Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DOBR

10. 5. 2009 17:21
Když to vidíte tak jednoduše.

Zaveďte šrotovné na všechno a bude po krizi.To přeci nemůžete myslet vážně.Tohle je uvažování školáka,nebo levičáka.Školák je ještě naivní a levičák slibuje pečené holuby,proto,aby se dostal k moci.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

14. 5. 2009 21:12
Re: Když to vidíte tak jednoduše.

Uvážování školáka jste právě předvedl vy. Je to zřejmé zvláště v souvislosti volebních slibů ODS 2006 a Topolánkovy "Smlouvy s občany".:-) 

0 0
možnosti
MU

Mira UL

6. 5. 2009 22:22
Šrotovné na cokoli je zvrhlost.

Nehledě na skutečnost, že člověk jezdící ve 14 a více let starém autě to nedělá z rozmaru, prostě nemá peníze na jiné auto. Připlácet  z peněz těchto lidí těm, kteří na nové auto mají, je státní zločin - chudým bere a bohatým dává. Příklad automobilového průmyslu ukazuje nesmyslnost jakýchkoli dotací na spotřebu čehokoli. Už jinde jsem zvřejnil výpočet skutečných nákladů na šrotovné v situaci, kdy stát nemá peníze a na podporu spotřeby občanů si půjčuje peníze. Skutečné náklady jsou 3-4 krát vyšší než samotná dotace. Jenže politici rádi dělají lidem radost a tak klidně zadluží každého občana částkou 1200 Kč, aby mohli několika tisícům vyvolených radostně přispět na auto, které by si v dohledné době stejně koupili. Těch několik tisíc automobilů prodaných se šrotovným je prací v automobilce na několik dnů (nové auto sjíždí z výrobní linky každé dvě minuty). Co se bude dít s automobilkami potom? miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
S

siviez

8. 5. 2009 7:10
Re: Šrotovné na cokoli je zvrhlost.

Naprostej souhlas.Zajímavé ovšem je že tu není žádný oranžový blázen který by to měl snahu vyvrátit.Proč?Protože by nměl žádnej argument.

0 0
možnosti
R

rojack

6. 5. 2009 18:26
Šrotovné

je opět jakási pochybná stimulace spotřeby ženoucí naši civilizaci do záhuby. To skutečně potřebujeme dál nakupovat a nakupovat lepší a lepší auta, a já chci loď a já chci letadlo, atd?

I tahle rozežranost spustila současnou krizi a my si opět chystáme podmínky pro krizi budoucí. A v ní budeme opět stimulovat k další a další převýrobě.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

6. 5. 2009 12:47
Hodně blbý nápad

Přesně tak mi to připadá. Zas na tom bude někdo bit. A zas to budou ti, co se o sebe starají a nejezdí starými auty. Je to stejné jako u regulovaného nájemného, ten kdo se stará na tom "prodělá".

Dalším vážným problémem v naší zkorumpované společnosti bude, že to zas zadá příčinu několika jednotlivcům, aby si mohli něco přivydělat bokem.

0 0
možnosti
W

wolf4

6. 5. 2009 12:38
eko nesmysl

No ta valka podpori vice odvetvi, snizi nezamestnanost a posune znalosti lidstva kupredu - nic neni zadarmo i to srotovne neco stoji a i dnes umiraji lide aby jste mel co nalit do vaseho moderniho eko auta nebo aby vubec mohlo byt vyrobeno.......

6 miliard lidi nejde prepravovat individualne je to chyba konceptu dopravy a ne reseni... cim drive to klekne tim min to bude bolet

0 0
možnosti
JP

Pšenda

6. 5. 2009 12:22
Ožebračit chudé?

Šrotovné je způsoba jak vidělat na chudácích.

Jestliže by bylo šrotovné uvažovaných 30000, tak se vyplatí puze lidem kteří mají auto v nižší prodejní hodnotě. Když to zúžim na Škodu, tak řekněme první felicie facelifetm a starší. Ti co mají dražší auta tak ti by pordělalli.  To je jasné. Ten kdo jezdí v horším voze, tak ten obyvykle 200000 na nové nemá a nějakych 30000 to nespraví. Nehlědě na to že z těch 30000 se část utratí za sešrotování a odhlášení, část za přihlášení nového auta. Jediná kdi na tom vydělá je stát. protože ten kromě polatků získá i 19%DPH, tedy cca 38000. Ops. když k tomu přidam jisou pravděpodobnost, že se chudák zadluží aby si to mohl dovolit... Je to hnus

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

6. 5. 2009 12:49
Re: Ožebračit chudé?

První věta mi zcela stačila k tomu, abych to už dál nečetl.

co tak napsat   VYDĚLAT   !8-o

0 0
možnosti
G

gumidos

6. 5. 2009 12:10
Jako provokace či deklarace naivity dost dobré.

Ale jestli má někdo věřit tomu, že důvodem šrotovného je likvidace některých nebezpečných výrobků, na tak to je hóódně ubohé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...