Proč je správné, aby všichni měli za stejnou dřinu stejný plat

Lidi se diví, proč říkám, že by měli mít za stejnou dřinu všichni stejný plat. Nejsou schopni pochopit, proč by to tak mělo být a proč je to tak spravedlivé. Důvodů je hodně a já vám to vysvětlím.

Spravedlivý stát je cesta k uspokojení většiny občanůDžery (Jaroslav) Hlad

Každý chce finančně zajišťovat svoji rodinu a třeba i děti. Když má děti, měl by je živit. Každému by se ale mělo měřit jedním metrem. Mělo by to být správně tak, aby ten, kdo se nadře nejvíc (třeba někdo, kdo dělá práci na ulici), měl větší plat, než nějakej počítačovej maniak, co hepí u počítače a bere za to 100 000 měsíčně. Nebo třeba podnikatel, který dostává takové peníze jen díky dělníkům. Takové lidi by měli házet za pás, ať si zkusí, co je to práce, protože si žijou jako perla v mušli a ve skutečnosti se nadřou méně a jejich plat je tedy vůči chudým, co dřou více a stejně tolik nemají, nespravedlivý.

Člověk přijde večer utahanej z práce, že lehne a další den jde do práce znovu, jaká to byla dřina, že se mu tam potom třeba ani nechce do té práce a má mít míň, než člověk, jehož práce je se flákat někde u bedny a klikat tam jak blbej? To já taky můžu za to svoje blogování dostávat peníze. A to rovnou těch 100 000, jak tito jedinci dostávají! Je to vrchol, lidi, vrchol! Nechápu, proč to takhle na tom světě je. Je mi z tohoto světa dost špatně, protože je nespravedlnost na každém místě.

Co navrhuju pro to, aby se to vyřešilo? Navrhuju to, aby byla nějaká norma pro to, co je středně obtížná práce (prodavač), co je obtížná práce (dělník) a co je flákačská práce (podnikatel, který právě vydělává díky dělníkům) a podle toho, aby lidi dostávali zaplaceno. Tuto myšlenku řešení mi vnukl Jarda Štěpán, kterýho znám z Facebooku (tam mě najdete když do vyhledávání dáte můj email) a já mu děkuju, protože je lepší, než jak jsem to chtěl původně udělat já! Jestli to tak nebude, tak svět půjde do háje a bude nespravedlivý jako doteď je.

Je to hnus na tom světě. Každý inteligentní člověk musí uznat, že je nespravedlivé, když je za tu nejmíň náročnou práci větší plat, než za tu nejvíc náročnou. Proč to nemůže být naopak? Proč nemůže být dřina rozhodující v dostávání platu? Na to mi žádnej pravičák ještě nikdy nebyl schopnej odpovědět.

Nebojím se vašich názorů... jaroslav.hlad.na.prazsky.hrad@seznam.cz

Autor: Jaroslav Hlad | pátek 15.7.2011 16:48 | karma článku: 19,51 | přečteno: 5752x