Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Co je dnes německá ekonomika schopná unést, to nejsem schopen posoudit. A co Německo s tou svou imigrační politikou předvádí a sleduje, to mně z hlediska jejich zájmů rozum vůbec nebere. Proto úvaha "o loutkách voděných z venčí" mně vůbec nepřipadá úplně mimo mísu. A jelikož dnes, z určitého pohledu, prakticky "jsme další spolkovou republikou Německa", tak to zřejmě platí podobně i u nás. Totiž také některé projevy naší politické scény nemají logiku zájmů našich domácích elit, a pokud ano, tak jen co by těch loutek, které vodí někdo z venčí.

No, a že Hitlera podporoval západ a Amerika, s tím souhlasím. To je historie. Stačí jen číst, naslouchat a dát si věci dohromady. Žádný převrat není jen nějakým hnutím mysli, vždy potřebuje určité prostředky a ty nejsou zrovna malé. Navíc, Německo po velké válce bylo úplně na dně, takže z čeho by samo ... .

Změnit "naše područí" nějak radikálně nejde, na to nemáme. Ale určitě je potřebné to vědět a takto to vnímat jako realitu.

:-)

0 0
možnosti
PB

..... se mi líbí, jak voni v těžkým průseru vždycky "totálně mobilizují" a hnedle na to sa dostavijou výsledky ,- ...... totální pád na tlamu VEU !

2 0
možnosti
ZH

Tak naposledy to bylo v 1945. Oni se na rozdíl od nás poučili, kdežto my jsme rádi, když nám dají práci. Zatimco oni vráželi peníze do vědy a výzkumu, my jsme budovali socialismus. :-/

1 0
možnosti
Foto

Hitlerovi lidé, kteří válku prohráli, měli potřebu to sami před sebou odčinit a během dvaceti let nejenže stopy války smazali, ale stvořili Německo daleko lepší. U jejich potomků se už objevila lenost a na špinavou práci si do Německa přilákali lidi odevšad, hlavně Turky. A jejich děti žijící v pohodě a nadbytku nevědí co roupama dělat a hrají si na Spasitele zeměkoule.

5 1
možnosti
Foto

J87i56ř46í 64K50i74n48d32l

15. 12. 2016 12:58

Německo vzalo Turky do Německa z důvodu, že to bylo krátce po válce a chyběli muži zejména na méně kvalifikované práce. Tato část emigrantů se dokázala včlenit do německé společnosti. Další generace už ne. I dnešní Němci jsou pracovití a bez jejich pracovitosti by dnes Německo nebylo ekonomicky nejsilnější zemí, která drží svými penězi celé EU. Pokud se bavíte zjistíte, že v nich je pocit viny. Jsou přesvědčeni, že jej odčiní tím, že budou pomáhat všem. Když se bavíte s ruským občanem, tak z něj cítíte pocit nadřazenosti a nikdy jsem z úst žádného Rusa neslyšel omluvu za tu, co Ruskou od druhé světové války spáchalo ve východní Evropě.

4 1
možnosti
DK

Hitler ve sve dobe napachal spoustu zla. Na dnesni dobe se jeho existence stale negativne podepisuje a to ve zcela novem kabate. Jakmile se totiz objevi jakykoli rozumny clovek, ktery ve zjednodusenem pohledu vypada jako jakysi spasitel, je okamzite prirovnan k Hitlerovi. Nekdo chce branit hranice, sup, uz je z nej Hitler, nekdo chce zprisnit azylovou politiku, zase je z nej Hitler a takto postupne jsou tito lide poslapavani a diskreditovani u nas i v zahranici. I Hofer je prirovnavan k Hitlerovi. Nejvetsi problem dnesni doby je nedostatek rozumu, ktery byl prevalcovan pseudohumanismem. A je to vlastne i zivna puda pro extremisty, protoze diky tomu, ze bezny obcan nema racionalni alternativu volby, da kolikrat hlas extremistum jakozto mensimu zlu. Zatim extremiste prohravaji, ale jejich vzestup maji na svedomi prave pseudohumanisticti zabednenci. Par dni zpet jsem cetl jakysi "slunickovy manifest", jehoz autori zjednodusene receno pozadovali, aby privandrovalci meli veskera prava obcana CR ale zaroven zadne povinnosti. Byla to velmi vyzivna ukazka uprku rozumu.

6 0
možnosti
SB

A v České republice je stejným zaklínadlem označení za rusofila nebo putinovce.

Člověk jenom napíše, že EU není schopna řešit nejzávažnější problémy, a hned je označen těmito výrazy.

6 0
možnosti
RH

To spíš nás zničí těch pár stovek uprchlíků než Německo milion...

1 1
možnosti
ZH

My se zničíme sami i bez uprchliků, to je fakt. :-)

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že se hrubě mýlíte. Dnešní Německo v ruinách? Žít v těchto "ruinách" by si přála většina Čechů. A že se Němci v padesátých letech zvedli navzdory snahám Američanů? To je opravdu nesmysl. Stačí si porovnat pozvednutí Němců v té době za pomoci Američanů s naším "pozvednutím" za pomoci Rusů.

9 3
možnosti
Foto

Opakujete Hitlerovo demagogické tvrzení, že Německo 1. světovou válku vojensky neprohrálo, ale že za vším stojí zrada politiků. Ve skutečnosti ale Německo na podzim 1918 mlelo z posledního, jeho ekonomika i západní fronta byly před zhroucením. Navíc se rozpadl jeho spojenec Rakousko-Uhersko. Kapitulace Německa se tak stala nevyhnutelnou. Francie utrpěla obrovské ztráty, protože se celou válku bojovalo na francouzském území - proto požadovala na Německu tak vysoké reparace. Možná proto, že se celou válku bojovalo mimo území Německa (!), uspěl Hitler se svou demagogií, že Německo 1. světovou válku vojensky neprohrálo.

6 0
možnosti
Foto

J89i16ř83í 85K81i81n65d37l

15. 12. 2016 10:11

USA s reperacemi dané Německu neouhlasilo a tvrdilo, že to jenom vyvolá další válku a odmítlo podpesat Versailleskou smlouvu a vyhllásilo politiku izolacionismu spojenému s neuznáváním Společnosti národů.

4 0
možnosti
Foto

Jinak je to celé pitomost jak z Rudého právaRvRv

8 1
možnosti
Foto

Němci ve 30. letech demokraticky zvolili Hitlera, a to s podporou kapitálu z USA - žvást. Doučit dějepis.RvRvRv

1 2
možnosti
PZ

Vygooglujte si Prescott Bush :-)

0 0
možnosti