Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Co je všelidové nefunguje. Zahubí hospodáře a vyprodukuje budovatele. Tu socialismu - tu dotačního kapitalistu. Dotace se ještě dají chápat u veřejného zájmu. Památky - opravte si hmotnělé odkazy předků, infraskruktura - postavme si cesty - rychlo vlakem, po dálnici se propojíme. (I zde je hrozba zakázek), každopádně to smysl má - nad-generačí vklad. Co dělají veřejné prachy v rukou soukromých - Nechápu ! ...

Mé poznání - Z blbé rodiny vylepšování profilu v SSM. Dorval jsem se až do jakési komise při KV SSM. Zcela jiný svět ! Prakticky nevyčerpatelné toky peněz. Cesty dostupné - Klasika školení - podpisy = Objem Kč. Rozjuchaní mládežníci, tehdy oblíbeným - Třešňovým destilátem, (čereš pálenkou). volali - "A připiš tam i H. Vondáčkovou ! Logicky, kde je ona - Musí být i K. Gott" ! Revizní komise schválila vše, straníci byli veselí, kolik osob bylo proškoleno - Majitel horské chajdy jásal ... ! .

"Chceš nový oblek a radiomagnetofon" ? Říká mi hospodář. "Šijeme pionýrské kroje, hlídek u Památníku a je zde vybavování vesnických kluboven" ! (Prozíravě jsem odmítl). Oblíbený zdroj příjmů - Cesťák na auto ! Došlo to tak daleko, že krajská pokladní byla prošetřována policií ! Chuděra se již na to nemohla dívat a tak na papíře vozidlem popojížděla rovněž ... !

Shrnuto - Z dnešního pohledu, zřejmě naše - trestná činnost. Když s kolegou občas vzpomínáme na mládí, usmíváme se a tvrdíme - Byli jsme blbí poctivci ! Ty získané prostředky se prokonzumovaly na místě samém. Domů si nikdo nic nebral, pokud to toho nepočítáme kolující flašku po autobuse ! Co je všelidové ne + funguje ...:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli