Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Rommik

5. 4. 2010 23:05
Velice zjednodušeně............

......................je to problematika složitější, ale odpověděl jsem přesně naopak, jako volič ČSSD.............co jsem?

0 0
možnosti
PV

P.spk

6. 4. 2010 7:42
Re: Velice zjednodušeně............

Co jste?  Já jsem osvč a snad mě nebudete podezírat, že sedím doma se složenýma rukama a čekám na dávky přerozdělené z daní poctivě pracujících. Ale: 1.proč by nesměli mít zaměstnanci mít právo být v odborech? 2. zvýšit spoluúčast u lékaře je určitě ekonomicky správně, ale ve svém důsledku chroničtí nemocní a staří lidé nebudou strachy spát (ovšem tím se asi jejich utrpení díky stresu zkrátí a to z ekonomického hlediska je elegantní řešení).3. kladně zodpovědět  může pouze málo inteligentní (nebo naopak ten, kdo kvalitně zblbne masy- dnes vede v tomto  asi farmacie) anebo spekulant hazardér- např. výrobce vakcíny na prasečí chřipku.....z tohoto pohedu je superpodnikání to, které je hrazeno z veřejných zdrojů (a kupodivu zdravotnictví zde  z velké části patří).4. Autor předpokládá, že majitel firmy je především dobrý ekonom, který nad zájmy své klade zájmy vlastní firmy. Opět ekonomicky zajímavé, ovšem dnes ve vyspělém světě nerealizovatelné- snad před více než sto lety tohle platilo

0 0
možnosti
PP

Webpawson

5. 4. 2010 21:38
Demagogie

Otázky jsou demogogické:

2. "služba zdravotní pomoci" - pokud se myslí okamžitá a akutní pomoc, lékaři jsou vázání Hippokratovou přísahou, takže zde žádná spoluúčast nemůže hrát roli.

4. Zrušení zákoníků práce může prosazovat pouze blázen, to už rovnou lze zrušit všechny zákony a vyhlásit anarchii. Pokud vím,tak to žádná z hlavních politických stran neprosazuje a voliče pravice by to asi taky nenapadlo (90% případů). Tendenční.

5. důchodová reforma je nutná, když ze stavu pracující:důchodci se překlápíme z 2:1 na 1:2. Tečka.

0 0
možnosti
PV

P.spk

5. 4. 2010 21:26
Ty otázky jsou nějaké divné

Nejsem voličem čssd ani náhodou, ale podle autora podle mých odpovědí na  jím vymyšlených otázkám jím zřejmě musím být......podle mě stejně jako tzv. volič čssd musí shodně odpovídat každý občan ČR, který není doživotně zajištěn a je demokratického smýšlení. Z toho mě vychází, že více jak 50 % voličů ODS by odpověděla na ony otázky shodně jako tzv. volič čssd.......................

0 0
možnosti
SS

slv

5. 4. 2010 21:33
Re: Ty otázky jsou nějaké divné

Asi tak.

Je to totéž, jako si oranžová levice usurpuje sociální cítění.

0 0
možnosti
JT

Jsem tady

5. 4. 2010 19:51
Jednou jsem to už napsal ale proč ne znova.

Tyto otázky nerozlišují pravici, či levici. Tyto otázky se řešily před formulováním současné levice a pravice (dokonce často i před tou prvorepublikovou). Nemá cenu se o takovýchto triviálních věcech bavit. Viz bod 5. dělat z tohoto politické rozhodnutí může jen (vložte urážlivé a neslušné slovo) levice?

Já mám také otázku: A jaké jsou odpovědi ČSSD na tyto otázky, ha?

0 0
možnosti
SS

slv

5. 4. 2010 19:54
Re: Jednou jsem to už napsal ale proč ne znova.

Levice na takovéto otázky neodpovídá, ona je klade.

0 0
možnosti
SS

slv

5. 4. 2010 19:45
Hm, hloupé a zavádějící otázky

Ví-li autor, co se tím míní.

Velmi pochybuji, že pomocí těchto otázek lze vyeliminovat ty, kteří volí ČSSD, pokud odpoví dle autora.

Já bych například odpověděl na 1. Ano, 2. Coje to za blbost? 3. Autor neví, na co se ptá 4. Ne, 5. Ne a kdo to takhle říká?

Zdravotnictví je pochopitelně byznys jako každý jiný, ale pro svá specifika je nezbytné, aby bylo dostupné i pro sociálně slabé. Pro svoji povahu je však zapotřebí zavést i nezbytnou zpětnou vazbu, protože všude na světě mají tyto služby tendenci k nadužívání.

3: Podnikatelé investují tak, aby se jim jejich investice vrátila, ale jedná se o soutěž mezi jinými výrobci a jinými službami a proto není možno regulovat jiným způsobem spotřebu než cenou. 4. Prosperita pochopitelně není odvozena od existence Zákoníku práce a žádný zaměstnavatel nepůjde cestou investic proti pracovní síle, pokud má zbytí. Investice je totiž vždy rizikovější než pracovní síla, protože je její využití (řekněmež přeprogramování na jinou výrobu) je zdlouhavější.

0 0
možnosti
SS

slv

5. 4. 2010 19:53
Re: Hm, hloupé a zavádějící otázky

5. Důchodová reforma, pokud k ní konečně dojde, nebude mít v žádném případě tyto cíle. Cílem bude dosáhnout stavu, aby ti, kteří dnes pracují měli dostatečný důchod, až na něj budou odcházet. Přičemž je nezbytné zajistit, aby ty dnešní důchodce měl kdo živit a ti, kdo pracují to vůbec zvládli.

Závěr. To jestli někdo volí, či nevolí ČSSD se nepozná podle odpovědí na zmíněné otázky, ale podle toho, zda takovéto otázky klade. Ne, že by nemohl, ale vyjadřuje to míru jeho poznání a schopnosti činit nějaké závěry.

Řečtí pracovníci zejména ze státního sektoru jsou velmi nespokojeni, že se jim mají snížit přijmy o 30%. Přičemž v průměru berou 2.5x více, než soukromý sektor. A i ten je silně dotován EU, protože Řecko si zvyklo z ní dělat dojnou krávu. Jenže prameny vysychají a bude zle. To je vždy, když se musí (najednou) šetřit.

0 0
možnosti
M

medved.m

5. 4. 2010 15:54
"Taky nemá cenu dávat otázku,

zda jsou pro evropský socialistický superstát a návrat před listopad 1989. Většina voličů ČSSD se bude domnívat, že takový program ČSSD nemá, a zase odpoví NE."

Většina voličů ČSSD vůbec neví, jaký má ČSSD program - a kdyby to i věděla, sotva by si jej dokázala přelouskat.

"Stačí, mámo, když nám Jirka řekne kam máme hodit ty lístky. A ty sem hoď ještě dva knedlíky, votevři mně pivo a nepřemejšlej kde na to vezmem, Jyrka nám všecko dá, neslyšelas?"

0 0
možnosti
VH

Totedyne

5. 4. 2010 17:38
Re: "Taky nemá cenu dávat otázku,

typické podceňování druhého a přeceňování sebe a sobě podobných

0 0
možnosti
M

medved.m

5. 4. 2010 15:43
"Taky je nutno zavrhnout přímou otázku,

zda volí stranu, která má

program, který přivede ČR k bankrotu. Většina voličů ČSSD odpoví NE,

neboť se budou domnívat, že otázka je o ODS, nebo TOP 09."

Většina voličů ČSSD nemá tušení, co bankrot je. V majorovi Zemanovi to neříkali a na flašce od desítky to taky napsaný neni, že... Bankrot, milí voliči, znamená, že vám rozdají v dávkách a vy prožerete i ty peníze, které jste nevydělali. Tudíž si je budou muset půjčit, čímž celý stát dostanou do tak prekérní situace, že bude nejlepší jej rozpustit. (Bratr, soudruh a milovaný vůdce Rokko si patrně představuje, že pak ruku v ruce se soudruhem Filipem napochodují v náruč nového Sovětského svazu na věčné časy a nikdy jinak. :-/)

0 0
možnosti
AW

freeLook

5. 4. 2010 18:26
Re: "Taky je nutno zavrhnout přímou otázku,

je zajimave jak lide pouzivaji stejne vyrazy jake pouzivaji aktualne politici pri volebnich kampanich. jeste nedavno to bylo znarodneni, straseni 68 rokem, a nyni tady omezenci opakuji slovicko bankrot. ;-D

0 0
možnosti
M

medved.m

5. 4. 2010 15:26
"Určitě nemá cenu dávat přímou otázku,

zda chtějí, aby Paroubek se stal

brzo prezidentem. Mnozí voliči ČSSD odpoví NE, neboť se totiž domnívají,

že by bylo dobré nejprve vyzkoušet Paroubka na premiérském místě."

Mnozí voliči ČSSD se totiž domnívají, že Paroubek ještě premiérem nebyl. Není divu, ve VKV ani Pojišťovně štěstí to neříkali, že...

Byl. A předvedl se tak, že tohle béčko KSČ a předvoj nových rudých zítřků po pouhém roce jeho "panování" přišel ve volbách po osmi letech aspoň na chvilku o většinu. Žel, "obyčejný český člověk", na kterého socialistická propaganda cílí, má krátkou paměť :-/

0 0
možnosti
VH

Totedyne

5. 4. 2010 17:40
Re: "Určitě nemá cenu dávat přímou otázku,

vládl poměrně krátce, ekonomicky to bylo podle všech statistik velmi úspěšné období

0 0
možnosti
AW

freeLook

5. 4. 2010 13:37
než se pseudopravičáčci pustí do kritiky

prectete si toto http://blisty.cz/art/51696.html nebo se podivejte na http://www.youtube.com/watch?v=F5Ol_nsoXWc . posleze zjistite ze vase pohadky jsou hodne pritrouble.

0 0
možnosti
T

taknebotak

5. 4. 2010 13:47
Re: než se pseudopravičáčci pustí do kritiky

a co jako? Máme věřit komunistickému plátku nebo komunistickému kazateli? Mimo jiné VŠ mezinárodních vztahů dobře znám, dobrá pakárna ;-D

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

5. 4. 2010 13:23
ČSSD už začíná strašit, že to lidem dochází

Pomalu ale jistě lidem dochází, že ČSSD si rozumný člověk v dnešní situaci prostě nemůže dovolit volit, i kdyby mu byla sebevíce sympatická. Z mnoha důvodů:

1. Už není z čeho rozhazovat a půjčovat si donekonečna nejde, protože v tom nás předběhlo rychlejší Maďarsko a ještě mnohem rychlejší Řecko, například.

2. Někdo se už musí pustit do reforem, ve kterých už jsme pozadu i za Slovenskem a už včera bylo pozdě. (ČSSD se k tomu nikdy neměla, protože reformy, jak známo většinou snižují volební preference a ty ČSSD zajímají ze všeho nejvíce.) Reformy tudíž musí zavést chudák pravice, aby pak předala vládu a nějaké ty výsledky na stříbrném talíři levici (jako například na Slovensku před 4 lety).

3. Prostě nejsme ještě dost bohatí, abychom si mohli dovolit žít z podstaty podle levice, ale nejdřív udělat investici, slovy Tomáše Bati nejlepší, a sice splatit dluhy, nebo aspoň začít splácet. Půjčovat si na úroky z úroků totiž vede k rychlému bankrotu.

Takže ČSSD, promiň, až někdy příště! 

0 0
možnosti
AW

freeLook

5. 4. 2010 13:32
Re: ČSSD už začíná strašit, že to lidem dochází

kdyz prsi tak je mokro a na zklade toho si troufam tvrdit, ods, top09, vv, nekdy priste  :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...