Děkujeme za pochopení.
Z11d10e77n39ě98k 38D75a14n66d13a
Sem tam to na nás přijde a zajedeme do Plzně rovnou ke zdroji. Jednak na výtečnou svíčkovou (i když se minule moc nevytáhli) a na Plzeň! Nedalo nám a optali jsme se proč nejde lahvová pít a z plechovek už vůbec. Jednoznačná odpověď - pasterizace. A do plechovek se kvůli propustnosti hliníku provádí ještě důkladněji. Tož tak!
Domácí jsem ještě nekoštoval.
P91e94t70r 47K53o14r25e57c91k75y
....... ale v našem okolí je několik malých pivovárků a tam stoupá výstav svrchně kvašeného piva, jedná se buď o pšeničná piva, nebo o piva typu stout. Tato piva se kvasí za vyšší teploty, přičemž na hladině zůstává krusta podobná pekařským kvasnicím při výrobě kvásku. Vzniklé pivo je většinou sladší a má výraznější chuť.
A důvod obliby...svrchně kvašená piva nemusí tak dlouho ležet v kádích a výrobce má rychlejší obrat.....
Z91b49y13š79e44k 46H77l24i83n94k59a
Však to také píšu - svrchňák můžete vykvasit v obýváku a nechat dozrát dva týdny také při pokojové teplotě (kolem 20 °C). Tedy nepotřebujete tolik místa ani chlazení. Já osobně však dávám jednoznačně přednost ležáku a svrchňáky si dávám jen příležitostně.
F69i39l18i62p 73V56r61a16c89o19v31s23k96ý
Spodně kvašenej ležák je zkrátka pitelnej
Z88b89y16š13e95k 76H90l86i17n50k19a
To měli zmáklí i komunisti - v dětství jsem na kdejaké nástěnce vídával slogan: pivo ničím nenahradíš. Nebo: pivo každý den.
M60i73c58h63a90l 97K88a82n17d47a
Ta APA mi taky moc nejede. Je na můj vkus moc dosladka. Víc mi chutná IPA, ale i tu si dávám jen tehdy, když mám chuť právě jen na to jedno. Což bývá dost často.
Pro delší posezení též preferuji dobrý ležák a občas i něco ještě lehčího.
Z31b65y61š84e78k 56H63l51i12n66k70a
No, když já mám taky chuť jen na jedno. Jenže pak zase na jedno, a pak zase na jedno...
- Počet článků 472
- Celková karma 24,47
- Průměrná čtenost 2078x