Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CD

chemický diletant

18. 6. 2012 12:53
Znárodnění opravdu

nahradilo tunelování a to hned, jakmile vypukla Klausovadivoká privatizace. Nejdříve všechno rozkrást, vytunelovat a rozprodat a pak teprve k tomu vymýšlet zákony s křížkem po funuse. A ty megazlodějny pokračují v neztenčené míře pořád. Jako příklad slouží IZIP, Opencard, tunel Blanka, nákupy CASA, gripenů a pandurů, církevní restituce a další další tunely a odklánění. Však on daňový poplatník zaplatí to, co bude chybět ve státních financích, ale přebývat na soukromých účtech. Když jsme v r.1989 cinkali, tak jsme si měli vzpomenout na přísloví, že není nikdy tak zle, aby nemohlo být hůř a měli jsme s tím cinkáním rychle přestat.

2 0
možnosti
O

oslik

18. 6. 2012 12:58
Re: Znárodnění opravdu

S cinkáním jsme rozhodně přestat neměli. Jen jsme neuměli účinně kontrolovat, co ti nahoře dělají, a stále nám to moc nejde. Proto kontrolujme a dožadujme se toho, o co nás politici okrádají.

2 0
možnosti

rezjirrezjir

18. 6. 2012 12:26
Jak si mohl někdo odebírat dílek ze společenského vlastnictv

když do něj patřily toliko výrobní prostředky, a ty zkrátka nesměli jednotlivci vlastnit. Znáte někoho, kdo si přivlastnil, tedy znárordnil třeba Poldi Kladno. Krádež stavebního materiálu či družstevního zrna byla zkrátka krádeží, A potvrzením toho, že "Vlastnictví je krádež" (Proudhon). (ze společného), a nebo to pěkněji nazvat , odkloněním.

1 0
možnosti
O

oslik

18. 6. 2012 12:39
Re: Jak si mohl někdo odebírat dílek ze společenského vlastnictv

Pro určité typy lidí je to složitější na vysvětlení. Tak prostě přijměte jako fakt, že krádeži se tehdy říkalo znárodňování, ať už šlo o cokoliv, co bylo ve vlastnictví státu. :-P

0 0
možnosti
JV

georgino

18. 6. 2012 12:23
Tak jste to nějak zašmodrchal ...

...i když máte pravdu v tom, že přes půl miliardy bylo politicky vyhodnoceno tak, že než nakupovat přímo, tak raději přes kámoše, kteří neopomenou pustit chlup, až páni politici budou od válu. Tady jde přece o to, jak jednotlivci na postech ministra, úřadu, soudu mohou beztrestně mrhat státními, tedy našimi, prostředky. Pan Kalousek nás poučuje jak šetřit a věřit v lepší zítřky a na druhou stranu jeho úřad chce tolerovat takovouhle hrůzu. Proč tedy zkoumají, jak zas vydolovat ty peníze nazpátek, když to bylo tak ok? No, to chce už fakt jenom silný žaludek. ....a sakra, zítra je zase úterý ...

3 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli