Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nevím, ale podle selského rozumu, jestli tedy má hospodský 16 kč na pivu, tak pingl roznese osm piv, je zaplacen a zbylých 55 minut z hodiny pracuje už zadarmo - na majitele. Tak to je pan hospodský opravdu charita. Neznám odvětví, kde by to takhle fungovalo.

0 0
možnosti
ZH

Smyslem článku bylo úplně něco jiného - a to nekompetentnost a lhaní současných mocipánů.

0 0
možnosti
Foto

Až dosud jsem se naivně domníval, že cena je funkce poptávky a DPH, kterou zaplatí konečný spotřebitel, se vypočítává z výše této ceny, tedy např. při 20% DPH z ceny 40 Kč jakékoliv služby či produktu odvede podnikatel 8,- Kč Babišovi. Pokud tedy Babiš si vezme pouze 10 ̈%, tak se otevírá pro podnikatele prostor snížit cenu o 4 koruny, ne, aniž by nějak škodoval? Pokud podnikatel není plátcem DPH, tedy vystupuje v roli konečného spotřebitele, tak se táž možnost otevírá jeho dodavateli, protože ten musí v ceně svého zboží či služby započítat DPH v té či oné výši, tedy nedostane jí od státu zpět.

Mýlím se snad?

Pohled, který uplatňujete, je toliko účetnickým pohledem, který uvažuje cenu jako nákladovou cenu a zisk jako přirážku k nákladům.

0 0
možnosti
Foto

Mýlíte se, jako vždy. Při ceně 40 Kč a DPH 20% je DPH 6,67 Kč. Zbytek je Vám zbytečné vysvětlovat.

3 0
možnosti
MB

AB, v podstatě omámil veřejnost - Výrokem nebohého S. Grosse - Vše bude křišťálovitější, jiné a lepší. V podstatě se stal oblíbeným plakátem supermarketů - Slevy budou, kupte si - Nabídce nelze odolat ...

Ministerstva zveřejňují např. výdaje, na své Poradce. U A. Schillerové je to o 54 mil. Kč více, jako v předcházejícím srovnání. MF - jednoznačně za své rady vydává nejvíce prostředků ze všech ! . Výsledky jsou zřejmé - Zde je skutečně každá rada drahá! AB k tomu volá to své oblíbené - Nejme jako oni ... !

V houfu se šťastně usmívá nezničitelný bývalý hejtman M. Hašek ! Kromě zemědělství poskytuje poradenské služby ještě Ministerstvu vnitra, prezidentu Zemanovi . Opravdu, co se změnilo ? Aha - Už je JIM lépe ... :-)

2 0
možnosti
PV

Jen doplním - AB opravdu řekl : ,,ANO bude líp,, - a tady TV záznam skončil - jenže AB vytáhl z kapsy papír a řekl - ,,a tady mám seznam koho se to týká ,,:-/

4 0
možnosti
PV

No tak hlavně aby si koblihy zašly na pivo na Čapí hnízdo - tam po slevě stojí půlitr 90kč ;-D;-D

1 0
možnosti
JH

J45a46n 65H39u37r68k41a

16. 2. 2020 3:03

řešíme pivo které přikrývá úspěšně jiné kopance do lidí zvýšení poplatků na úřadech hlavně soudech a to je...jiné pivo

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek, bohužel házení hrachu na zeď (teda spíš lití piva z okna). - - - Celá ta ptákovina s variabilitou sazby DPH dle užití je akorát čoud, co nás odvádí od podstatných věcí. Lidi se zabaví a čas plyne... a plyne. Že s Babišem přijde určitá míra všeobecného zpitomění jsem tak nějak očekával, ale ta realita na mne teda nepůsobí moc dobře. Tady se řeší marže na pivu v hospodě jako kdyby na tom stál svět - a podstatné věci nám úplně unikají.

5 0
možnosti
NP

Přesné R^

podezřívám mamlasy, že to dělají úmyslně, chtějí poštvat proti sobě hosty a hostinské, aby neřešili, kdo z toho nejvíce vytěží.

Cílí na nejnižší pudy a to je sice podlé, ale velmi účinné :-)

8 0
možnosti
LV

Hlavně hodně hostinských nepatří mezi plátce DPH a těch se nějaké snížení sazby vůbec netýká, protože oni si celou nákupku včetně DPH dají do nákladů a výstup daní z PH nezatěžují... Ti pak jsou za echt zloděje...

2 0
možnosti
ZH

To je další věc. Na druhé straně DPH se může vyhnout jen menší nálevna. Jakmile začne dělat třeba obědy v nějakém ekonomickém množství, už do plátcovství nutně spadne.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za rozbor, který je přehledný a důvěryhodný.

Mentální Sahara našich vládců je zřetelná a nezpochybnitelná. Nejhorší na tom je, že přes všechny doklady o uvedeném nebudou stačit k tomu, aby vyznavači ANO tak nějak aspoň trochu uvažovali, jestli náhodou jejich modla nemá místo mozku čapí hnízdo. R^

9 0
možnosti
ZH

Jsem nečekal, že mu budete až tak lichotit...

1 0
možnosti