Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Sem tam to na nás přijde a zajedeme do Plzně rovnou ke zdroji. Jednak na výtečnou svíčkovou (i když se minule moc nevytáhli) a na Plzeň! Nedalo nám a optali jsme se proč nejde lahvová pít a z plechovek už vůbec. Jednoznačná odpověď - pasterizace. A do plechovek se kvůli propustnosti hliníku provádí ještě důkladněji. Tož tak!

Domácí jsem ještě nekoštoval.

0 0
možnosti
PK

....... ale v našem okolí je několik malých pivovárků a tam stoupá výstav svrchně kvašeného piva, jedná se buď o pšeničná piva, nebo o piva typu stout. Tato piva se kvasí za vyšší teploty, přičemž na hladině zůstává krusta podobná pekařským kvasnicím při výrobě kvásku. Vzniklé pivo je většinou sladší a má výraznější chuť.

A důvod obliby...svrchně kvašená piva nemusí tak dlouho ležet v kádích a výrobce má rychlejší obrat.....

0 0
možnosti
ZH

Však to také píšu - svrchňák můžete vykvasit v obýváku a nechat dozrát dva týdny také při pokojové teplotě (kolem 20 °C). Tedy nepotřebujete tolik místa ani chlazení. Já osobně však dávám jednoznačně přednost ležáku a svrchňáky si dávám jen příležitostně.

1 0
možnosti
Foto

Spodně kvašenej ležák je zkrátka pitelnej :-)R^

1 0
možnosti
ZH

To měli zmáklí i komunisti - v dětství jsem na kdejaké nástěnce vídával slogan: pivo ničím nenahradíš. Nebo: pivo každý den. :-)

0 0
možnosti
MK

Ta APA mi taky moc nejede. Je na můj vkus moc dosladka. Víc mi chutná IPA, ale i tu si dávám jen tehdy, když mám chuť právě jen na to jedno. Což bývá dost často.

Pro delší posezení též preferuji dobrý ležák a občas i něco ještě lehčího.

1 0
možnosti
ZH

No, když já mám taky chuť jen na jedno. Jenže pak zase na jedno, a pak zase na jedno... ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli