Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Na spatne polozene otazky není dobrých odpovedi.

0 0
možnosti
JS

J16i81ř79í 60S87k24y98b92a

19. 10. 2013 15:51

Poslední Kalouskova a Nečasova vláda nám na živo předvedla, jak se řídí stát jako firma. Oblasti státu, které potřebovala, což byla podpora podnikání, rozšiřovala, oblasti státu, které jí byly přítěží, což byla celá sociální oblast, zdravotnictví a školství, redukovala nebo nechávala za nereálnou úplatu. Jako příklad - proto jsou třeba nyní problémy umístit děti do mateřských škol díky různým optimalizacím či stát není schopen nezaměstnaným říci v jakém perspektivním oboru by měli hledat práci. Zaměstnanci, ale i ekonomické učebnice, vědí, že stát musí být mimo podnikatelskou sféru a právě vyplňovat a řešit ty problémy, které podnikatelé řešit nedokáží či řešit nechtějí.

2 0
možnosti
Foto

Jen k té jedné a základní otázce z pozice nerozhodnutého:

Stát se samozřejmě DÁ řídit jako firma, jen si musíte představit a vzít do úvahy ty správné parametry řízení firmy. 

Samozřejmě nelze aplikovat ty funkce řízení, které omezují demokracii a svobodu slova. Nepochybně však lze aplikovat vymezení povinností každému jednotlivci, hodnocení plnění úkolů a odměňování podle plnění úkolů, v neposlední řadě osobní odpovědnost za škody způsobené jednotlivcem či kolektivem. Tedy přesně to, co dnes naprosto chybí.

4 1
možnosti
VH

Do určité míry by se dalo s tím souhlasit. Ale často je problém složitější, než aby ho rozhodl nezávislý soud a nebo dokonce závislá vláda.. Někdy je příčinou problému problematické hlasování 115 poslanců, jindy nečinnost všech poslanců i vlády. Někdy nějaké hlasování může způsobit negativní věc (zvýšení deficitu rozpočtu), ale následně může pomoci nastartovat ekonomiku.

2 0
možnosti
JH

J32a38n 77H20l45e10d82í37k

19. 10. 2013 12:57

cílem KSČSSD je dosáhnout existenci jedné partaje, možná plus pár přicmrndovačů naoko z jiné--příbuzné strany, jak byly 1948-1990 Čs strana socialistická v čele s Aloisem Neumannem a Strana lidová v čele s opilcem Plojharem. To vše se zastřeší pod firmu Národní fronta, s několika zástupci rudých odborů, Svazu socialistické mládeže, Svazarmu a  čs svazu žen, ČSTV, Zahrádkáře, Svaz rybářů, myslivců a pytláků. Čest práci !

2 2
možnosti
VH

Pokud budou zachováni zahrádkáři, tak je vše O.K.

1 1
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...