Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane, Vaše primitivní žvanění nestojí za komentář.

1 5
možnosti

;-D Jak vidím, tak vám to za komentář stálo.

5 0
možnosti

P81e57t93r 31D42r21a35p33a33l

17. 4. 2020 10:04

no, a na velikonoční pondělí ty největší řetězce samy od sebe zavřely, i když nemusely...právě proto, aby si zaměstnanci odpočinuli.

1 0
možnosti

A máte jistotu v tom, že zavřely kvůli odpočinku zaměstnanců? Nemůže být příčina jinde? Třeba, že nemají jistotu, že v této době otevřeno mít mohou, nebo že se nechtějí hádat s nějakým tupým úředníkem, který to také neví? Nebo z nějaké další příčiny?

1 0
možnosti

Sociální inženýrství je sice oblíbené - Nicméně prodavačce, víc volna nepřinese. Celý problém ohledně tkz. Povinného každoměsíčního výkonu - počet odpracovaných hodin - přesčasů a odpočinků = Řeší Zákoník práce. Ten pak říká, že 150 hod - může zaměstnavatel nařídit (á 1 rok) + do 416 hod se souhlasem zaměstnance. Řada lidí využívá, jako přilepšení si výdělků + 30% příplatků za SO + NE. Úsměvné, řada lidí se při Rozpisu směn - o tyto, cíleně hlásí .. ! (Svátek v neděli 30% + 100% = 130 % za směnu příplatků) ! Jistě, nebo kulové, výběr Náhradního volna - Odpočinek ...

Každá profese nese to své - směnné provozy, tedy i prodavačky. Je poctivé si sdělil, že ony Odpočinek mají - Problém je pouze ten, že jej netráví s rodinou ! Osa ZP je postavena optikou - Pondělí - pátek = Ranní směny. SO + NE = Rodina je pohromadě a tráví své volno. Podobný prvek - Zaměstnavatel se 14 denním předstihem může určit výběr Dovolené - Třeba celého objemu. Každopádně jedna jeho část musí obsahovat 10 dnů v celku - Opět, posilování prvku, otec + matka s rodinou, děti.

Čili, obchody se v neděli zavřít mohou. Národ přežije a bude chodit k těm menším. Matka se pokrátí o svůj výdělek a zaměstnavatel tak ušetří na nákladech. Více odpočinku mít nebude, pravda je, že to tak lépe vypadá ! Mj., ten ZP je v základních parametrech neměnný od dob Komunistů. On ty základní problémy řeší, není na něm skutečně co měnit. Umožňuje i veselé pohledy = Komunisté, nebohou matku prodavačku vykořisťovat mohli - Dobrotivá osoba Maláčová - je jde zachraňovat ! :-)

1 0
možnosti

Však píšu, že je Maláčová zcela nekompetentní mimoňka. :-)

4 0
možnosti

Je to tak. I průměrnému skladníkovi ve šroubárně muselo být hned jasné, že je to hovadina jak vrata od hangáru. Nevychází to ani logicky, ani matematicky a ba naopak je jisté, že prodavačkám by volno nepřibylo, a možná naopak ještě ubylo. A pikantní na tom je fakt, že to není jen takový prvotní nápad, ale řádně léty prodiskutované téma i s reálnou zkušební verzí (zákaz prodeje ve vybraných svátcích) kde se ukázalo, že žádné volno nikomu nepřibylo (mimo těch propuštěných). Není to totiž ani možné.

2 0
možnosti

Přibylo by volno v neděli. A to je pro nemalou část zaměstnanců s rodinami důležité, dokonce víc, než nějaké příplatky.

0 0
možnosti

Ministryně z Venezuely je celkem snadný terč už od svého jmenování, když prohlásila památnou větu, že když bude více státních úředníků, tak stát vybere více peněz na daních.:-)

Jak je zvykem v českých zemích, je skoro každý odborníkem nejen na fotbal a hokej, ale nyní už i na koronavirus.

Škoda, že ještě nejsou otevřené hospody už se mohli chlapi u stolu hádat a po sedmém kriglu najít u pisoáru společné optimální řešení pandemie.

4 0
možnosti

Panu Zbyškovi:

takže na co čekáte, vy kompetentní "odborníku", už jste se dávno měl činit v krizovém štábu! Jistě by se nás vaší zásluhou koronavirus lekl a vzal raději ihned zpátečku.;-D

1 1
možnosti
Foto

No a proč tam nejste Vy? Vždyť tady svou genialitu předvádíte nejen v jednom blogu, ale v každé diskusi !

2 0
možnosti

A co to vaše plácnutí s tou prodlouženou otevírací dobou? Docela by mě zajímalo, jab byste si to představoval v praxi.

0 0
možnosti

Například lze otevřít o hodinu dříve a zavřít o hodinu později. A zkrátit po dobu stavu nouze pracovní dobu. Klidně i za podpory státu tak, aby tato varianta byla výhodnější jak pro zaměstnavatele, tak i pro stát (tedy levnější, než placení 80% mzdy těm, kteří zůstanou doma). Nebo vám to přijde jako příliš smělý a revoluční nápad?

1 0
možnosti
Foto

Vlády na celém světě pochopily, že mohou restartovat svou moc a nemusí přitom ani válčit. Stačí důkladně vystrašit určitou část lidí a ti jim pak vystaví bianko šek k tomu, aby si mohly dělat co uznají za vhodné. Možná dokonce si někteří členové vlády myslí, že konají správně a ve jménu dobra. Lidé snad jednou poznají co je to stát a čí zájmy chrání především.

0 0
možnosti

To vystrašení má reálný základ.. Některé kroky, nebo návrhy jsou nepochopitelné..

0 0
možnosti

Právě teď je ideální doba, aby si každý ministr přišel se svou troškou dobra.. Někdo chce propouštět vězně, jiný chce moc pomáhat prodavačkám.. Další hned pomohl státním úředníkům.. / marná cesta na poštu mě dneska fakt rozhodila, a ráda bych si už někde přihlásila trvalé bydliště /.. Někdo pomáhá učitelkám.. Někdo by rád pomohl nezaměstnaným prací na polích... Super, prostě velké dobro..

0 0
možnosti

Zmatečné a nekonzistentní příkazy a zákazy - to je dobro nad všechna dobra. Pro koblihy univerzální překlad: ANO.

2 3
možnosti

Souhlasím s Vámi... ale schytáte to :-). Samozřejmě, že ta izolace hodně zachránila, ale jsem si hodně jistá, že by všechno bývalo bylo lepší, kdyby vláda dělala od začátku to, co má (vládla a chystala všechna opatření) a nechala od samého začátku fungovat krizový štáb a ne si na něj hrát. No a tahle hurá opatření, co naplánovali, to snad ani nebudu komentovat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli