Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

23. 9. 2012 13:09
jednoduché vidění jednoduchého autora

;-Dnašel jste svého nepřítele..a už nepotřebujete nad ničím přemýšlet. Gratuluji.;-D

2 0
možnosti
VH

Totedyne

23. 9. 2012 12:56
hloupé argumenty

Tak nějak jsem nepochopil, jak může EU snižovat konkurenceschopnost, když velký trh naopak znamená čelení velké konkurenci. A taky možnost využití koupěschopnosti velkého množství zákazníků.

Dotací je možná víc, než je zdrávo, nicméně až tak hrozné to není. Jde spíš o to, že když na světových trzích stoupá cena zemědělských komodit, že by se zemědělství už nemuselo tak podporovat. Na druhé straně udržení nějaké zaměstnanosti na venkově v době, kdy jsou ceny likvidačně nízké, to je v pořádku. Zarostlé neobdělávané pole bývalých kolchozů v Rusku nemohou být vzorem.

Ať nám autor napíše, jak nám stoupala konkurenceschopnost za Klauze a Koženého v 90. letech, kdy jsme nebyli v EU.

2 0
možnosti
PH

Power-iet

23. 9. 2012 14:30
Re: hloupé argumenty

Podnikatelé využívající dotací snižují konkureceschopnost, protože je to nespravedlivé vůči těm, kteří dotace nevyužívají a jsou závislý na prodeji zboží a svých služeb. Dotacemi tedy vzniká nespravedlivé podnikatelské prostředí. Nevím proč se oháníte 90. léty. V 90. to nebylo špatný, nevím co se podle Vás vstupem do EU zlepšilo. P. Hlinomaz

1 0
možnosti

Obyčejný člobrda

23. 9. 2012 11:17
Umíte jen nadávat, nebo také něco vymyslet?

EU není ideální, ale kde se bere víra, že by naše republika pod vedením našich zkorumpovaných politiků prosperovala bez EU více? Víte, že do EU jde 85% našeho exportu? Pokud se oplotíme a budeme se tu vzájemně okrádat, žádné národní bohatství tak nevytvoříme. Jde o to, jestli dokážeme to, co nám EU nabízí náležitě využít nebo jen rozkrádat dotace. Směrnice EU míří většinou na jednotné podmínky pro byznys, to není špatné, naši politici si je ale ještě předělají tak, aby na tom vytřískaly jejich firmy (fotovoltaika, energetické šítitky - nic z toho tak, jak to zavedli u nás EU nepožadovala). EU je určitá struktura, bez které bychom asi těžce vegetovali, ale pro naše politiky oblíbený hromosvod, na který mohou svádět své zlodějiny. Je vidět, že jim to dost naivů baští.

4 0
možnosti
SB

dr toopee

23. 9. 2012 11:27
Re: Umíte jen nadávat, nebo také něco vymyslet?

ad energetické štítky na budovách - toto vyžaduje nařízení z EU, btw chcete evropskou federaci? já NE!

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.