Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koukám, že jste objevil Ameriku ;-D

To víte, že nejvíc si Vaše imunita bude pamatovat, když covid proděláte, pokud možno pořádně. Jenomže to vůbec nemusíte přežít. A proto se očkuje (abyste se onomu riziku úmrtí vyhnul).

Ovšem napsat, že "nejlepší ochranu před těžkým průběhem onemocnění poskytuje prodělaný covid" je opravdu čirý nesmysl. Asi jako byste napsal, že nejlepší ochranou před srážkou s vlakem je si pod ten vlak lehnout.

0 0
možnosti

Proč lžete? Srovnání infekce s lehnutím si pod vlak je stejně účelová lež, jako tvrzení, že od covidu nás zachrání jen očkování. Leda by ta infekce měla 100% smrtnost.

2 1
možnosti

" ... mně jednoznačně vychází, že nejlepší ochranu před těžkým průběhem onemocnění poskytuje prodělaný covid.

Zdroj: https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779289

Jak Zbyšku pro koho - můj skoro adoptivní východočeský syn, čtyřicátník, odmítač očkování, před dvěmi týdny složitá operace nosohltanu, chytil číňana, má čtyřicítky, žena v pátém měsíci také s číňanem, a čtyřletá dcerka k tomu. Nedávno dostavěli, vysoká hypotéka etc. etc. - prostě kecáš, sorry jako, jako Klaus! :-(

7 0
možnosti

Pro doplnění - když jsem se u nich na konci léta stavoval, tak mne vehementně přesvědčoval o nedůvěryhodnosti vakcin a vůbec o podivném pozadí celé současné pandemie - prostě popírač antivaxer. Tak teď tu chřipečku trouba sám má a získává tu správnou imunitu ... :-/

2 1
možnosti

Epidemiologové říkají, že očkování nevytvoří slizniční imunitu, a proto chrání proti nakažení jen částečně. Expozice menšího množství viru slizniční imunitu doplní a pak má člověk nejlepší ochranu.

Riziko vážného průběhu covidu u mladších lidí je větší než riziko vedlejších účinků očkování; proto je pro většinu lidí bezpečnější napřed se očkovat a až potom "chytit" covid.

U lidí, kteří covid prodělali, aniž by byli na testu, zatím nedokážeme spolehlivě určit, do jaké míry jsou chráněni. Proto se až na výjimky neuznávají protilátky a upustilo od toho i Rakousko.

mRNA vakcíny ještě nějakou dobu zůstanou v režimu nouzového použití, klinické studie na dlouhodobé účinky mají trvat do roku 2023. Kdo vůči nim má výhrady, měl by mít brzy alternativu v dlouhodobě prověřené klasické proteinové vakcíně (jako proti chřipce), první z nich by měla být schválena v EU do konce roku.

https://www.tydenikhrot.cz/clanek/usvit-nove-tradicni-vakciny-presvedci-odmitace-ockovani

0 0
možnosti

K p. Fafílkovi: musíme rozlišit lidi nezodpovědné, kteří tráví hodiny v nevětrané hospodě, navíc mají rizikové faktory (nadváhu aj.), pak si vykoledují vyšší dávku nákazy a diví se, že u nich "covidová chřipka" proběhne hůře. Já ale vnímám fakt, že od 65 let máme dost proočkované občany, ale nakonec se dost z nich dostane do nemocnice právě s nákazou "po očkování". Jakákoli (další) dávka vakcíny přitom u nich znamená vyšší riziko nežádoucích vedl. účinků. Takže mi z toho plyne, že očkování musí zůstat výlučně dobrovolné (přináší riziko vedl. účinků i riziko nízké ochrany před nákazou), vedle vakcinace je třeba dodržovat ne-farmakologic. možnosti snižování rizik. A zajímala by mě spolehlivost testů na covid-19 - nakolik se rozezná covid od RS viru či chřipky, jeden odborník to na ČT24 nakousl, ale bylo mu redaktorem uťato slovo, jako by se nehodila úvaha, zda mezi "covid" otestovanými náhodou nemáme lidi s jiným respirač. virem.

0 1
možnosti

Není nad to zahájit věcnou diskuzi urážkou těch, kterých se týká. Kolik hysteriků si vás blog přečte?

Statistika mluví jasně, jenom já vidím, že oslavovaná skupina s prodělaným covidem jsou největší chudáci. Ještě mohou mít následky z nemoci a už jsou v tom zase.

A že očkování plní nemocnice, není nic překvapivého, když většina byla očkována na jaře a ještě na mírnější mutaci. Protilátky jsou dávno fuč. Ale pořád to vypadá jako v kriminále, kdy rasová minorita dělá majoritu odsouzených. Není to 60-40, jako v populaci.

0 0
možnosti

Hysterici si mohou číst co chtěj, až na výjimky je stejně nic nepřesvědčí. Ti jsou zafixovaní ve své "pravdě" a žádná hnusná pravda s nimi nehne. V obou táborech.

1 0
možnosti

Na české údaje se často nelze spolehnout: v nekvalit. laboratořích vyrábějí falešně pozitivní a falešně negativní PCR testy, takže vznikají jen přibližné údaje, to se týká i tzv. reinfekcí po covidu u Čechů: někdo měl nerozpoznaný covid nedávno, takže se při PCR může zobrazit jako "pozitivní", ač ve skutečnosti není infekční. Někdy tohoto člověka zařadí do "reinfekce" po předchozím falešně pozitivním PCR testu na covid. Nicméně i z českých velmi nedůvěryhodných čísel vyplývá, že reinfekce jsou zřídka: na 2 mil. úředně potvrzených případů covid (ve skutečnosti jich bylo mnohem více) jim vyšlo jen cca 4000 "reinfekcí". U plně očkovaných je nákaza daleko častější (nedávno na ČT24: z 22 000 pozitivně otestovaných za den bylo 7000 očkovaných).

0 2
možnosti

Mj. to vypovídá o tom, kdo dnes leží v českých nemocnicích, u řady fakult. nemocnic jsem naposledy našla, že i na JIP převažují od 70 let ti plně očkovaní.

0 2
možnosti
Foto

Možná to bude tím, že v této skupině je proočkovanost přes 80%.

Převažují proočkovaní v nemocnicích opravdu v takto vysokém poměru (86:14 pro věk 70-79 nebo 81:19 pro 80+) ? Pokud je jejich podíl na pacientech nižší, tak vakcíny fungují, byť ne dokonale.

1 0
možnosti

Perfektní. Zcela to odpovídá tvrzení německého Institutu R. Kocha, že imunita po prodělání covid-19 je stabilní, dlouhodobá, reinfekce jsou extrémně vzácné. Totéž nedávno zopakoval švédský zdravotní úřad: reinfekce jsou extrémně vzácné. A to i u starších: těm korektní lékaři v SRN nabízejí, aby si před úvahou, zda se očkovat, nechali prověřit své protilátky (např. nerozpoznaný covid-19), a když jsou protilátky detekovatelné, pak by tito lékaři očkování nedoporučili. Mohly by převážit nežádoucí vedl. účinky vakcíny.

0 3
možnosti

Paradoxně ale stát neuznává protilátky ani buněčnou imunitu jako důkaz, že člověk imunitu má a nákazu měl. I když ji měl.

Stav: říjen, BRD.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem pro určení účinnosti očkování nemůžete použít absolutní čísla, ale přepočítat to na počet lidí v dané kategorii. Pak můžete srovnávat, jak se očkováním změní pravděpodobnost, že Covid dostanete, že skončíte ve špitále a to nejhorší, že skončíte na JIP. A ještě se to značně liší podle věkových kategorií.

Tohle je ale z otevřených dat už zpracováno, např:

https://vtm.zive.cz/clanky/jak-v-cesku-chrani-ockovani-proti-nakazeni-covidem-hospitalizaci-a-jip-podrobne-po-vekovych-skupinach/sc-870-a-213066/default.aspx

Kdo měl před nákazou protilátky z prodělané nemoci zjistit nejde, protože v okamžiku nákazy už je na to pozdě. Uvádí se ovšem, že kolem 25% lidí po prodělaném Covidu protilátky nemá. Jak vidět, jistého není vůbec nic.

2 0
možnosti

Data pro přepočet na věkové kategorie máte v odkazu, můžete si to přepočítat pro svou věkovou kategorii jako domácí úkol. :-)

0 1
možnosti

"nejlepší ochranu před těžkým průběhem onemocnění poskytuje prodělaný covid"

1. tohle nikdo nepopírá

2. blbý je, že hromada lidí při pokusu získat imunitu tímto způsobem umře

Proč se tedy nenaočkovat, navýšit šanci na lehký průběh a pak, dobře tedy, projít nákazou? To uleví nemocnicím, ekonomice...

8 0
možnosti

Někteří vnímají prodělání nemoci jako menší riziko, zejména mladší. Data ukazují, že takový přístup lze slušně podložit a není pravda, že jich umře hromada (mladších). Hromada jich umírá leda mezi starými, proto také na konci píšu, že pro staré lidi je očkování naopak velmi vhodné.

2 2
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli