Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Teď právě čtu, že Landa se distancoval od zahlcení hygien. Prý to neočekával. :-):-):-)

0 0
možnosti

Odhlédnuto od Landy se tím prokázalo, že společnost je už dost napružená, když se hodně lidí chytlo na takovou jednoduchou ptákovinu. Proto píšu, že nezákonným nařízením se měl postavit už úřad.

1 0
možnosti

Tak chudák hulvát za nic nemůže, ale obyčejný úředník ano. Nejsmutnější na vašem blogu je to, že vám to tolik lidí karmuje. Asi patří všichni k té první skupině hulvátů a přijde jim normální, že svůj vztek a frustraci si vybíjejí na obyčejných lidech.

1 2
možnosti

Napsal jsem myslím dost jasně: "... narůstající agresivita občanů. Nesouhlasím s ní, ale chápu ji."

Úředník mohl té narůstající agresivitě aspoň částečně zabránit, kdyby dbal na dodržování práva. Vláda právem pohrdá a pokud úředník proti tomu nic nenamítne a toto pohrdání přenáší na občana, pak v důsledku tím právem pohrdá také.

2 0
možnosti

Dle této logiky si Židé za holocaust mohli sami a je správně fackovat manželku, protože ona už ví za co. :-/

Na počátku stojí virus a ne zlovůle vlády nebo škodolibost hygieny. Většina lidí (včetně mě) dodržuje opatření laxně. Ale jednodušší je obvinit hygieny, vládu, židy, uprchlíky, než svoji neschopnost.

2 6
možnosti

Vaše logika je naprosto mimo. Úředník má být schopen rozpoznat, zda je nějaký příkaz nadřízeného nezákonný. Pokud úředník usoudí, že je, pak má dle zákona povinnost na to upozornit. Pokud tak neučiní, je to jeho chyba.

Vláda opakovaně vydávala nezákonná nařízení. Tedy úředník měl takové opakované nařízení odmítnout plnit - tedy ty části, které před tím shodil soud. Protože je tu zlovůle vlády.

Ale je jednodušší vymýšlet nesmyslné příměry, než uznat vlastní neschopnost chápat sled příčin a následků.

3 0
možnosti

Čili jinými slovy, vzhledem k tomu, že hygiena si nehraje na žádnou partyzánštinu jako před časem někteří "hrdinní" hospodští, tak si za to může sama.

Geniální, tohle můžete opravdu vymyslet pouze vy a pan Cilich. ;-D

3 6
možnosti

Opatření vlády jsou opakovaně nezákonná. Na tuto nezákonnost měl upozornit už úředník. Lidi to vědí, takže se proti nezákonným kontrolám brání. Úředník si tedy může sám za to, že mu lidi nadávaj. To není partyzánština, ale obrana proti nezákonné svévoli vlády. Úředník je v této situaci zástupcem státu a styčnou osobou mezi státem a občanem.

3 0
možnosti
Foto

I31v80o 15C87i79l59i84c58h

15. 11. 2021 21:57

Velice přesné R^

2 0
možnosti

Hygienici nyní převážně buď trasuji nebo dohlíží společně s PČR nad dodržováním pravidel v restauracích....pokud vím, tak ani jedno soud neoznačil jako protizákonné....nebo ano?

1 3
možnosti

A je kontrola těch pravidel v restauracích v souladu se zákonem? Například hospodský nemá žádné právo vyžadovat po mně doklad o očkování. Pokud to udělá, jedná protiprávně. Jestliže mu to nějaké vládní nařízení ukládá, je to protiprávní. Klidně vsadím na to, že tohle soud opět shodí.

Pokud totéž po mně bude v té hospodě chtít hygiena, bude muset prokázat soulad se zákonem. Jinak smolík, stížnosti, třeba i trestní oznámení atp.

6 2
možnosti

Ptali se kdysi ně+meckého železničáře, jestli mu nevadí transporty v zatlučených dobytčácích do Osvětimi. On odpověděl, že rasová politika vlády je mu jedno, že s ní sice nesouhlasí ale on jen DĚLÁ SVOJI PRÁCII a pouze ten transport technicky zajišťuje.

7 0
možnosti

tak to vidite. vy mate pochopeni pro labilni jedince, pro ktere je pracovnice hygieny neco jako clenka gestapa a to jen proto, ze by mel ukazat potvrzeni, ze vir prodelal, nebo ze ma za sebou ockovani, nebo proto, ze mu hygiena zavola po pozitivnim testu. Ja mam zase daleko vice pochopeni pro urednice, ktere musi delat svoji praci. A jak to vubec myslite, ze si za to mouhou sami ?:-/

7 2
možnosti

Já nemám pochopení pro úředníka, který plní nezákonné příkazy. Vy jistě máte pochopení i pro nacisty, kteří také jen plnily rozkazy?

A jak myslím to, že si za to mohou sami? Jsem to vysvětloval v článku - zákon jim dává možnost legitimně odmítnout plnit příkaz, který je v rozporu se zákonem. Pokud tak neučiní, je to jejich problém, za který si mohou sami.

7 2
možnosti

Je to přesné. Nakolik máme ty poctivé úředníky, kteří by navíc vůbec znali předpisy týkající se jejich činnosti? Lidé většinou ohýbají hřbet, tak ať se nediví, že část občanů ten hřbet neohne. Už i část policistů v USA a ve Švýcarsku dala na vědomí svým nadřízeným, že se neohnou před nevědeckým a protiprávním jednáním politiků či nadřízených. Ověřila jsem si (můj blog), že např. v Izraeli, ve Skandinávii aj. v některých obdobích naprosto přesvědčivě (oficiál. data) se počet očkovaných a neočkovaných na JIPkách vyrovnal či dokonce očkovaní převýšili počet neočkovaných. Je to závažné téma, nemělo by se o něm mlčet ani lhát, chce to veřejnou diskusi na ČT, jenže na tu bychom museli dát soud. žalobu kvůli silné manipulaci s občany - nekorektní, nevyvážené informace, rezignace na investigat. žurnalistiku, neumožnění občanům, aby si mohli učinit vlastní úsudek na sporné věci.

4 4
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli