Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zapata

5. 5. 2010 23:03
Daňové přiznání na jednu stránku?

Vždyť na té první straně je akorát jméno, adresa a rodné číslo. To jim můžu tak akorát místo toho poslat pohled.

0 0
možnosti
JB

El_Cid

21. 4. 2010 23:02
Opět nesmysly

A stejně jako u prvního dílu se zde rozjíždí řada jednostranných pozorování bez pomyšlení na opačné důsledky:

-daňové zákony jsou stejně jako všechno jenom předpisy. Pokud se ujednotí jeden druh přiznání, budou podnikatelé vykazovat podle jednoho typu účetnictví (podvojné, stejně je až směšně jednoduché)

-výjimky a odpočitatelné položky mají na druhou stranu ten efekt, že systém komplikují a ony mladé lidi stojí buď spoustu času a nervů a nebo přímo placenou pomoc odborníka. To není moc šetrná politika.

-dohody o dvojím zdanění jsou skoro se všemi státy a nic se v nich nemění. Ty by neměly sebemenší vliv.

-je jedno jestli je příjem jako renta z pozemku nebo z prodeje výrobku, není důvod danit obojí jinak nebo dokonce odděleně.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

25. 4. 2010 9:18
Re: Opět nesmysly

Ta vaše první věta platí pro vás. Rozdělení na jednoduché a podvojné účetnictví určitý význam má, týká se to například odpisování a převádění zásob mezi roky. Taky nákladový paušál nemusí být výhodný pro každého.

Ta komplikace systému vyjímkami je minimální, nevím že by někoho ty vyjímky stály nervy a čas, leda že by šlo o příspěvky na akce, které hraničí s možnosti zařazení do zákonem vyjmenovaných vyjímek.

Kolonky na nájemné a zvlášť na příjmy z podnikání a další kolonky pomáhají poplatníkovi získat jednotlivé součásti daňového základu a navést ho na konečný součet daňového základu, neplatí jak tvrdíte, že by na nájem a prodej byla různá daňová sazba. Ne všichni poplatníci chtějí využívat daňového poradce, redukované daňové přiznání by znamenalo větší nároky na zpracovatele.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 4. 2010 9:28
Ideální daňové přiznání by mělo mít jen 3 kolonky

1) Kolik ste vydělali?

2) Kolik vám zbylo?

3) Odešlete XX procent na tento účet.

Nic dalšího tam být nemusí.

0 0
možnosti
A

Altera

21. 4. 2010 7:39
Pochovina

Rv

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

21. 4. 2010 7:38
Daňové přiznání na 1 stránku A4 vynalezl p.Tlustý

, na tom je názorně vidět, jací lidé byli, jsou a budou považováni za ekonomické experty. Pan Tlustý v dresu ODS tvrdil, že snížením počtu daňových sazeb ze čtyř na jednu se zhruba ve stejném poměru sníží i počet stran daňového přiznání. S tímhle programem vyhrál volby 2006. Odchodem p.Tlustého však kvalifikace těchto  tzv. expertů nevzrostla, spíše naopak.

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

21. 4. 2010 7:26
Mám podobný pocit

Mám podobný pocit, že ti, co navrhují daňové přiznání na jednu stránku ho nikdy neviděli.

Například by se nemusely uvádět příjmy ze závislé činnosti, kdyby je zaměstnavatelé dali elektronicky FÚ - jenže pak by si poplatník nemohl výši daně spočítat. Jistě, to by mohl z odevzdaných údajů udělat taky FÚ (ostatně, asi jako když použijete EPO), jenže by poplatník ztratil možnost korekce.

Absurdní jsou jiné věci. Nejlepší je, když máte živnost jako vedlejší zdroj příjmů, tak ČSSZ po vás vyžaduje potvrzení od zaměstnavatele (kde máte hlavní zdroj příjmů), že jim tento zaměstnavatel za vás odvedl alespoň minimální pojistné. Přitom bych čekal pravý opak: že ČSSZ dá potvrzení mě, že můj zaměstnavatel mé sociální pojistné opravdu platí a bylo řádně zaúčtováno jako moje pojistné a ne třeba někomu jinému.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 4. 2010 9:27
IDeální daňové příznání by mělo tři kolonky:

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 4. 2010 7:16
aneb není jednoduchých řešení

Samozřejmě že nikdo neočekával, že politici řeknou abrakadabra, ať je daňové přiznání na 1 stránku, nebo to rozhodnou bez návaznosti na ostatní předpisy a zákony (což je prakticky totéž).

Jistěže konečnému rozhodnutí by muselo předcházet úplné překopání daňové soustavy, Dejme tomu slibované skutečné 15% dani pro všechny, beze všech odečítatelných položek. Jedna stránka s 5-10 řádky, kam by každý dopsal - z práce, z podnikání, dejme tomu pronájmy, podtrhl, z toho vypočetl 15% a tradá.

Jinak řečeno, politiky si po celé jejich volební období neplatíme za pár "rychlých čísel" těsně před volbami nebo těsně po volbách, ale pro svědomitou a úsilovnou práci po celou dobu, kdy mají čas celý system dojednat a vytvořit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...