Vrátíme socialistický dabing (na plátna kin)

Prachy, prachy, prachy – co si budeme povídat, nic víc pro to není potřeba. Nebo tedy ještě něco. Talent a píle. A prachy.

Už jsem o tom psal, o kouzlu rychlodabingu, s nímž jste se setkávali před revolucí a nějakou dobu po ní. Tady je odkaz.

https://hewlit.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652314

Od napsání článku se věci hnuly a nyní se filmový dokument blíží ke svému konci. Tady je trailer. Toho tlustýho se šálou si tam nevšímejte, kamera přidává pět kilo, mně třicet.

Tady je druhý, abyste věděli o projektu nekecám.

Jak jste si všimli nejde o nějaký studentský experimentální výtvor, nýbrž o regulérní dokument složený ze vzpomínek osobností (a Vy většinu znáte) s tímto "oborem" spojeným. Já se za ní nepovažuju. Já měl jen kameru a kradl jsem z kina.

Jako perličku uvádím, že Karla Gotta už tvůrci natočit nestihli. I tento člověk byl s videopirátstvím spojený, a hádejte jak?

V tohle státě se podporuje mnoho věcí, jiné si o podporu musí říci. Chápu, že ne každý má pro podobné akce pochopení a bojí se, aby nenaletěl.

V tomhle případě musím vzpomenout na dávnou sbírku na jednu holčičku, která nutně potřebovala operaci. Zajímavé byly dvě věci, tedy víc, ale ty dvě byly nejzajímavější. Peníze se vybraly, a rodiče dívky na holku nedali ani korunu a dál jezdili drahým autem a žili ve velkém domě. Jako nepodstatné se pak už celkem bralo, že operaci nakonec zaplatil někdo jiný a prachy někdo ukradl.

Tohle je však něco poněkud jiného, a nepotřebuje se ani tak velká částka. A o život taky nejde. Jenom o vzpomínky

Jelikož se podporuje kde co, tímto Vás případné zájemce odkazuji na stránku, kde lze na projekt přispět. Rovněž uvádím, že jde zcela o moji iniciativu, o níž tvůrci nyní nemají ani ponětí, a nejde tudíž o reklamu. Pořád jen o tu snahu zachovat vzpomínky.
https://www.startovac.cz/projekty/kralove-videa-dokumentarni-film/?fbclid=IwAR0mSwU76t16A9k45ijabwZqvrRMGf2ohLM93Z2eMtbEjLUKgs_sZOV6pxc

Díky Vám všem.

Autor: Pavel Hewlit | pondělí 21.10.2019 12:43 | karma článku: 11,00 | přečteno: 831x