Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mimo parlament jsou jenom ti komunisti, kteří se nejmenují komunisti.

0 0
možnosti

P47e83t54r 12B55u86r67i72a41n

12. 12. 2021 1:04

Vánoční stromky jsou ponejvíce z prořezů, anebo farem k jejich pěstování určených. Jejich koupí lidé podporují novou výsadbu stromků, popřípadě zdravý vývoj stromků v lesních školkách a navíc přispívají k obnově lesa.

Takže ač vtipně, popsal jste problém přesně opačně. Méně vánočních stromků na trhu = menší podpora k výsadbě nových.

Prakticky jste napsal něco jako: jezte méně chleba, bude více pšenice na polích. Nebude. Nebude odbyt pšenice, sníží se její výsadba.

0 0
možnosti

Když se bude pěstovat méně pšenice, bude se moc pěstovat více ječmene a chmele. :-)

Když to chcete brát vážně, tak masová výsadba jehličnanů mohla dávat smysl v malé době ledové. Nyní jsou daleko vhodnější listnáče. Takže namísto farem na vánoční stromky nebo smrkové "pouště" může být smíšený les.

0 0
možnosti

Vánoční stromky dříve byly z prořezů. U osvětlení to chce rozum a další technický pokrok. Ale jestli německá rodina - viz dnešní zpráva - má na zahradě více jak 400 osvětlených stromů, to je víc než na palici ...

0 0
možnosti

No - že jo? Škoda, že jim svůj článek nemohu poslat jako důkaz, co způsobili. ;-D

1 0
možnosti

J65a84n 35M45a44r37e79k

11. 12. 2021 19:05

Přál bych vám vidět americké město Las Vegas v Nevadě. Ono to město má takové španělské poetické jméno---Nivy, úrodné pláně a pod. Jenomže po setmění se v těch úrodných nivách nesetmí, Tam se vyplácá tolik elektřiny na jejich reklamy heren a nevěstinců za jednu noc, že by z toho Česká republika svítla deset let i s jeími vánočními stromečky.. Je to gigantický nechutný kejč.

2 0
možnosti
Foto

S tím množstvím elektřiny je to nesmysl.

Celá Nevada má poloviční spotřebu proti ČR (byť na obyvatele je to skoro dvojnásobek). A to tam spotřebovávají energii i jiná místa než jen Las Vegas.

0 0
možnosti
Foto

Jeden neví co si vybrat. Jestli klasické svíčky, které čadí a vypouštějí CO2, nebo elektrické - které mají výfuk v Prunéřově! ;-D

0 0
možnosti

Však to píšu - NIC! ;-D

2 0
možnosti

Relax, až bude konečně po dalších a dalších debatách prosazena jaderná energetika jako bezemisní, resp.zelený zdroj, bude i dosti energie i na ty blikačky.

Já se tedy bez nich taky obejdu, ale máte pravdu, že v BRD to svítí a svítí. No co nakonec jsou Vánoce jen jednou za rok a jak někdo pravil, je to přece především stav mysli.....;-D

1 0
možnosti
Foto

Ten titulek ve mně evokoval vzpomínku na podobnou výzvu:

"Zastřel bobra, zachráníš strom!":-)

2 0
možnosti

Tyjo, to si nepamatuju, kde se to nacházelo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli