- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Naštěstí pekárnu ve Svijanech zatím jakýsi Xfert nekoupil, takže chléb je výborný a houstičky? Lepší než dort. A obé vydrží poživatelné přes týden, no - nevydrží, protože dříve podlehnou konzumaci.
Není nad domácí chlebík čerstvě upečený, moje mamka ho pekla v remosce a jak nám šmakoval, ještě vlahý se škvarky. To byla ňamka.
Já tedy nevím, ale ty příspěvky autorů, kteří shazují pečení autora článku jsou smutné. Místo co by takovou snahu ocenili a pochválili ho za skvělou činnost, tak mu jeho výrobek i jeho samého pomlouvají.
Co to znamená? Je to závist, zloba, zapšklost, či co?
Musím říct, že i kdyby chutnalo pečivo v krámě andělsky, tak pečení mojí dcery nic nenahradí, mnozí z těch pomlouvačných pánů by sedli na zadek.
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale musím říct, že pomluva od žen se tady asi nevyskytuje.
Pánové co se můžou přetrhnout, aby chválili pečení v obchodě nad pečením doma asi přicházejí o moc a je mi jich lito...
Věřte, že třeba sebelepší vánočku z krámu strčí do kapsy vánočka doma pečená...tedy u nás doma určitě.
Hlavně je to opravdu velmi jednoduché. Vánočka je proti tomu raketová věda.
na pohled to nevypadá moc dobře, zvláště na řezu a navíc je to z kvasnic ... zlatý Penam
V mém okolí je ten z Penamu bezkonkurenčně nejhorší. A tomu mému fakt nesahá ani po spodní kůrku.
Pokud nejste v ničem jiném lepší, tak prosím, ale pokud vám jde lepší psaní blogů, tak raději neztrácejte čas pečením. Na to máme Penam.
Zvláštní, že u vás nemáte soukromé pekárny. Hmoždit se z výrobou chleba, to musí tedy bavit.. . . . . .U nás jsou soukromé pekárny dvě a vyrábějí tucet různých druhů chleba. . .Takže, ten váš komisárek Vám rozhodně nezávidím
No jo, nemáme a patrně v celém městě není kvalitní pekař. Nejblíž je Billa, a to je fakt otřesný humáč, co tam prodávají...
Ale jak naznačuju v článku, fakt to není nic vysilujícího. Párkrát to otočíte a pak už to jde skoro samo, jak to dostanete do ruky.
Samozřejmě, že je to jednoduché. Stačí domácí pekárna a nemusíte ztrácet čas nějakým mícháním.
Kdysi jsme zkoušeli chleba z domácí pekárny. Pokud pominu to, že míchací vrtulky zůstaly v chlebu, až taková hitparáda to nebyla a nakonec jsme se vrátili ke kupovanému. Možná to bylo i moukou (proto dávám důraz na její výběr), v té době nebyla taková nabídka jako dnes. Jinak mícháním moc času netrávím - mám na to robota.
Peču kváskový chleba už více než rok a není to zase až taková nimračka. Večer založit rozkvas z kvásku, než jdu do práce, smíchat s moukou, vodou, solí a kmínem, vymíchat a dát do lednice v ošatce vykynout, po příchodu z práce upéct a kolem páté odpoledne můžeme zakrojit.
Zkusíme podle videa. Z kvásku se nám nedařilo a vzdali jsme to. Z Billy - jak kdy. Kupujeme nejvíce cvrčovický, ale už to není co dřív, zvlášť druhý a nedej bože třetí den. Pokles kvality jak kde čas je bohužel obecný problém - Babiš, neBabiš.
S chutí jsem vám dala karmu, škoda, že vás nemám doma... :-)
Byl jsem ženatý 20 let a poučil jsem se! NIC!