Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejde o to opravdu lidi chránit, ale vzbudit v nich zdání, že je vláda chrání a že s nemocí opravdu bojuje. Je vidět, že to dělá dobře, protože jim to hodně lidí věří.

2 0
možnosti
ZH

Určitě. Protože hysteráky některých lidí z toho, když si někdo dovolí zpochybnit nějakou vládní buzeraci, jsou dost výmluvné.

1 0
možnosti
TB

Koukáte se na funkci respirátoru čistě z fyzikálního hlediska. Pokud se částice viru dostane z kapénky, díky které se přenáší, tak velmi brzy zanikne...to je biologie.... používání respirátorů mají i třeba v Německu nebo Rakousku...tam se podle Vás taky pletou?

0 0
možnosti
ZH

Dle různých vyjádření může virus na površích přežít (on vlastně živý není, tak tedy zůstat biologicky aktivní) několik hodin až dnů. Pokud to máte těsně u dýchacích cest (což respirátor máte), pak stačej i minuty mimo kapénku, pokud se kapénka vsákne nebo vyschne. Pokud není respirátor vyloženě antivirový (který ničí obaly virů), pak máte myslím dobrou šanci se nakazit i v případě, když nebudete respirátor používat přesně podle návodu (tedy nasadíte si ho opakovaně po pobytu v infekčním prostředí). Což většina lidí především z finančních důvodů otočí respirátor několikrát.

K těmto obavám mi z ministerstva napsali, že je pravděpodobné, že... Tedy nic.

1 1
možnosti
Foto

Pokud máte roušku K95 z Číny, tak si zaděláte na rakovinu. Je tou rouška z Číny, určená pro zedníky, je dvouvrstvá a obsahuje plast, který vdechujete. Je to asi tak. jako když si dáte dva kapesníky. U nás nebyla schválena a přesto vláda povolila její prodej, protože jich za miliardu nakoupila z Číny a leží jim to ve skladu. Babiš a vláda mají roušky top ze šesti vrstev.

2 0
možnosti
ZH

Mám respirátor FFP2 z Číny (ten bez příbalových instrukcí). V žádném případě ho nehodlám nosit delší dobu, a už vůbec ne na prázdné ulici.

3 0
možnosti
Foto

Pan premiér se uchyluje na radu k nějaké kartářce, či co to je. Buďme rádi, bez ní bychom se dočkali ještě větších "zdrojů zábavy". :-)

R^

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PN

P51e35t86r 59N53e31d38v10ě12d

21. 3. 2021 17:17

Zase ty respirátory. Vy a ještě zřejmě pár jedinců máte představu, že Vám někdo cpe něco o tom, že Vás respirátor ochrání před nákazou? Co se na to podívat tak, že ty respirátory mají za úkol jedinou věc a tou je pouhé snížení rizika přenosu?

Máte pochybnosti? Chcete být chráněn dokonale? Proč si nekoupíte tu potápěčskou masku?

0 1
možnosti
ZH

Četl jste to pořádně? Já naopak vyslovuju obavu, že zbytečným nošením respirátorů se riziko nákazy zvyšuje. Tedy po úřadu jsem chtěl měřením potvrzené ujištění, že se mýlím. :-)

3 0
možnosti
ZH

Tak mu přejme, ať neskončí s nějakým vážným průběhem jakékoliv choroby v důsledku zpětného vdechování vlastních bacilů.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
ZH

To s těmi dětmi děláte dobře. Dnes jsou děti dost tlusté a jíst tuky s chlebem je vysloveně sebevražda.

Tu odpověď jsem chtěl mít písemně, kdybych ji třeba k něčemu někdy mohl použít. Třeba i jen pro napsání blogu. :-)

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
ZH

Tak to už bych se mohl dostat do roviny křivého obvinění (jasně, na formulaci záleží), protože to prokázat nijak neumím. :-)

Zaměřil jsem se velmi úzce především na nošení ochranných pomůcek venku, kde v dostatečné vzdálenosti nikdo není. Tedy takové podezření by se do tématu ani nevešlo. Leda by tu byl zájem zvětšit kšefty nějakému dovozci respirátorů z Číny. :-)

2 0
možnosti
Foto

I41v65o 70C27i78l27i87c76h

21. 3. 2021 14:30

Dobrá práce, děkuji R^

Pikantní je, že v mém okolí se již nakazili prakticky všichni, kdo to poctivě nosili a nás pár, kteří to pokud možno nenosíme vůbec anebo jen tam, kam nás bez toho nepustí, pořád odoláváme.

8 0
možnosti
ZH

Vidím tu dvě možné příčiny jejich nakažení:

1. Jsem chráněn, tedy se nemusím bát.

2. Už něco chytli (a nevěděli) a opět v důvěře v bezpečí si infekci zhoršili sami.

4 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli