Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 2. 2010 10:12
oslíku nebuď tak urputný :-)

milý autore....v lecčems máš pravdu....ale v diskusi svou urputností dost ztrácíš.

Nezpochybňuj každého oponenta ("to není pořádný jazy", "nemyslím IT obecně, ale programátory", atd.)....ono je kultivovaná oponentura v diskusi to nejcenější...a řada z nich zde komunikuje vcelku kultivovaně.

Ano, žen s dobrou matematickou logikou a abstraktním a strukturovaným myšlením (pro program. asi nutnost) je procentuálně asi viditělně méně než mezi muži.

Ale, když už se vyskytnou nebývají vůbec horší a to ani o chlup....tak bych shrnul zkušenost svou a možná i některých diskutujících.....:-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 2. 2010 10:14
dodatek

Dámy... logika Vám sluší....nechceme tupé husičky..... tak, milé programátorky, ať se daří :-)

0 0
možnosti
C

culka

9. 2. 2010 16:54
Mně je na jednu stranu

dost líto, že jsem rezignovala a je ze mě překladatelka...možná se jednou překonám a vyhradím si týden, abych zjistila, jestli mi to ještě myslí i tímhle směrem. A pak se ukáže!!! Třeba časem vylepším statistiku.

0 0
možnosti
O

oslik

9. 2. 2010 18:16
Re: Mně je na jednu stranu

Držím palce. I kdy zkušenosti jsou takové, že kdo jednou vystoupí z tohoto vlaku, už do něj zpět nenastoupí. Moje bývalá to zkoušela a už to prostě nešlo.

0 0
možnosti
H

hwnd

8. 2. 2010 13:16
Hele Zbyšku ...

tak programátorku znám jen jednu a to je náhodou moje manželka. A jestli myslíš, že Ti ji půjčím na večeři, tak nepůjčím. No ona by s Tebou asi stejně nechtěla. ;-D

Ale jinak bysme už někdy měli zas zajít na jedno... !

0 0
možnosti
O

oslik

8. 2. 2010 13:31
Re: Hele Zbyšku ...

Vždyť já vím, a půjčovat jí nemusíš. Ale že ji nikdy nebereš s sebou, co? :-P

A proč si ty holky hned myslej, že je chci balit? Aspoň programátorky by mohly vytušit, že by se mohlo jednat pouze o profesní zájem. I když chápu, že pozvánka na večeři je v těchto krajích chápána poměrně jednoznačně... ;-D Asi jsem měl raději napsat na pivo...

0 0
možnosti
X

xs123

8. 2. 2010 11:50
Ještě větší paradox

se u nás chystá v mladší generaci - dcera z té matematické třídy, kde mívá z matiky a fyziky občas jedna a občas dvě, teď chodí s klukem, a ten studuje ekonomku. Jinak je to skaut, skáče s padákem a podobné věci, ale když si dopisují, tak je to on, kdo mojí dceři opravuje hrubky při psaní a doučuje ji angličtinu. Kluk vaří a dcera se k tomu moc nemá. A mně těší, že se doplňují, takže jako dvojice nevyprodukují paskvil.

0 0
možnosti
X

xs123

8. 2. 2010 11:44
Poučení pro mladého muže

Jenom takové malé poučení - v podtaxtiu svého pčříspěvku v podstatě píšeš, že jsou žebny hloupé. Tak jí ti něco povím - funguju v akademické sféře a co se týká matematiky, fyziky, i počítačů, kam se na mne hrabe můj muž. Je to obyčejnej strojař, kterej prolezl školu s odřenýma ušima, kdežto já jsem byla s červeným diplomem. A víš, jak je to dnes. Ten můj muž vydělává asi 3x tolik, co já. Takže zatímco já se plácám na VŠ, on je ve fabrice, v zahraniční montovně, a zajišťuje výrobu, takže pokud si našetříš dost peněz a koupíš si auto evropského původu, s velkou pravděpodobností tam budou komponenty od nich. S matematickou olympiádou pomáhám svým dětem v matematické třídě na gymnáziu já, a když mají děti problém s počítačem ,také jdou za mnou. Můj "hloupější" muž jde radši na běžky a potom si přečte noviny. Kdo je podle tebe lepší?

0 0
možnosti
O

oslik

8. 2. 2010 11:59
Re: Poučení pro mladého muže

Takže přece jen psycholožka-amatérka.

Ne, nic o tom, že by ženy byly hloupé, v podtextu nepíšu. Že by zde platilo - podle sebe soudím tebe? Píšu o tom, že ženy myslí (většinou) JINAK než muži. To je prokázaná skutečnost a je to vidět i na tom, jaké profese si kdo volí. Samozřejmě tu jsou odchylky, kdy určité procento žen myslí spíše jako muži a naopak. Jenom hloupí lidé (bez ohledu na pohlaví) si myslí, že tu žádné rozdíly nejsou, a o nich píšu. A že každé pohlaví myslí jinak, je obohacením pro obě strany, protože se navzájem doplňujeme - tedy pokud se někdo chce doplňovat, namísto hloupého soupeření o to, kdo je lepší nebo chytřejší. Asi tak nějak, milá dámo.

0 0
možnosti
X

xs123

8. 2. 2010 11:30
Že ty jsi ještě nevytáhl paty z Prahy?

Třeba směrem na západ od našich hranic?  Nemáš náhodou nějaký problém se ženami? Máš prachy? Vyděláváš tím programováním dost anebo jenom tak zoufale zaměňuješ svého koníčka za práci? Znám programátory, ketří makají a vydělávají, a potom takové ty různé zoufalce se sníženou sociální inteligencí, kteří sotva vyžijou ze dne na den.

0 0
možnosti
O

oslik

8. 2. 2010 11:38
Re: Že ty jsi ještě nevytáhl paty z Prahy?

Zkus si najít reference, namísto provozování amatérské psychologie.

0 0
možnosti
MN

Kajle78

8. 2. 2010 10:42
večeře nebude

Jsem programátorka, dokonce zvládám i výchovu svého syna, feministkou si mě nazývat můžete, je mi to jedno. Ale na večeři s Vámi jít  nechci, ačkoliv jak píšete programujete, vizuálně se mi nelíbíte, nezlobte se.

0 0
možnosti
O

oslik

8. 2. 2010 10:58
Re: večeře nebude

Takže moorhuhn1 má přece jen pravdu?

;-D

0 0
možnosti
MN

Kajle78

8. 2. 2010 10:40
mnemonic

0 0
možnosti
O

oslik

7. 2. 2010 20:07
Je neděle večer...

a zatím žádná živá programátorka z Prahy, která by chtěla/mohla zajít na večeři. Copak asi dělají devčata? Už by měly sedět u svých počítačů...

Takže namísto chlubení se před kolegy svými exotickými zážitky zase budeme programovat i v hospodě. Už to začíná být nudné...

0 0
možnosti
M

moorhuhn1

7. 2. 2010 20:36
Re: Je neděle večer...

Nejspíš je vyděsila programátorova fotka.

0 0
možnosti
JM

jennyfor

7. 2. 2010 18:58
Přes dvacet let

jsem byla programátorkou. A bavilo mě to. Nejlepší to bylo v samých začátcích, v osmdesátých letech, v té pionýrské době, kdy nebyly žádné hotové balíčky řešení a kdy byl každý programátor sám sobě analytikem, architektem i testérem. Tenkrát to byla opravdu kreativní práce, která přinášela uspokojení, když se dílo podařilo a všechno šlapalo, jak mělo. Jak se zvyšovaly nároky na aplikace, začaly vznikat týmy analytiků, konzultantů, projektantů, architektů a programátor se stal jen tím posledním v řadě, který zapsal kód podle pokynů. Stalo se z toho řemeslo, rutina.

Takže jsem skončila, tak jako mnoho jiných, na postu analytika a k opravdovému programování se už asi nevrátím.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

7. 2. 2010 19:09
Re: Přes dvacet let

A kdybyste dnes začínala, myslíte, že byste rovnou zakotvila u analytičky? Není to spíše o přirozeném vývoji, kdy člověk přejde od bušiče kódu k definování toho, co má být napsáno?

Navíc existuje dělení na seniorní a juniorní vývojáře, kde ti první jsou často (aspoň částečně) též analytiky a architekty.

0 0
možnosti