Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc zajímavé video, děkuji za umístění. R^

1 0
možnosti
Foto

Když se ani vědci a odborníci nemohou shodnout, tak je lépe počítat s tím, že na změně klimatu by člověk mohl mít podíl. Otázkou opravdu je, čím a jakým způsobem se na tom člověk podílí.

Nejhorší na tom fakt je, že v tom lítají velké prachy a ty ovlivňují jak odborníky, tak i laiky a do citlivé oblasti se pouští i diletanti. A pro národní i mezinárodní spory, neshody a války se lidstvo nezajímá o svou budoucnost tak, jak by mělo a spíš bude zaskočeno změnami, které nastanou.

0 0
možnosti

"Ve škole se bohužel neučí o tom, jak rostliny chladí sebe a své okolí výparem vody. Mnozí klimatologové tento fakt odmítají přijmout." -- ekolog Jan Pokorný

https://www.metro.cz/varovanim-by-pro-nas-mel-byt-osud-zaniklych-starovekych-civilizaci-rika-ekolog-gcl-/spolecnost.aspx?c=A190829_094830_metro-spolecnost_hyr

R^

5 0
možnosti

Ale tohle není nic co by naši předci nevěděli. Když vezmete jak byly situovány statky, co bylo kolem nich, tak je hned jasné, že možná naší předci neznali mechanismu těchto procesů, ale věděli, že jim to pomůže.

Věděli to i Římané, byť asi ne vědecky, podle našich poznatků, když stavěli fontány na každém kroku. Fontána byla nejen zdroj pitné vody, ale také ochlazovala ulice římských měst.

4 0
možnosti

Vzhledem k historii země se klima měnilo. Teploty byly mnohem větší než dnes, ale také byly mnohem nižší než dnes.

Nicméně já bych ekologisty vzal za slovo a uzákonil, že v obchodech nesmí být potraviny vyrobené ve větší vzdálenosti než 30 km. Zakázal bych dovoz zboží vyrobeného mimo stát a zakázal bych dovoz zboží k jehož přepravě jsou použity lodě, letadla, nákladní auta.

2 1
možnosti

;-D Oni to v podstatě chtějí. Jenže to by končilo ekonomickým rozvratem.

Zatím by stačilo, kdyby přestali jezdit na konference a účastnili by se jich na dálku přes internet. Pak bylo možné uvažovat o tom, že své výzvy myslí opravdu vážně a že také pro záchranu planety dělají něco skutečně, ne jen planým plácáním a výzvami k omezování ostatních.

2 0
možnosti

Ve videu dobrý směr, určitě ne všelék. Již blogerka A. Kulhavá ( bohužel neotvírá diskuse, takže je málo čtená ) zde psala o povinnosti firem v Německu po lesní těžbě dát přibližovací a manipulační cesty do stavu, aby se z nich nestaly erozní rýhy. Stahování dřeva pomocí koní při dnešních vynucených plošných těžbách není na pořadu dne. Investovat do těžké techniky na fosilní paliva je pořád ještě ekonomičtější. Navíc u nás jde o trendy převzaté z Ruska ( silné traktory ) a Skandinávie ( harvestory ). Možná se to za pár desítek let obrátí. Zatím je třeba zalesňovat, obnovovat meze, rybníky, zásaková území. Osobně bych začal rozoráním všech golfových hřišť :-)

2 0
možnosti

Mirku, vždy po těžbě se zalesňovalo. Nevím jaká je situace jinde, ale u nás na Valašsku se po těžbě, likvidaci zbytků těžby, hned vysazuje nový les.

Problém je jinde. Velkým korporacím chybí a nejen v lesním hospodářství, ale i zemědělství určitý vztah ke krajině v které působí, cit pro tu krajinu. A pak přijdou hypísáci z Prahy,kteří sice nevědí co krajina potřebuje, ale "vědí" co v ní nemá anebo má být a snaží se to prosadit

0 1
možnosti
Foto

Myslím, že ve videu byla přesně ukázána pravá příčina dnešního stavu. Řešitelné to je a nakonec by to ani tolik nestálo, což je z pohledu klimaalarmistických pohůnků a jejich popichovačů jednoznačně špatně, protože by se na tom nenapakovali tak, jak jsou z posledních let a majstrštyků v podobě biopaliv a OZE zvyklí. Proto budou naivky ponoukat honit se vlastním ocasem a chytat při tom CO2.

4 0
možnosti

S tím pak jde ruku v ruce to, že lidí je na planetě prostě už moc. Protože každý člověk chce jíst, z toho plynou nároky na půdu a kolotoč ničení se roztáčí čím dál rychleji.

0 0
možnosti

Každopádně může člověk za změnu klimatu! V první řadě je toho homosapiens na naší planetě víc než ona zvládne.... A bude hůř. :-(

1 3
možnosti

Tohle je obrovský problém. Opakovaně propirany od povodní 1997 a měl by být řešen bez ohledu na to, jestli způsobuje globální změny klimatu, nebo ne. A neděje se nic. Kolem co2 se sice hodně tancuje, ale v podstatě se nedeje taky nic, protože místo opravdu pokročilých technologií stavíme větrné mlýny.

5 0
možnosti

Přesně tak. Namísto toho se pořádají alarmistické tanečky kvůli CO2.

1 1
možnosti
Foto

CO2 je přirozenou součástí zemské atmosféry a spolu s vodou základní stavební jednotkou veškeré živé hmoty. Bez fotosyntézy a bez skleníkového efektu by na Zemi nemohl existovat život. Oxid uhličitý v atmosféře není znečištění, či dokonce špína.CO2 se navíc v atmosféře nachází v takových koncentracích, že i když jeho množství roste, na zdraví člověka nemá vliv. Vždyť ve vzduchu, který vydechujeme, je koncentrace CO2 stokrát vyšší než v atmosféře. Z posledních 400 miliónů let, nalezené geologické důkazy naznačují, že množství CO2 i teploty byly značně vyšší než v dnešní době. Proto se nemůže tvrdit, že skleníkové plyny vyprodukované lidskou činností způsobují či přispívají ke globálnímu oteplování.Vědci předložili důkazy, že v historii Země byly na této planetě velké průměrné teploty, které nebyly způsobené zvýšeným obsahem CO2 v atmosféře. Vzorky z ledovců ukazují, že vzrůst množství CO2 vždy spíše následoval po vzestupu teploty než obráceně. Bylo zjištěno, že na Zemi se střídá teplé a ledové období.

3 2
možnosti

I85v37o 96B60o81u92š20e

7. 9. 2019 11:14

Panebože.....;-D

0 0
možnosti