Diskuse

Světová krize

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

9. 3. 2009 10:15
trochu zmatené

a vycházející z ideologických předsudků. Zdrojem prosperity je jistě práce, ale práce efektivní a užitečná. Ohánění sociálním systémem je bez argumentů. Sociální systém nevytváří žádné hodnoty. Vytváří pouze náklady a umožňuje množení zcela neužitečných lidí. Správně dedukujete, že díky  neexistenci sociálního státu je na tom Čína lépe s efektivitou výroby. Hypotéky nejsou příčinou krize, ty její příchod jen oddálily. Příčinou krize je nekonkurenceschopnost. Ta byla vždy příčinou všech krizí. Někteří lidé, firmy a státy se stávají pro ostatní nepotřebnými. Všichni chtějí bydlet, jíst a oblékat se, chtějí na to peníze, ale nemají co nabídnout. Případně mají (svojí pracovní sílu), ale ostatní, od kterých potřebné produkty žádají o ni nestojí. Sociální systém pracovní sílu zatěžuje povinnými náklady a tím činí další pracující nekonkurenceschopnými. Současný koncept směřuje v limitní pojekci ke státu ve kterém budou všichni žít z důchodů (různých forem). Krize je jen odhalením pravdy.

0 0
možnosti

WIFI

9. 3. 2009 8:34
čína

ale vždyť současný stav číny nikomu nevadí, ve jménu volného trhu nevadí kopírování všeho, nedodržovaání norem snad úplně na všechno, poškozování životního prostředí při zastaralé výrobě. A ten kdo chtěl čínskou kvalitu omezit pro výše uvedené vlastnosti cly, tak byl kritizován jako nepřítel volného obchodu a označen minimálně za sympatizanta plánovaného hospodářství a regulace. No a tady jsou důsledky.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

8. 3. 2009 7:57
Když pominu

celkovou nerozumnost článku, je vidět, že hlavním motivem Vám bylo ideologické vyjádření, nemající s ekonomikou, ani ekonomickou krizí nic společného.

Mj. je dogmatický a manipulativní. Stejně hloupě jako Vy mohu napsat: "Tak třeba levicoví "ekonomové" (často by se dalo mluvit spíš o blábolistech, nedostudovaných právnících, či jiné dehonestující zástupné téma…).

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 3. 2009 8:59
Re: Když pominu

Právě podobné články kritizující ve světě přijatá opatření vycházejí z ideologických pozic. Proto u slova pravicoví "ekonomové" používám uvozovky.

0 0
možnosti
PK

kraken

7. 3. 2009 22:57
tak tenhl clanek

je opravdu pekna blbost. Jen nevim, jesli je to umysl a nebo neschopnost uvahy.

Ac nejsem ekonom, tak co jsem si precetl, tak mi tam hapruje hodne veci... Veskrze zminovane nize

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 3. 2009 1:22
Re: tak tenhl clanek

Ano odeesáci nejsou schopni pochopit vyspělý svět. O tom píši.:-)

0 0
možnosti
S

Semper2

7. 3. 2009 21:54
Česká média mlží o rozsahu krise

http://www.tagesanzeiger.ch/service/suche/suche.html?key=Madoff

http://www.tagesanzeiger.ch/wirtschaft/

Nejobjektivněji informují švýcarské portály !!

0 0
možnosti
W

Wolf778

7. 3. 2009 21:37
A ještě k tomu závěru

zaplatí to práce - bravo, tady někdo objevil ameriku. Jen bude asi záležet na tom, kdo bude pracovat, na čem a pro koho. Číňani na spotřebním zboží pro američany a evropany FAKT NE. 

 

Spojené státy se v krizi v 30. letech nijak zvlášť nezadlužily (ve válce ano). Bohužel, tehdy byly USA největším věřitelem a největším producentem. Dnes jsou největším dlužníkem a konzumentem. Trochu blbý, co... Zvlášť když poměr celkového zadlužení k HDP byl už PŘED vypuknutím krize v USA VYŠŠÍ, než když vrcholila velká deprese ve 30. letech. Nynější zadlužovací zvěrstva ten poměr katapultovala do úplně jiných dimenzí, zkrátka takové zadlužení tu ještě nebylo, a to jsme jen na začátku krize. Tehdy se mohli zadlužit a přežít, dnes už jim to řekl bych nevyjde. A nám jakbysmet.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 3. 2009 1:15
Re: A ještě k tomu závěru

"Tehdy se mohli zadlužit a přežít, dnes už jim to řekl bych nevyjde." Ekonomické zákony, které platily tehdy, platí i dnes. Máte pravdu, že dnes to ti Číňani komplikují.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

7. 3. 2009 21:30
Vazne??

"je potřeba podpořit centrální banku, aby emitovala další peníze"

-

Chcete rict, ze natiskneme dalsi papirky a jsme z krize venku??

0 0
možnosti
S

Semper2

7. 3. 2009 21:59
Re: Vazne??

R^;-D

0 0
možnosti
V

vagabund1

7. 3. 2009 21:25
Kde jste se tak dobře naučil česky?

Píšete :

 

Aby byly peníze v oběhu je potřeba podpořit poptávku obyvatel.

 

No dobrá, natiskneme peněz, dáme je lidem, něco jen tak a něco ve formě půjček a oni si za ty peníze koupí zboží převážně z Číny protože je nejlevnější, čímž se obchodní nerovnováha prohloubí, vláda vydá dluhopisy které koupí ten kdo má peníze...kdopak asi ? Čína přece. Po takovém „ekonomickém“ opatření bude více zadlužených lidí a větší zadlužení státu .Ekonomika se sice rozběhne ale bohužel ne ta naše ale Čínská. Vidím že to máte promyšlené. A že tak dobře píšete česky ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1719x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...