Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já sem neumím dát odkaz na blog kde jsem psal o osobní zkušenosti s gamblerstvým a zadlužením se., protože jmám momentálně celý blog na odpočinku, ale.....Ten pocit, že je třeba dluh zaplatit byl v mém případě víc než silnou motivací . Systém, kde se spousta dlužníků věřitelům směje ( a ne každý se zadlužil z nešťastné náhody) jak je nastaven u nás vůbec nepomáhá nikomu. Ani těm kdož propadnou na dno sociálním sítem, ani těm, které žít jinak nic nenutí....

2 0
možnosti
ZH

Škoda, některé vaše blogy jsem si rád přečetl, byť s vámi nutně nemusím souhlasit ve všem... :-/ V čem je problém?

1 0
možnosti
JR

J54a21n 51R40á19ž

22. 8. 2021 19:06

To že byla dána možnost úhrady dluhu, který vznikl porušením právní povinnosti dlužníka, srážkou z nějaké dávky od státu, považuji za jedno z mála dobrých rozhodnutí Parlamentu vůči skupině obyvatel, které se to týká.

Jakékoliv zpochybňování tohoto rozhodnutí vychází ze zcela falešných představ o morálce a popírá princip fungování společnosti , že každé porušení právní povinnosti musí mít za následek postih.

9 0
možnosti
ZH

Bohužel někteří pseudosociálníci žijí v bludu, že je-li někdo tzv. nemajetný, může si dělat do chce bez postihu. Tedy pokud je to jen na pokutu. A ještě se na vás zle osočí, pokud s takovým bludem nesouhlasíte. :-/

4 1
možnosti
Foto

Nepřijde mi, pane Hlinko, vůbec smysluplné s vámi na to to téma diskutovat. Cítil jsem pouze potřebu reagovat, na váš z mého pohledu hloupý článek napadající blogera pana Jirků.

Zopakuji vám tak jen jinak to, co jsem vám už napsal:

Lidé jako vy, používají Bibli, tak jak jak se jim hodí, a kdy se jim to hodí.

Bible má dle mého soudu svůj historický a obecně mravní význam, ale nedá a nemá se aplikovat cíleně a konkrétně na současný život, protože je možné ji využít i zneužít k čemukoli. Přesně to dělají muslimové z Koránem a my jim to v rámci vzájemného soužití máme oprávněně za zlé.

Na tento komentář už odpovídat nemusíte, nebudu v žádné diskusi s vámi již pokračovat.

2 6
možnosti
ZH

Nyní jste předvedl naprosto ukázkovou demagogii. Nemáte věcný argument, tak se schováváte za nějakou obecnou floskuli. Máte pravdu, nediskutujte se mnou. Protože mám takovou neblahou vlastnost, že demagogy přivádím k nepříčetnosti.

3 1
možnosti
Foto

Z toho co popisujete, se dá rozpoznat, že ten, kdo napsal ta doporučení, sledoval princip spravedlnosti. To je něco, co mnohým kolektivistům chybí.

2 0
možnosti
ZH

Mojžíšovo zákony jsou dost drsné (ve srovnání s podmínkami dnes a u nás). Ale je tam pár věcí, které jsou inspirativní i pro naši současnost.

2 0
možnosti