Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZB

Asocial z Berouna

31. 7. 2012 20:49
Blabol

XPepa má jablka, Standa a Ivan nic. Pepa nedá nic ani Standovi ani

Ivanovi, sám má málo. Musí koupit zbraň na ochranu majetku před

hladovými.  Ani tak se mu nedaří majetek před zloději ochránit, něco mu

zloději seberou, něco si sní sám, zbytek neprodá a shnije. Lidé nemají

peníze.X - uz jen toto je neskutecny blabol,s nepravdivymi dedukcemi.

1 0
možnosti
VH

Totedyne

31. 7. 2012 21:07
Re: Blabol

;-D Škoda, že jsem tě nepoznal dřív, bylo by to i o tobě.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

31. 7. 2012 10:27
... tu vaši představu "pravého kapitalismu"...

... jste vyčetl kde? ...v Rudém Právu z 50.let?

... systém, kde někdo něco má a nikomu nedá, to může vzniknou opravdu jen ve velmi omezeném duševním prostoru...

... co považujete za prorůstová opatření - tisk peněz, jejich lití do nefunkčních molochů, a poukazování - "hele, nacpali jsme tam 100 miliard, a 10 jsme z toho dostali, dosáhli jsme 10% růstu" - je jen odkládání problému s tím že po nás potopa, a naše děti ať si s tím nějak poradí...

:-/Rv

2 0
možnosti
VH

Totedyne

31. 7. 2012 11:31
Re: ... tu vaši představu

Té představě se velmi přibližuje současnost.

Prorůstová opatření jsou ta, která zastaví krizi a nastartují růst.

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

31. 7. 2012 1:15
Zakon zachovani energie

Vazeny pane autore,

prirodni zakony bohuzel nepoprete.Spolecnost se vzdy deli na dve skupiny,konkurenceschopnou mensinu a vetsinu,co si dnes socialismem prilepsuje(jen velmi mala cast z techto lidi jsou opravdu potrebni).Pro pestitele by bylo samozrejme vyhodnejsi se nedelit,stoupla by jen cena.Vzdy jde problem prevest na smenu produktu mezi konkurenceschopnymi a placeni vypalneho tem ostatnim,penize tvori jen kurz teto smeny.Optimum nakladu nam dobre demonstruje obdobi po vzniku USA,tedy male dane na policii, soudy atd.Rozhodne zadna statni zdravotni a duchodova pojistovna a financovani nekvalitnich a predrazenych statnich sluzeb,na ktere si stat drzi monopol,pan sadar si vetsinu techto sluzeb muze dovolit hradit z vlastniho (ty penize stat nikde nevyrabi,bere je sadarum).

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

31. 7. 2012 1:56
Re: Zakon zachovani energie

Takze prosim,nesnazte se zde demagogicky tvrdit,ze socialni dane jsou pro zdanene nejakym dobrem,to samozrejme nejsou,kdyz si spoctete, ze pan sadar v nasem realnem socialismu odvadi 70% jablek a dostava za to sluzby,ktere jsou predrazene,nekvalitni a rozkradane,tak to snad ani nemuzete myslet vazne.

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

30. 7. 2012 12:19
Pobídky příklady

Pobídka na oživení automobilového průmyslu v Německu - vydělala na tom ČR, kupovala se auta ze Škodovky.

Pobídka na FVE - peníze sebrala Čína, navíc masicní investicí do technologií mohla zlevnit a tám způsobila krach firem v USA a EU.

Pobídka na výrobu zelených energií - snížení konkurenční schopnosti prakticky všech firem, protože musí platit dražší energii a to se promítne do nákladů.

Ale třeba autor ví, kdy pobídky fungují a uvede nějaký příklad z praxe.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

30. 7. 2012 13:15
Re: Pobídky příklady

Tak zdaleka nejde jen o pobídky. Že opatření prezidenta Obamy na podporu růstu hospodářství fungují, jsem již popsal v článku.

Němci nekupovali jen česká auta. Kupovali i svá. Že se ČR vezla jako černý pasažer, je věc jiná, důležité je, že "autobus" jel. 

FVE jsem kritizoval v diskuzích již před mnoha lety, již před přijetím zákona na podporu OZ. Již tehdy jsem psal, že podpora má jít jen na střechy, nikoliv na níčení zeleně. Předpokládám, že mne nechcete dokázat, že tato podpora nic nenastartovala. A že určitá rozumná podpora OZ je v pořádku, ukazuje změna klimatu, stále větší pojistné škody při přírodních pohromách.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

30. 7. 2012 10:39
No jo...

A kde stát na tu "smysluplnou" práci pro Standu a sociální program pro Ivana ten stát vzal prostředky?

Pepovi totiž na začátku není co vzít... Přirozeně ten stát by hypoteticky mohl prostě prostředky natisknout...

Jenomže na to aby se vyprodukovalo více jablek musí nakoupit Pepa pesticidy, hnojiva, to znamená chamický průmysl... to znamená suroviny, to znamená dostat prostředky VEN z ekonomiky Standy, Ivana a Pepy a bude do ní zapojen ještě Mohamed... u kterého ve výsledku prostředky skončí.

A pokud bude Mohamed kupovat jablka jste v dost fatálním průšvihu protože Mohamed bude buď vaše peníze hromadit (což povede k slabému inflačnímu efektu) a nebo utrácet jinde ve světě... což ovšem sníží vaší schopnost těmito penězi (směnitelné za VAŠE zboží) koupit to co chcete vy.

Bohužel... všechny vaše příklady stojí na nesmyslu- absolutní soběstančnosti Standy, Ivana, Pepy a jejich "státu". Mno... jestli takový stát na planetě najdete zatleskám... pár jich má na soběstačnost suroviny...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

30. 7. 2012 10:42
Re: No jo...

Možná Kanada a Austrálie, ale nikdo další... Když mají suroviny nemají know how jak je využít. (Rusko má sice energie a dost prostoru ovšem úroveň nebude valná) USA suroviny i technologie na soběstačnost též mají, ale dosud se jim snáze dováželo (ovšem to stálo na silném a "tvrdém" dollaru který ovšem FED ničí a američané nemají rozjeté využití vlastních surovin... to doženou nejdřív za 20 let)

0 0
možnosti
K

kaktusak

30. 7. 2012 1:25
Socialismus:

Pokud majitel sadu není kapitalista, nic se mu znárodňovat nebude. Nejspíš už o část sadu přišel během pozemkové reformy za první republiky.

Proč by měl družstevník za členství v družstvu dostávat nějaké "nájemné"? Dostává zaplaceno za práci. Družstva nemají vedoucího, ale předsedu, a toho si volí sami družstevníci.

Předseda je motivován k dobrým hospodářským výsledkům, i ostatní družstevníci, podobně jako členové dalších typů obchodních společností. V s.r.o. taky patří všechno všem.

Praxe ukazuje, že zemědělská družstva dokážou fungovat efektivně, k rozkrádání nebo ztrátám nedochází víc než v dalších typech vlastnictví.

Tak neplácejte nesmysly, družstevníci nemohou za to, že ten váš sociální kapitalismus všude po světě krachuje.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

30. 7. 2012 9:30
Re: Socialismus:

a co pokud se nejaky zhuverilec toho vaseho druzstva ucasnit proste nechce a radeji bude hospodarit i nadale sam za sebe, a take sam na sebe ? dostane rekreacni pobyt v jachymove, jak je vasim dobrym zvykem ?

0 0
možnosti
F

fáfa

30. 7. 2012 0:28
tak USA se dle autora chová jako sociální stát... No vida...

0 0
možnosti
F

fáfa

30. 7. 2012 0:39
Re: tak USA se dle autora chová jako sociální stát... No vid

to je opravdu zajímavý názorový pokrok levicově smýšlejícího člověka. Jako příznivec USA se podivuji, nicméně, pokud budete dávat řešní problémů v USA jako příklad sociálního státu, nezbývá než se zeptat -  chtěl byste pravidla jako ve spojených státech ? Včetně pracovněprávních ? Tam totiž není obvyklé mít i pracovní smlouvu.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

29. 7. 2012 22:07
...

Hmmm...nazorovy gulas tvari v tvar praktickym dusledkum dneska. Vy asi moc svet kolem sebe nechapete, ze?

3 0
možnosti
VH

Totedyne

29. 7. 2012 22:24
Re: ...

Pokud jste svoje cancy myslel vůči mne, tak si to přiště odpusťte. Nemohu za to, že jste hloupý a nejste schopen pochopit jednoduchý text.

5 0
možnosti
RH

Kruton

29. 7. 2012 22:06
Problém sociálního státu

spočívá v tom, že problémy, které se snaží řešit, nejenže neřeší, ale rovnou je podporuje. Ukažte mi jediný problém, který se sociálním státem vyřešil. Nezaměstnaní mizí? Svobodných matek ubývá? Sociální vyloučení je odstraněno? Lidé ze sociálního dna se dostávají do střední třídy? Je zjevné, že jde o konzervaci problému..

1 0
možnosti
VH

Totedyne

29. 7. 2012 22:15
Re: Problém sociálního státu

Když vám poukážu na statistiku nezaměstnanosti,růstu reálných mezd a důchodů, státního zadlužování, procento chudoby v posledních 10 letech, tak to budete omlouvat zahraniční krizí....

1 0
možnosti
P9

pavel 99

29. 7. 2012 21:30
Jenom mne tak zaujalo,

Vy byste vážně chtěl americké podmínky zaměstnaneckých vztahů? Ono se totiž snadno "nabírá zaměstnanec", když jej můžete propustit stylem "sbal si krabici".:-/

1 0
možnosti
VH

Totedyne

29. 7. 2012 21:43
Re: Jenom mne tak zaujalo,

Pokud byla otázka myšlena pro mne (jako autora článku), tak odpovídám, že ne. Nic takového jsem v článku neuváděl, nic takového Obama nepřinesl. Přinesl jiné věci k nastartování růstu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...