Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

ctenar1970

3. 6. 2009 10:44
Lono je loni,letos je letos.

po teroru na politicke soupere  a cikany asi The Ekonomist bude myslet jinak o Ceske demokracii 

0 0
možnosti

studánka

3. 6. 2009 8:15
Klasický příklad manipulace s občany

Jak je vidět z textu, The Ekonomist vychází při hodnocení ze špatného základu. Prvním předpokladem totiž je, že demokracie buď je a nebo není. Země, která se k ní více či méně blíží, stále není demokracií. Úplně nejzákladnějším předpokladem je skutečnost, zda v té které zemi existuje skutečná vláda lidu (občanů). Vláda občanů může být v demokracii legitimní pouze tehdy, vládne-li většinová vůle. Tato může být potvrzena jedině demokratickými volbami, které ovšem musí být většinové, svobodné a přímé. Jinak je možno vůli občanů zjistit jedině referendem. V zastupitelské demokracii vládnou jménem a podle jejich vůle zastupitelé. Svobodní zastupitelé, tedy v žádném případě politické strany či jejich členové, kteří svobodnými nejsou a být nemohou, protože podléhají vlivu svých stran. Nemluvím zde záměrně o demokracii přímé či nepřímé, ale o demokracii jako takové, obecně. Ať je totiž přímá či nepřímá, musí odpovídat definici obecné. Proto je tabulka k ničemu.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 6. 2009 8:32
Re: Klasický příklad manipulace s občany

Souhlas. Všechny tabulky a žebříčky, které obsahují těžko vyčíslitelné údaje a odhady, a to hned za celé národy, jsou dobré leda tak pro zvýšení čtivosti listu. Sem patří i žebříček zkorumpovanosti zemí, založený na bodovaných pocitech lidí v předmětných zemích (ale propočítávaný na desetiná místa). Nebo žebříček pocitu štěstí občanů v jednotlivých zemích, kde se v popředí umístily země, ze kterých občané utíkají do zemí, které se umístily daleko za nimi. Aby tuto nesrovnalost vysvětlili, zavedli do hodnocení autoři ještě pocit jakéhosi "ekologického" štěstí, čímž z celého hodnocení udělali už úplnou bramboračku.

0 0
možnosti
JN

xRocky

3. 6. 2009 8:04
Vazeny pane

Nesouhlasim s vajickovymi manevry. Ale vyjadrit svuj odpor hlasitym protestem je podle mne v poradku - skoro mam pocit ze se Vam styska po davnych dobach kdy jste si mohl (musel) vyslechnout projev "svych" oblibenych politiku opravdu v klidu, mozna jste jim jeste tak nadsene maval mavatkem v pruvodu k 1.maji, vyroci VRSR ci Unora .....

0 0
možnosti
VH

Totedyne

3. 6. 2009 8:10
Re: Vazeny pane

Já si myslím, že to pískání v pořádku zcela není. Lidé mají právo si poslechnout projev, na který přišli. Uznal bych jako formu projevu nesouhlasu nějaký transparent, popřípadě i to pískání, ale nikoliv při projevu, ale před projevem nebo po projevu.

0 0
možnosti

Centrotoma

3. 6. 2009 8:02
...

Ten úvod je zbytečný canc bez hlavy a paty a index je také úplně zbytečný. Existuje jen proto, aby byl, a The Economist měl co dělat.

Konečné hodnocení: Rv

0 0
možnosti