Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kam se poděl mlíkař?

0 0
možnosti

Že prý to musí důkladně ozdrojovat. :-)

0 0
možnosti

S obsahem článku v zásadě souhlasím. Jistě se mohu mýlit, ale rád bych si ponechal svoji svobodnou vůli o tom, komu chci pomáhat. Nadále to budou lidé, které vnímám (subjektivně) jako nejvíce zranitelnou část společnosti a u kterých předpokládám, že budou ochotni respektovat kulturu a zákony této země.

0 0
možnosti

Pro srovnání odkazuji na průzkum společnosti European Values: 54% muslimů považuje Západ za nepřítele islámu, a kolem 70% muslimů si přeje, aby islámské právo šaría mělo přednost před místními zákony.

https://www.newdelhitimes.com/europes-islamic-fundamentalism-on-the-rise123/

0 0
možnosti

Na ten článek jsem taky narazil a v podstatě jsem nevěřil vlastním očím. Myslím, že jste až příliš velkorysý, když níže píšete, že "expert nechápe." Mě napadá, že "chápe a dojí". Oproti tomu např. u pana Polického si myslím, že opravdu nechápe.

2 1
možnosti

Perfektní shrnutí! Na rozdíl od těchto humanitních "expertů", co neumí rozlišit mladého násilného chlapa bez dokladů od ukrajinské matky s dětmi.

3 1
možnosti

Njn, mate pravdu. Bohuzel za analyzu dostane zaplaceno pan "expert". Je to smutne. Skoda, ze takove lidi neleci stejni experti jako jsou oni sami.

2 0
možnosti

To je expert tak maximálně na mozkovou tragédii. Ty jeho žvásty se nedají vůbec poslouchat. Připadá mi jako ti fanatičtí komunisté, kteří razili tezi, že komunismus je bezchybný společenský systém, který ale nikde zatím funguje, protože ho kazí lidé. A k dokreslení jeho absolutní pomatenosti snad jen toto:

Mnozí politici, třeba expremiér Andrej Babiš, předseda SPD Tomio Okamura či prezident Miloš Zeman, vyvolávali hlavně v minulé vlně nesmyslnou protiimigrační hysterii.

Realita:

Uprchlíci ze Sýrie a dalších zemí by podle ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO mohli v Česku obsadit tisíce pracovních míst, o která místní nemají zájem. Babiš to řekl v Lucemburku po jednání ministrů financí zemí Evropské unie.

2 0
možnosti

Rozdíl je zásadní. Z Ukrajiny přichází opravdu uprchlíci a nikoliv ekonomičtí krimigranti z muslimských států.

6 1
možnosti
Foto

Hlavní rozdíl je ve 2 věcech

1/ z Ukrajiny je to blízko a vložíme ty uprchlíky vlaky s autobusy- tedy matky s dětmi se tu relativně bezpečně dostanou. Ze Sýrie atd museli platit převaděčům, podstupovali velké riziko proto mnoho žen a dětí zůstalo ve sběrných táborech a rodina vyslala 1 aby jim vydláždil cestu a vydělal peníze.

2/ na Ukrajině nejde o občanskou valku. Tam je jasné kdo je v právu a můži ví kde bojovat. V Sýrii naopak Šlo o občanskou valku a nebylo zřejmé s kým a za koho bojovat.

Takže ano rozdíly jsou, ale jsou dány polohou a typem konfliktu.

Ale nebojte někteří už štvou i proti Ukrajincům.

0 7
možnosti

Opět jste vůbec nic nepochopil, ale na to jsem si už u vás zvykl.

11 1
možnosti

Já myslím, že je to celkem jasné a ani to nějakou podrobnou polemiku nepotřebuje. Tihle "odborníci", představuju si, jsou státem a Bruselem placení debatéři, kteří mají propagovat příjem imigrantů z celého světa. Dělají svoji práci. Pamatujeme si, že součástí migrační vlny byly teroristické útoky v Paříži, Německu a jinde. Islamistická hrozba...Normální člověk si řekl: tak tohle ne. - Nevím proč to nějak dál analyzovat. I blb by to měl pochopit. Vybavuju si jistého Rozumka, ten pořád v médiích blábolil podobné nesmysly, že jsme xenofobní. Asi Němec financovaný bůhví odkud.

11 1
možnosti

Myslím, že trpíte nepřiměřeným optimismem. Citovaný "expert" není jediný, kdo problém nechápe. Kromě jiných celkem nedávno totéž nechápal třeba jeden ze zdejších blogerů.

1 1
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli