Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Svědci covidoví jsou největší třídní nepřátelé naší svobody a demokracie, takto nějak by se dala shrnout hysterie zfanatizované části odpůrců vakcinace:-)

2 1
možnosti
ZH

Fanatici jsou na obou stranách. A vláda je dobře "živí".

3 1
možnosti
ZH

Málokdy s vámi souhlasím, ale nyní zrovna souhlasím R^

0 0
možnosti
VB

Podobná data jsem si ověřila v zahraničí - často ti plně očkovaní či při přičtení jedné dávky tvoří až polovinu hospitalizovaných, záleží vždy na celk. zdravot. stavu, tak jako covid škodí více těm zdravotně oslabeným, tak i vakcíny jsou neúčinné či sporně účinně u oslabených. Avšak očkování si musí rozhodnout každý sám za sebe, nelze nutit lidi k vakcíně, která může způsobit jeho smrt, ať bezprostředně (např. anafylaxe) či do pár dnů (např. se projevuje zhoršení zdrav. stavu, prudká změna činnosti srdce, pokles či zvýšení krev. tlaku, infarkt, mrtvice - SÚKL) - takové očkování nelze lidem nařídit. Lidé, kteří se rozhodli neočkovat, nechtějí být "chráněni" proti své vůli, někteří mají již imunitu po prodělání nemoci, jiní to nemají ověřené, někteří jsou smířeni s tím, že lidský život je konečný. A většina z nich nikoho nenakazí - většina zná pravidla jak chránit druhé.

1 1
možnosti
LM

A ještě bych se ohradil k oficiálním informacím o účinnosti vakcín.

Vzhledem k tomu, že u očkovaní následně není zjišťována vytvořená hladina protilátek, je jejich vakcinační ochrana takovou loterií. Někomu se protilátky vytvoří vysoké, někomu nízké a někomu žádné - nikdo neví jak na tom je (a to už tady vůbec nebudu spekulovat o účinnosti rok a půl starých vakcín na současné varianty viru). Takže exaktní měření účinnosti vakcín neexistuje (existuje možnost, že by se ty výsledky lidem nemusely líbit). Oficiální masírka ale musí nějak účinnost vakcín "dokázat". A protože v nemocnicích je průběžně hospitalizováno asi jen 1,2-1,25x více neočkovaných než očkovaných, musejí vytáhnout nějakou skupinu, která jim vyhovuje a na ní ukázat, jak je ta vakcína skvělá. Tak si vezmou např. skupinu 75+ (tvoří většinu hospitalizovaných očkovaných) s 85% proočkovaností, a dokladují že z tak velkého celkového základu očkovaných je těch lidí na JIP a zemřelých vlastně jen zanedbatelné množství. A naproti tomu postaví skupinu neočkovaných 65+ (tvoří většinu hospitalizovaných neočkovaných), která má vcelku úzkou základnu a tedy procentně vychází pro JIP a zemřelé samozřejmě mnohem hůře. A jistě, matematicky je to v pořádku.

Ale zkusme se na to podívat z hlediska příležitosti k nakažení. Znám hodně lidí, kteří dnes ve věku 65+ aktivně pracují, sportují a mají mnoho dalších společenských kontaktů. Oproti tomu ve skupině 75+ se ta aktivita objektivně hodně utlumuje. Je tedy evidentní že lidé 65+ mají mnohem více rizikových kontaktů (chodí do práce, na velké nákupy, sportují, chodí na fotbal nebo na hokej, hlídají vnoučata,...) než lidé 75+ (mají závažnější zdravotní problémy, nechodí do práce, dělají spíše malé nákupy, vnoučata už bývají odrostlejší,...). Takže ta disproporce v počtu hospitalizovaných se nemusí odvíjet od šíře základny, ale může z velké části záviset na společenských aktivitách. Když nikam nechodím, tak nic nechytnu...

1 1
možnosti
LM

Dovolím si doplnit tu informaci o počtu hospitalizovaných s prodělaným covidem. Jsou to data z ÚZIS, ale tam bych je asi nenašel, nicméně se v článku na Novinkách ze dne 10.11. objevil graf Vývoj hospitalizovaných a kupodivu se tam ten graf i aktualizuje (https://www.novinky.cz/domaci/clanek/z-hroziveho-poctu-nove-nakazenych-je-71-procent-neockovanych-40377526). Poslední data jsou z 20.11. Neprodělali covid - celkem 4762 osob (tj. neočkovaní 2625 + očkovaní 2137). Prodělali covid - celkem 56 (!) osob (tj. neočkovaní 34 + očkovaní 22). Z toho tedy plyne, že v nemocnicích máme 85x více lidí, kteří covid neměli, oproti reinfikovaným! Reinfikovaní tedy nejsou pro náš zdravotnický systém absolutně žádnou zátěží!!! Přesto nás očkofanatici Vojtěch, Prymula, Koziar Vašáková a další stále nutí, abychom se nechali očkovat! Je evidentní, že z medicínských důvodů to být nemůže...

1 0
možnosti
Foto

Neočkovaní především ekonomicky huntují zemi, neboť jsou příčinou hromadných protiepidemických opatření, která nás omezují a zaplňují nemocnice. Kdyby byli všichni naočkovaní, žili bychom v podstatě normálně (až na ono minimum lidí, kteří skončí ve špitále stejně, protože u nich očkování nezabralo)

5 5
možnosti
JD

J34a50n 13D30o40u41š19e23k

21. 11. 2021 23:43

Upřímně, nemalý podíl na tom mají i očkovaní kteří si myslí, že se jich věc jaksi přestala týkat. Ano i takový jsou. Všechna čest, díl své práce odvedli, ale ten problém se stále týká nás všech. Empirické důkazy to jasně ukazují.

3 0
možnosti
LV

Ačkoliv s některými dílčími tvrzeními ne úplně souhlasím, závěr "hysterie až nenávist vyvolávaná vůči neočkovaným je zlá a trestuhodná totalitní praktika"

Zdroj: https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779218

podepsuji

5 1
možnosti
ZH

Problémem závěrů je, že člověk by měl uvést, jak se k nim dobaral. Někteří lidé sice mají závěr okamžitě, ale jak se k němu dostali neví často ani oni sami. :-)

1 0
možnosti
Foto

čeho se vlastně ti očkovaní bojí ?

/mají nejvyšší kredit, jsou imunní, ne!musejí se omezovat, ...

4 3
možnosti
ZH

Těch neočkovaných (někteří, já ne). Proč? No prostě proto!

2 3
možnosti
TT

Apelovat na rozum je marné až směšné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli