Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

ant.

8. 8. 2008 22:32
...dokud budou Křečci bydlet v bytě s regulovaným nájmem...

...a mladí  - jednotlivci i rodiny - budou platit i několikrát vyšší tržní nájem, tak jsou okrádáni nejen majitelé domů, ale všichni, kteří nemají možnost bydlet v bytě, na který jim vlastně přispívají všichni daňoví poplatníci. Líbil se mi systém v Německu - jste sociální případ - platíte např. 200 DM(v r.1994)...nejste sociální případ - za stejný byt platíte asi 800 DM...a starat se o sociálně slabé je věcí státu, ne majitelů nemovitostí.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

7. 8. 2008 15:33
i kdyby ...

i kdyby byl JEDEN JEDINY majitel domu, ktery je regulaci poskozen (pro tuto chvili zkusme uvazovat, ze poskozeni skutecne byli pouze restituenti), tak neexistuje jediny duvod takoveho majitele nadale trestat tim, ze ho budeme nutit ke sponzoringu socialne slabsich ... nikolivek, pokud nekdo nema na tri plus jedna v parizske, pujde bydlet do garsonky na jizaku, kdo nema ani na garsonku na jizaku, holt pujde bydlet na ubytovnu, v pripade duchodcu pak do libovolne vesnicky vzdalene alespon 50 km od prahy, kde jsou takove TRZNI najmy, ze i z nejnizsich duchodu zbyde jeste spousta penez i pro vnoucky "na prilepsenou" ...

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

7. 8. 2008 15:21
probůh,

v roce 2008 mluvit  o zmírnění tempa deregulace....

A udělat  v Terezíně sociální  byty - no to by snad ani Čunek nevymyslel.

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 8. 2008 15:01
hlášení nájemníka

JInak pro vaši informaci, hlášení  na policii je záležitost pouze za účelem evidence obyvatelstva a jinou funkci nemá. Konečně mám-li dva byty a dům, z různých důvodů pobývám různě, kde být hlášen, byla by to taky pitomost jak za bolševika.Deregulaci neposoudím, nicméně zkušenost členů našich rodin a známých z privatizace I.i II. je, že do fondu platí celá léta od cca 1-2,5 tis měsíčně a dnes si baráky mohou pozlatit a neví roupama, kam ty peníze investovat. A to nebyly domy v nějak vynikajícím stavu s výjimkou asi jednoho činžáku.

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 8. 2008 14:55
tak nějak tomu nerozumím

Když pominu pravopisné chyby, nejsem rejpal, nicméně shoda podmětu s přísudkem by neměl být problém, nějak nevím, kde jste přišel k tomu, že většina majitelů domů nejsou restituenty. Nevylučuji, že restituenti své dopmy dále prodali, nicméně, že by to byla většina se mi nezdá. Jinak dům (rozuměj starší) nebylo možno koupit, protože obce pak již prodávaly domy jen formou privatizace I. (prodej celého domu nájemníkům-vznik družstva za tím účelem či takového nějakého subjektu)a II. typu (prodej bytových jednotek nájemníkům a následný vznik společenství vlastníků).Již vůbec nechápu pojem přihlášení nájemníka.Majitel domu přiznává daně (příjmy) na přihlášení nájemníka nemá vliv žádný, nájemník má smlouvu a buď se přihlásí sám nebo se nehlásí, protože mu nevyhovuje místo přihlášení (krátkodobost nebo dostupnost či nedostupnost úřadů pod které by spadal, změna občanky, když to tak bezva vymysleli a kvůli každé změně se musí měnit OP).

0 0
možnosti