Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P17a78v49e85l 33K88u46r35a31l

10. 4. 2013 10:47

7 je bohužel problém... dokud nebude tak efektivní jako v Číně kdy vláda vydá rozkaz, zaplatí předem 150 miliard (v korunách) a za 48 měsíců stojí jaderná elektrárna která dodává na plný výkon elektrický proud do sítě... nelze uvažovat vaším stylem.

Výstavba jaderné elektrárny tu bohužel trvá desetiletí (zejména kvůli byrokracii a zbytečným předpisům) a do té doby budeme muset vypnout spoustu zastaralých elektráren v severních čechách. A nic schopné stabilně nahradit jejich výrobu v definované časy nemáme.

buď se musí postavit temelín, nějaké nové uhelné elektrárny a nebo paroplyny... popřípadě elekřinu dovážet... ale obvykle v době kdy jí potřebujeme my jí potřebují všichni kolem, a je drahá... v době kdy je jí z OZE nadbytek jí ovšem nepotřebuje nikdo a někdy za jají odběd musí zaplatit výrobce spotřebiteli.

0 0
možnosti
VH

Jistě, že tam je časová prodleva, než proběhne výběrové řízení, pak vlastní výstavba. A souhlasím, že se musí počítat i s odstavením hnědouhelných elektráren.

Na druhé straně se v Evropě stále stavějí nové zdroje OZP, které vytvářejí další nadbytek elektřiny. A ne všechny zdroje OZP jsou nepřiměřeně drahé.

A například těžební společnost NWR, která se momentálně potýká s nízkým odbytem černého uhlí, plánuje, že by mohla dovážet uhlí z Ameriky.

0 0
možnosti
AK

Bod 1 mj. znamená, že vláda kašle na své občany, když likviduje domácí poptávku.

1 1
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...