Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

psychonaut

4. 5. 2010 8:36
a když už se snažíte psát takový článek, tak co znamená toto

"Ani nepovažuju za překvapivé, že velmi často takto diskutují levicově

zaměření lidé - řekl bych, že mnohem častěji, než pravicově zaměření"?

řekl bych, že to bude buď "confirmation bias" nebo "base rate fallacy".

V obecnější rovině zřejmě trpíte černobílým polarizovaným viděním a zřejmě taky nebudete žádný genius.

0 0
možnosti
O

oslik

4. 5. 2010 8:55
Re: a když už se snažíte psát takový článek, tak co znamená toto

Hahaha, na to, abych si dělal dlouhodobě čárky (tedy něco na způsob vědeckého výzkumu) prostě nemám ani čas, ani náladu. Takže jsem střelil od boku dle svých dojmů a uvedl jsem to slovy "řekl bych", aby bylo zřejmé, že opravdu odhaduji bez jakékoliv statistiky. Sorry, píšu literární dílka, nikoliv studie, takže k tomu podle toho přistupujte. :-)

0 0
možnosti
P

psychonaut

4. 5. 2010 8:25
uvedl jste těch falešných argumentů málo

a krom falešných argumentů existuje taky spousta kognitivních biasů

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cognitive_biases

Nemyslím že většina diskutérů či blogerů ty chyby dělá záměrně, ono jim prostě chybí IQ k tomu, aby si ty chyby byli schopni uvědomit. Takový Matějka, kterého nelze považovat za žádný výkvět intelektu, napíše nadšeně článek, v němž použije 3 různé logické fallacies na jeden odstavec. Bohužel sám si není schopen ovědomit, že je vůbec používá. Podle sebe sama je to totiž génius se zdravým rozumem, co zahléhl pravdu. Těmto lidem zcela chybí sebereflexe. To samé se týká demagogií Klause. Jednou jsem si chtěl dát tu práci, že vezmu text Klause a očísluju všechny demagogie a logické fallacies v něm. Nakonec jsem to zavrhl. Ten kdo vidí, že Klaus je demagog, to nepotřebuje, a ten zbytek to stejně nechce slyšet.

0 0
možnosti
P

psychonaut

4. 5. 2010 8:30
Re: uvedl jste těch falešných argumentů málo

BTW: jeho nejčastejší demagogii je argument šikmé plochy (slippery slope fallacy) - "nějaká nevýznamná regulace EU nevyhnutně povede ke koncentračním táborům" - a tak se dostane od zakázu neekologických žárovekd až k Dachau.

Dalším velmi častým je "overgeneralisation", tj. příliš velká generalizace na základě jednoho případu. Jeden úředník EU podvádí a z toho přeci jasně vyplývá, že celá EU je špatná, nebo ne?

atd atd

vážně to nemá cenu. Je ztráta času přesvědčovat hloupé lidi, jejich vlastní mozek jim nedovolí chápat. Jeden příklad se vyskytuje i zde v diskuzi. Sir Humphrey. Vsadim se že ten nemá ani maturitu

0 0
možnosti
OS

Ota Sládek

4. 5. 2010 1:38
mlčící pitomec

;-DR^

0 0
možnosti
KV

_-1-_

3. 5. 2010 22:23
Asi takhle .......

R^ ...... R^ ...... R^ ...................:-)

.

PS: Je s podivem, kolik inteligentních lidí se dokáže proměnit v zavilé politické diskutéry, kterým není žádná levárna .. (v tomto významu nemá toto slovo nic společného s politikou) .. cizí.

0 0
možnosti
S-O

SRPŠ - OPZHN

3. 5. 2010 22:16
Buď jen diskutér, nebo jen pitomec - ne obojí

Platí-li že: "S hlupákem se nehádej, nebo ti okolo za chvíli nepoznají který z vás to je", neznamená to že v diskusi nejsou také pitomci. Nicméně uchylovat se stále jen k politickým výpadům vpravo i vlevo se mi zdá dost signifikantní právě pro pitomce, kteří hájí názory tak, jak se jim to zrovna zdá chytré bez vlastní zkušenosti, až narazí. Neznamená to ale, že takovým se musí jen kývat, nebo i uhýbat.

To že nemám někoho rád a jinému straním by mělo být dokazatelné a v takovém případě mi nevadí, budou-li mne mít za pitomce. Situace je těžší, pokud právě politické prospěchářství je důvodem k nutnosti s takovými lidmi jednat, nebo jim  muset dokazovat že to co dělají na funkci škodí tak, jak by sami nesnesli.

Tohle  jsou ti skuteční pitomci, kteří škodí sobě, i celé své "rodině".

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 002

3. 5. 2010 21:18
Jsem pravičák a i tak je o to o mě!

Rudou svoloč nazývám BOLŠEVICKÝMI NOKY!

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 002

3. 5. 2010 21:19
Re: Jsem pravičák a i tak je o to o mě!

O mně! Safrakuwa!

A KARMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene.

3. 5. 2010 19:43
No, ma to slib, ale mel jste to rozvest vice

A nejlepsi argument je typu, s Tebou se nebudu bavit, nemas hacky a carky! Dale emigrantske cechackovske spory...Kdyz ses emigrant, nelez  k nam na diskuse, bez na anglickej server...atd. atd.

0 0
možnosti
O

oslik

3. 5. 2010 19:47
Re: No, ma to slib, ale mel jste to rozvest vice

Už mě to víc nebavilo...

A navíc nejsem zvědav na prispevky bez hacku a carek. ;-D

0 0
možnosti
E

echo.3

3. 5. 2010 18:53
Tema diskuteri? :-))

Ale, to prece uz zname!

0 0
možnosti
MS

BingoXX

3. 5. 2010 17:15
háček vidím v tom,

že na vámi uváděného jednoho levicového diskutéra tu připadá 8-10 diskutérů pravicových, kteří se chovají ještě mnohem hůře. To vám ovšem vůbec nevadí.Rv

0 0
možnosti
VT

hinny

3. 5. 2010 17:52
Re: háček vidím v tom,

jste dokonalým příkladem levicového omezence / lháře : cituji vás !!! "jedině studiem práv v Plzni a následným se zapojením do pravicových

mafií" - šlo sice o levičáky i pravičáky bez rozdílu ovšem z velké části o vrcholové představitele ČSSD  - podívejte se do seznamu lži doktorů

0 0
možnosti
JS

Jenda41

3. 5. 2010 17:05
Má vůbec cenu diskutovat?

Mám dojem, že někteří "diskutéři" prostě napíší, co je napadne, ale už se k tomu nevracejí. V tom případě je odpověd zcela zbytečná a diskuse slouží jen k vyventilování pudů, zpravidla těch nejnižších. Ale napsal jste to hezky, davám karmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli