Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P60e30t68r 19H56a52n25n68i50g

1. 10. 2021 17:34

Toto mi napsal jeden z mých přátel, umělecký sklář: "Vážený pane Hannig,opět s Vámi souhlasím. Možná Vás bude zajímat jak je to při výrobě převážně ručního skla ale může to platit obecně.Kategorie 50 + si tu skutečnost uvědomuje. Jejich obrana spočívá v tom,že to co získali vlastní mnohaletou praxí zpravidla nepředávají nastupující generaci. Žijí v obavě že ,kdyby co nejlépe a nejvíce předali své znalosti a zkušenosti nastupující generaci stali by se pro zaměstnavatele postradatelnými. No a pochopitelně mají pravdu a vědí,že zaměstnavatel v době rozhodování snížení počtu pracovníků ve firmě pokud má stejné schopnosti mladší generace,pak zaměstnavatel propustí právě ty starší zaměstnance". Takže tak, přátelé i nepřátelé. Jestli by takový zákon, co bych prosazoval ve vládě, by nakonec nebyl přínosem. To samé není jenom v uměleckém sklářství, je to i restauratérství, uměleckém kovářství (jsem původně vystudovaný umělecký kovář, před Konzervatoří a HAMU), výroba lustrů, pasířství atd. atd. Neexistence takového zákona je pro naše podnikatele možná větší pohromou než to, co zde většina lidí píše. Kdyby starší odborníci měli zajištěnou existenci, tak by svým mladým kolegům rádi pomohli. Je to nakonec ve všech oborech.

0 1
možnosti
ZH

Já mám za to, že dnes jsme už v situaci, kdy každý další zákon je hlavně zátěží. Která civilizaci položí. Leda by se se zavedením takového zákona zrušily dva jiné.

On by si nějaký trochu rozumný zaměstnavatel třeba ty starší i nechal. Jenže to by nesměl mít na krku těžkou státní byrokracii a naprosto šílené náklady na každého zaměstnance. Zkuste zauvažovat, zda by spíš nepomohlo snížení břemene zaměstnavatelům.

0 0
možnosti
OD

Bratr Petr do sněmovny moc by rád,

stal se z něj chronický kandidát.

Ve věku rozšafného pantáty

odmítá skládat dál kantáty.

Než-li trudně vysedávat v oposici

radím dál se živit komposicí

Milý bratře Petře,

nepřepepři volebního vepře.

2 0
možnosti
Foto

Těch Petrů sou celé tlupy, žádný z nic však není tupý, by netvrdil muziku. Každej znich své já nic, já muzikant pěje, mnohdy až unisono, když zloději křičí chytˇte zloděje. Vo tom to je, a je to vono;-)

1 0
možnosti
Foto

P31e19t13r 83H42a56n32n58i30g

1. 10. 2021 12:58

Trochu času na polemiku: Jádrem mého článku jsou níže uvedené věty. Když někdo podniká a jde mu o výdělek, tak nečiní rozdílu mezi starším a mladším zaměstnancem. Důležitý je přínos pro firmu. Ovšem problémem jsou, z hlediska mého návrhu antiageingu, velké nadnárodní molochy, které se chovají jako bolševické firmy. HR oddělení zaměstnají různé příbuzné vlivných lidí z vedení či poboček, bez ohledu na přínos pro firmu. (akcionáři jsou daleko). Taktéž při pobídce na restrukturalizaci nedbají na užitečnost propouštěného pracovníka či pracovnici pro firmu, ale uvolňují místo pro člověka z okruhu lidí, "kteří spolu mluví" (jejich dětí, kteří sotva vychodily střední či vysokou školu) a výkonem se nemohou ani zdaleka rovnat těm, které firma z důvodu věku (což ovšem tak nikdy nedefinují) propouští. Mimochodem, rozhodně nejsem levicově založený člověk. Ostatně má kandidatura v rámci Aliance pro budoucnost http://www.alianceprobudoucnost.cz to jasně dokazuje. Sám jsem podnikal tak vím, o čem je řeč.

A protože velké firmy jsou něco jako socialistický moloch, a akcionáři jsou daleko, tak se bude propouštět ve věkové kategorii 50+. Dnešní šéfové jsou většinou čtyřicátníci a pokud budou nabírat, tak samozřejmě tzv .mladý, akční kolektiv, bez ohledu na to, že mnohdy starší pracovník přináší pro firmu větší užitek než mladý, který když se po čase něco naučí, tak hledá něco finančně zajímavějšího.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776562

1 0
možnosti
Foto

P90e22t54r 82H18a32n23n87i87g

1. 10. 2021 13:04

Vím, že musím nést kůži na trh, ovšem nejsem nikým nucen, abych umožňoval různým negramotům, kteří si nikdy žádný článek nepřečtou, v jejich snaze vylévat žluč nashromážděnou v průběhu jejich zamindrákovaného života bez úspěchů a vyhlídek. Čas od času diskuzi povolím, aby si mohli ulevit.

1 1
možnosti
JF

Strana slibující vyčištění Augiášova přílepky a přílepky přílepků zákonů zapleveleného právního chléva? Tak to si tedy počkáš - tedy toho se spíš nikdy nedočkáš! ;-)

0 0
možnosti
ZH

Hm, takže to zas všechno zůstane na mně, jo? Hm... :-/

0 0
možnosti
Foto

P38e93t11r 64H21a46n88n11i80g

1. 10. 2021 10:14

Váš názor, pane autore, je naprosto relevantní. Také jsem se nad tím zamýšlel a chtěl jsem otevřít diskuzi. Teď musím něco zařizovat a odpoledne se vrátím k diskuzi s Vámi. Neotevírám diskuze, kvůli těm, co nechtějí diskutovat nad obsahem článků. Otevřel jsem diskuzi v jednom z předchozích článků a bylo tam pár takových diskuzních příspěvků. Nechci jim dávat prostor pro výtrysk jejich hlouposti . Zde je vždy pár takových ignorantů, kteří články nečtou a jenom kydají hnůj: Např. zde v této diskuzi je příklad: "Pokud letos pan Hannig někam kandiduje, tak je to jeho pokus číslo 28" Co je na tomto diskuzním příspěvku relevantního vzhledem k Vašemu článku? Je to jenom zlovolnost.

0 1
možnosti
MB

Pane Hannig, v úctě k Vám souhlasím. Jak jasnozřivá slova Cimrmana. "Blog, Jako na mýtince. Otevřel si hospodu. Katastrofa, chodili mu tam lidi" ! :-)

2 0
možnosti
Foto

články bez diskuze nečtu a mě se stejně netýká, pač jsem 65+ a tam už to je v pohodě:-)

4 0
možnosti
ZH

Já taky obvykle ne, ale nepozorností se mi občas stane, že mě zaujme nadpis či perex a nepodívám se, zda má diskuzi. :-)

1 0
možnosti
MB

Blogy bez diskuse nečtu. Usmívám se nad oznamem autora - "Člověče, dnes je Tvůj šťastný den. Obeznam se s mým geniálním sdělení a zavři ubu". Já tu tvou, již Rozumně zavřel. Chápu potřebu, vypovídat se. Proč takto autor ovšem neučiní do prostor své otevřené skříně? - Nechápu! Třeba se mu ramínka na šaty, radostí rozpohybují. Na znamení souhlasu, čtivosti a karmy ? Toť názor zase můj, za ty nad 60+ ... :-)

3 0
možnosti
JK

Souhlasím, méně státu, více svobody a důsledné oddělení moci výkonné od moci zákonodárné.

Hannig by donutil zaměstnavatele propustit všechny v jejich 49 roce a ty klíčové navázat na základě jiného vztahu než zaměstnaneckého poměru, zbytek ať se plácá jak chce, budou nezaměstnatelní.

Asi nějaká obroda hesla "mládí vpřed".

1 0
možnosti
Foto

Jsme na tom podobně, já zas čekám až přijde komunismus.

1 0
možnosti
PK

Musíte vydržet a počkat pár generací, než se někdo odváží tyto myšlenky oprášit,btw. ale např. Piráti už nyní uhýbaji hodně levým směrem...:-)

0 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma, mluvíte mi z duše, například takový Zákoník práce by bylo lepší zahodit celý, protože ochrana zaměstnanců překročila rubikon a už je kontraproduktivní. Každá trampota má svou mez a Zákoník práce a nejen ten, už ji zjevně překročil. Nesouhlasím jen s tím, že by právníci brečeli, našli by si i tak práce dost. Protože současnou situaci kritizují především oni, džungle nesmyslných pravidel, která si nezřídka i odporují, už jim výrazně ztěžuje práci.

5 0
možnosti
Foto

Na zákoník práce podnikatelé kašlou, ten se dodržuje ve státním.

0 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli