Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Celý tento velmi vtipný název blogu logicky nabádá k otázce, která to vláda od listopadu tedy byla vlastně ta schopná. ;-D

3 0
možnosti
ZH

Ve srovnání s touto snad každá. :-)

Teď vážněji. Některé vlády po sobě zanechaly něco užitečného. Ať už v legislativě, nebo v nějakých realizovaných projektech. Co lze říct v tomto smyslu o současné vládě?

1 0
možnosti
Foto

Tak chtěl jste zesměšnit vládu a povedlo se Vámzesměšnit sebe.

1/ Ten plán nedala vláda, ale NERV

2/ Jak jste přišel na zkratku z vylepšit kvalitu institucí k nabrat nové úředníky? Například větší elektronizace a propojení úřadů by stálo peníze a naopak by mohlo ušetřit počet úředníků.

Takže jakkoliv si myslím, že naše vláds je neschopná to co jste napsal jen ukázalo, že vy byste do ní v podstatě zapadlRv

0 0
možnosti
ZH

No, víte, asi jsem to nezmínil dostatečně jasně, ale já se vyjadřuji k činnosti úřadů ve vztahu k podnikání - tedy k tomu, co je z citace vyznačeno tučně. K celému, ne že si z toho vytrhnete nějakou část a začnete pak o něčem jiném.

Jinými slovy - pokud budou existovat buzerační zákony komplikující podnikání, pak nějaká digitalizace problém nevyřeší, protože úředník podle těch zákonů stejně bude muset komplikovat život podnikatelům. A "iniciativní" úředník si k tomu ještě něco přidá, digitalizace nedigitalizace.

2 1
možnosti
JH

Tak, tak - všichni jsou hloupí, neschopní, jen autor je letadlo:-(

3 1
možnosti
ZH

Všichni ne, ale tato vláda ANO!

2 0
možnosti
PK

Vycházíte z chybného předpokladu, že čeští (a moravští) podnikatelé jsou seriozní kterým leží na srdci i blaho a rozkvět státu. Nebo alespoň většině z nich. Není to tak a zhoršuje to proti minulosti všudypřítomná globalizace. EET ve verzi Babiš bych Andrejovi neodsouhlasil ale i v Itálii Vám každý trhovec dá účtenku z mašinky co má paměť. Jen hořekuje, že si stát moc nevšímá Marokánců a spol. na pláži.

Tím neříkám, že AB, vláda a stát jsou skvělí, vůbec ne, ale není to jednoduché.

2 2
možnosti
PK

Ve svém pozdním věku ještě pracuji v organizaci kde se to hemží ruskými, ukrajinskými či balkánskými podnikateli. Každý den je nějaký náš "orgán" hledá.

0 0
možnosti
Foto

Principielně máte pravdu. Ale možná bych tam přeci jen ty peníze viděl. Proč musím při nějaké žádosti oběhnou několik úřadů se stejnými daty? Proč já musím dokládat výpis z rejstříku trestů nebo obchodního rejstříku, když to vše si může úředník obstarat sám? Proč si stát sám nevygeneruje přiznání k DPH podle Kontrolních hlášení DPH? A dalo by se pokračovat. Pokud by tyto problémy odstranil nákup výpočetní techniky nebo softwaru, byl bych pro.

3 0
možnosti
ZH

To všechno myslím spadá sem: "za zlepšení digitální infrastruktury". Já se však zaměřil výlučně na překážky v podnikání, a to se opravdu týká především rušení zbytečných zákonů.

1 1
možnosti
MB

Já jsem si (znovu) objevil bývalého ministra financí za ANO - pana Ivana Pilného. Naposledy v Otázkách VM. Ten člověk mi v zásadě mluví z duše - Mj., "Žádní peníze nejsou zadarmo" ! Nemyslím si, že by se cíleně vyhraňoval proti panu Burešovi. U něj žádnou kampaň skutečně nevidím. Podobně pak např. u Ostravy, primátora T. Macury. To jsou docela myslící lidé, kdy fakt si kladu otázku co u ANO vlastně dělají ? Oni odpovídají - Pilný to ministrování vzdal a Macura již kandidovat nehodlá. Jistě, starý Efko to oželí a zase zachrání ! A tak nám bude zase lépe ! (Ta personální vyprázdněnost skutečně duní) - ANO duní !... :-)

5 0
možnosti
ZH

Jinými slovy, kdo má aspoň trochu rozumu, musí od toho prolhaného podrazáka utéct. Jinak jednou špatně skončí. Proto na tom bude prolhanec personálně čím dál tím hůř.

4 0
možnosti
Foto

I31v96a79n 21M98a18r54e68k

3. 8. 2020 21:18

Se divím, že při vašich vědomostech a nekompromisní zásadovosti, ještě nešéfujete ministerstvu financí, a nebo ještě lépe vnitra? 8-o

1 5
možnosti
ZH

Proč bych to dělal? Abyste měl na koho nadávat? ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli