Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

6. 2. 2012 16:51
viděl bych to

Zajet s balíkem zbytečně potištěného papíru do nejbližší sběrny starého papíru, snad se jim něco vrátí. Jen krátký citát z této takzvané "studie": "Průměrné roční počty jednotlivých dní s mezními teplotami v období 1961–2010 (tab. TS.D.3) ukazují, že v posledních dvou desetiletích došlo na území ČR na jedné straně ke zvýšení průměrných počtů dní s vysokými (letní a tropické dny, tropické noci a dny s TMA ≥ 35°C), na druhé straně ke snížení průměrných počtů dní s nízkými teplotami (mrazové, ledové a arktické dny), což je v souladu s postupným nárůstem teplot na našem území a se zvyšující se teplotní extremalitou."..

Dle naměřených údajů se prý průměrný počet arktických dnů (tedy když teplota poklesne pod mínus 10 stupňů) poklesl v posledních dvou desetiletí na 0,6 arktického dne za rok...., :-)

0 0
možnosti

Power-iet

6. 2. 2012 17:08
Re: viděl bych to

Arktických dnů je opravdu málo, nevyskytují se každý rok. Počet poklesl i v horských oblastech. Teď našemu území vládne hluboká talková výše, která přináší poměrně výjimečný počet velmi mrazivých dnů. Arktické dny ale nejsou na celém území. V dokumentu se zmiňují o extrémních hodnotách... P. Hlinomaz

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.