Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ne že bych obhajoval ten příspěvek nebo nedej bože Maláčovou, ale argumentace v tomto blogu dost kulhá. Pokud uznáváme nějakou solidaritu, tak její součástí může být i jednorázový příspěvek v krizovém období. A ano, i vy takový příspěvek v důchodu dostanete, pokud bude v tu dobu vláda naladěna stejně jako ta dnešní. Žádný rozpor, který se tam usilovně snažíte najít, nevidím.

3 1
možnosti
JZ

doplnění - i vy takový příspěvek dostanete, pokud bude obdobná vláda a (to mi vypadlo) obdobná krize

2 0
možnosti
DH

D59a79v90i14d 88H56o78r31á24k

16. 9. 2020 14:40

Nechtěl do zdejší diskuse zapojovat i už proto, že zde zcela bez souvislosti padlo mé jméno. Ale i proto, že mi za chvíli končí pracovní doba a musím se připravit na odchod z pracoviště.

Nicméně téma toho "Jidášského příspěvku" 5.000,- Kč pro gerontní část naší populace je pro mne velice ožehavé a mám k němu řadu výhrad. Tak zde musím i já pár slov připojit.

Vždyť to byla právě tato generace, která nás přivedla do toho svrabu v jakém jsme a z kterého se za celá ta léta od dob, kdy jsme my, mladá generace, pozvedli v tom 89 ́ ten prápor svobody a demokracie, který stále neseme nad našimi hlavami vstříc šťastné, světlé, svobodné a demokratické budoucnosti. A nebýt nás, mladé generace, tak bychom díky jim (těm gerontům) jistě už dávno hlady a bídou pokapáli.

A přitom musíme na tuhle generaci do úmoru dřít, abychom z našich odvodů a daní zajistili dostatek prostředků na jejich důchody, které se jim neustále a nehorázně zvyšují. A přitom ani nevíme kdy, a zda my sami, se vůbec nějaké penze dočkáme.

A tato generace se dožívá neustále vyššího a vyššího věku dožití, neboť na rozdíl od nás nebyli nikdy z práce a výrobních procesů tak unavení a strháni jako jednou budeme my. Oni ve svém produktivním věku namísto dřiny na pracovištích proseděli značnou část jejich tehdejších pracovních dob pohodlně na stranických, svazáckých, ROH, SČSP, Brigád soc. "práce" a bůhví jakých všelijakých dalších schůzích. Případně se v pracovních dobách procházeli s transparenty na čerstvém vzduchu při různých manifestacích, což měli pochopitelně vždy řádně zaplaceno. A když už výjimečně byli na pracovišti, tak je zajímalo především jaký melouch kde zrobit a co ze společného majetku pokrást v duchu tehdejšího hesla "kdo nekrade, okrádá rodinu".

0 3
možnosti
Foto

Venezuela měla místo těch hloupých výmyslů předložit smysluplnou důchodovou reformu. Kdyby to udělala, nemusela by se dnes dojímat nad tím, že všichni jednou budeme staří. Jenže líbivější je rozhazovat peníze, s reformou by bylo moc práce.

Pomocí valorizace to řešit také nešlo, protože to by zůstalo napořád a na to už státní kasa nemá, ale hlavně by to nebylo tak vidět. Mnohem lépe zní, dostanete 5tis., než přidáme vám tři sta měsíčně. Naštěstí důchodci nejsou hloupí a mnozí z nich pochopili hned, že je to nečestná hra s penězi všech.

2 2
možnosti
Foto

Ano, mnozí důchodci to pochopili hned. Bohužel, hodně důchodců to však stále nechápe. :-/

0 1
možnosti

Ještě více to zazdil předseda Poslanecké sněmovny Vondráček, když jednorázový příspěvek obhajoval tak, že jinde mají třinácté důchody (myslel zřejmě Slovensko) a těch pět tisíc je vlastně jen třetina třináctého důchodu. Oni vlastně ještě ušetřili.:-)

2 0
možnosti
ZH

A taky by důchodci mohli mít placenou dovolenou (asi z docházky do důchodu, nebo z čeho by to mohlo být myšleno). ;-D

13. důchod je samozřejmě nesmysl. V normálním státu se valorizuje.

2 0
možnosti
JP

To bylo ve Venezuele v noci žárem schoulené.

Dívenku mladou tam vídal jsem na hlavě s proutěným košíkem.

Lásku svou já mám ve Venezuele.

(Lásku svou já mám ve Venezuele)

0 0
možnosti
Foto

I36v48a57n 84M22a46r40e17k

15. 9. 2020 20:57

Cituji z blogu. . . Snad neuplyne týden, aby z úst aspoň jednoho člena naší vlády nevypadl nějaký skvost. . . . . . .

Zdroj: https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757324

. . . . . No, a kolik těch "drahokamů" jste posbíral od r.1989? Vydáte někdy veřejně svoji jistě drahocennou sbírku? 8-o

2 10
možnosti
ZH

A vy zas bijete černochy. ;-D

Viz níže...

4 0
možnosti
PN

P61e50t23r 58N97e24d54v74ě76d

15. 9. 2020 19:43

Dobrá, dobrá. Vy tyto kroky nazýváte populismem. Nikdo jiný by to zřejmě nedělal, jen prostě ANO s ČSSD. Třeba je to fakt populismus. Jak jen nazvat to, co si možná lidé pamatují a proto je třeba ODS tam, kde je....

Kauza Lehké topné oleje,JAK KRACHOVALY BANKY, TAJNÉ FINANCOVÁNÍ ODS, ČKA, Účet za privatizaci pro občany coby účastníky privatizace, Komerční banka, Privatizace Telecomu, Harvardské fondy,

Topolánek a jeho ministr Řebíček, Topolánek a jeho ministr Langer, Topolánek a jeho Marek Dalík, Topolánek a jeho nemovitosti, Topolánek a dluh VAE, Topolánek a přeběhlíci

Topolánek a radar v Brdech

Topolánkova vláda a letadla CASA

Topolánek a hazardní lobby

Topolánek a jeho boj proti protikorupčním opatřením

Topolánek a justiční mafie

Topolánek a projekty zdravotnictví, Amnestie Václava Klause, OPENCARD, DPP a Rittig, Prodej akcií VNG, IZIP, Kauza ROP Jihozápad, Kauza ROP Severozápad, Kauza Drobil a stavba čistírny odpadních vod v Praze, Kauza ProMoPro, Obchod s dluhopisy ministra Kocourka, Kmotři ODS, H-Systém, Union Banka, Fondy ČNIS, AGB IF II.,Motoinvest a Agrobanka, Investiční a poštovní banka (IPB), C.S. Fondy, Key Investments, Kauza České pivo, Toskánská aféra, Další aféra se sponzoringem ODS 2012 – 2013, Restituce, Solární baroni, Marek Šnajdr

FacebookTwitterGoogle Bookmarre

11 16
možnosti
ZH

??? Já snad někde byť jen náznakem tvrdím, že nikdo jiný by populistický nebyl? Jste velmi špatný věštec. ;-D

Já tvrdím, že jeden konkrétní krok této vlády je čirý populismus, navíc velmi hloupý. A že tato vláda je také velmi hloupá. O komkoliv jiném tam není naprosto žádný náznak.

14 3
možnosti
PT

Víte, jak se slušně říká ženské, která dá každému? Ministryně práce a sociálních věcí.

13 0
možnosti
ZH

;-D;-D Od vás mě to nijak nepřekvapuje. Když miluješ, není co řešit - že ANO?

4 1
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli