Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Milý pane Hlinko, Vaše filipiky vůči současné realitě jsou marné, marné, marné! Vy sice už zjevně nemáte rád - myslím chuťově - koblihy, natož ty volebně politické, ale big boss a vlastenecky nejčeštější Čech Andy má rád dotace, a obé verze koblih mu u populu dláždí cestu! A ještě si Vám ve vší úctě dovoluji připomenout univerzálně platný výrok filmového feldkuráta Katze k dotěrnému věřiteli: "To se nám to hoduje, když nám lidi půjčují!" Lidská blbost jest, jak známo, věčná, Vanitas vanitatum, a Po nás potopa ... ;-)

0 0
možnosti
ZH

Milý pane Jardo Fardo, ještě déle nesnáším třešně. A vězte, že koblihy s třešněmi vytváří smrtící kombinaci. Jeden by se z toho [censored]. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Hlinko, chci se Vás zeptat na Váš názor. Na neovlivni.cz je rozhovor s Radovanem Vávrou, celkem nepokrytě se raduje nad tím, že se podařil průlom a teď tedy budou konečně ty společné evropské obligace (jasně, má pravdu, je otázka času, kdy se přestanou emitovat národní obligace a budou jen ty evropské). Nicméně, bez rozvádění detailů poukazuje na to, že úrok na českých korunových bondech jaksi bude z principu vyšší (no teď po lekcích ze socialistické ekonomije, co nám dává Babbukkale, rozhodně) než na těch společných eurobondech a že ještě rádi přejdeme na euro, protože to bude výhodné, tedy o úrokový rozdíl nejméně.. Jak níže píšu, tlak na růst důchodů a hlavně na růst mezd ve veřejném sektoru u nás zařídí eliminaci konkurenceschopnosti soukromého sektoru a to je přesně to samé co bylo v Řecku v 80.letech, kdy jejich rozpočtová situace byla při připojení do eurozóny taková jaká bude ta naše řekněme za dva tři roky. Řekové získat euro nějak zvládli a už v něm zůstanou, až do konce (úplného - je to národ jako každý jiný a jednoho dne musí zmizet z dějin, tak proč ne teď). Chci se Vás zeptat, jaký je Váš názor, jestli se tu najde síla, klást tomuto vývoji odpor. Mně už je teda 45 roků a já to do rakve nějak doklepu, ale jsem dost zvědavý, jestli budu ještě svědkem toho, že ta trocha mládeže co budeme mít bude posluhovat v tureckých harémech v někdejším Německu anebo se s někým z nich potkám když budu potřebovat udělat třeba nový okapy na baráku a tak. Co si o tom všem myslíte. Ptám se proto, že já jsem doomsayer jako vyšitej a moc dobře vím, že mi to zatemňuje realitu, tak se ptám někoho třetího. Předem díky za odpověď....

0 0
možnosti
ZH

Já stále ještě věřím tomu, že se lidi vzbouřej a situaci vyřešej. Znáte to o té naději a umírání, že? :-) Jen si myslím, že k tomu dojde až na samé hraně přežití a že to bude hodně, hodně bolestivé. A snad z toho nevzejde nějaký nový komunismus...

0 0
možnosti
KO

K23a75r18e73l 11O21r42l49í79k

24. 7. 2020 11:37

Sluší se přidat i novozákonní: "Nikomu nebuďte nic dlužni." (Řím.13,8)

1 0
možnosti
Foto

Níže jsem napsal:

"R^ Pěkně napsáno."

Za tím si stále stojím, avšak ta analogie dnešní situace a starého Egypta, jako vlastně žádná analogie, moc nesouhlasí.

"15 Když došly v egyptské a v kenaanské zemi peníze, všichni Egypťané přicházeli k Josefovi a říkali: Dej nám chléb! Proč máme před tebou umírat jen proto, že je konec s penězi?"

Zdroj: https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754780

Teď fiat měny nejsou prakticky ničím kryté, tehdy to tak bylo. Centrální banky si je tisknou a natisknou, kdy se jim to hodí. Pak pochopitelně dojde k inflaci a časem možná i k hyperinflaci. Bohatí se stanou ještě bohatšími a chudí ještě chudšími. Toto platí pro celou Evropy i pro USA. Nedovedu předpovědět, jak se situace dále bude vyvíjet.

Cena zlata za poslední dny velmi stoupla, viz

https://www.kurzy.cz/komodity/zlato-graf-vyvoje-ceny/1oz-usd-5-dnu

Toto pro inflaci a fiat měny nevěští nic dobrého.

Možná dluhy budou odpuštěny. Možná dojde k revoluci. V Kalifornii při protestech prý už někdo křičel: "Kill the rich."

0 0
možnosti
Foto

FED od počátku letošního roku zvýšil likviditu USD o 50 procent. To je neuvěřitelné. Za část těchto peněz-likvidity byly bankami i přímo FEDem koupeny obligace podniků. To bylo dříve nemyslitelné. USA se začíná podobat zemím bývalého komunistického bloku, kde většina podniků byla v rukou států. V USA to teď bude v rukách FEDu a několika velkých banek, kterým FED peníze levně půjčil.

V letošním roce přibylo 17 procent USD. To je jedna část z těch 50 výše zmíněných procent. Toto musí vést k inflaci.

Inflace a hyperinflace se mi zdají být nevyhnutelná. Ale kdo ví, třeba vymysleli nějaké geniální ekonomicko-finanční perpetuum mobile. Jejich heslo je: k další prosperitě se prodlužíme.

Zdůrazňuji, že FED je privátní banka, která je v rukách několika USA finančních institucí. (J.F. Kennedy chtěl toto ukončit a všichni víme, jak dopadl.) Tyto finanční instituce, jejich manažeři a akcionáři na této habaďůře jistě pěkně vydělávají a budou vydělávat. Chudí a hloupí na tom pořádně prodělají.

0 0
možnosti
Foto

Ale tak příklad moderního upadení do otroctví pro dluhy známe - je to Řecká republika. Ta země od časů starého Papandrea přišla o průmyslové kapacity - A. Papandreu natolik zvyšoval mzdy ve veřejném sektoru, až nebyl privátní sektor schopen ve výši mezd konkurovat. Ano, Řekové PASOK s nadšením volili, protože konečně přišel někdo, za koho rostly mzdy a kdo zvyšoval důchody. Před bankrotem se zachránili emisí dluhu v podvodně získaném EURU a bankrotový stav se tak na dalších několik let podařilo zamaskovat. Korunu tomu dalo pořádání olympiády, samozřejmě na dluh..... když se to všechno stavělo, tak se bohatýrsky mluvilo o výhodných investicích. Dnes se těmi stavbami prohání vítr, všechno zmar. Ale dluhy zůstaly. Mladí Řekové z 60% v zahraničí (jenom u nás v Brně jsou jich tisíce). Doma 30% nezaměstnanost..... Porodnost nula nula nic, národ vymírá. Za hranicí přitom čeká mocný nepřítel -Turecko. Po samostatném Řecku bude do 50 let veta. Tak končívá žití na dluh.....

2 0
možnosti
KS

Babiš by potřeboval taky nějakého faraona. A hlavně ty ranaře, co byli okolo něj.

0 0
možnosti
MB

Co se vlastně děje ? - Já tuto vládu opakovaně považuji za pohromu od r. 1989

ČR je ordinován státní kapitalismus, ničení OSVČ a dluhy pro nic - za nic.Profitovat budou banky - Nápady, zřídit Investiční agenturu (Národní banku?)

Bureš nezvládl NIC ! - Reformy - Výstavba dálnic, modernizace železnice (o vysokorychlostních nemluvě). Jeho další volba je sázkou na jistotu ! Je to sázka na jistý úpadek, obří dluhy, zchátralou infrastrukturu, upadlé školství, umělé projekty zaměstnanosti ..,

Pravda, úspěchy jsou ! EET, obří dluhy + Koncern Agrofert v loňském roce přijal už 2 miliardy korun !, na dotacích. Není vše špatné, že ANO ... :-)

4 1
možnosti
Foto

Tak. Agrozet je zaopatřený - a kvůlivá tomu šel přece AB do politiky. On tedy má splněno.

3 0
možnosti
Foto

I18v60a67n 22M82a74r74e82k

23. 7. 2020 21:14

Nese?- špatně. . . .Nenese? - ještě hůř. ;-(

0 0
možnosti
ZH

A pochopil jste, proč je v jeho případě špatně obojí? Nebo to chcete vysvětlit nějak jednodušeji? ANO?

1 1
možnosti
RS

Česko není v pozici tehdejšího Egypta.

Dnešní svět, lépe řečeno nejbohatší země dnešního světa, žijí už desítky let na dluh.

To jsou hlavní důvody, proč vaše srovnání nesedí.

Už třicet let jsme stejně otroky západních dlužníků, co se změní na tom v budoucnu?

Přežili jsme komouše, přežijeme i dnešní ... Jak byste nazval to, co dnes žijeme?

2 0
možnosti
ZH

Jde o to, co způsobuje velký dluh - vede k nějaké nežádoucí závislosti. Otroky dlužníků být nemůžeme, ale věřitelů ano.

0 2
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli