Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Hewlite, zdravím, píšete super, ale dnes hlas dávám tomu druhému Pavlovi.Nezlobte se, něco tak pod úroveň, jako byla  protikampaň na pana knížete... nemám slov. On na ni nebyl připravený...je tragédií, jak málo víme o naší šlechtě (dodnes děkuji za film Zámek v Čechách se skvělou p.Jiráskovou a K.Heřmánkem). A docela ráda (jen pro příklad jisté stádovitosti  v přejímání náhledu a informací) jsem po volbách přečetla studentům pasáž z Fučíkovy Reportáže - tu vytaženou z  archivu Ústavu pro studium totalitních režimů - kdy  Fučík říká cosi o tom , jak se jemu , byť vězněnému, nelíbí spřádání plánů těch tam venku na pomsty na Němcích v Sudetech. Tahle pasáž byla komunisty vytržená...studenti a komunisti,kterým jsem to četla... - no, kdo je autor ? prý asi Havel -kdo by to přišil Fučíkovi? Tím chci říci, že Zemana si zvolili ti, kteří se tak trochu  víceméně nezajímají, nebo moc zajímat nechtějí, a navíc tedy vstřebali celkem bez problému, že hrál nefér a že si  neváží vlastenectví české šlechty.  Kampań tehdy - výstřelky streamu jsou slabý odvar. Hlava státu nezačala příliš čestně. Promiňte. A Peroutka?  A korunovační klenoty? a jiné? proboha ,co se pak čeká....

0 0
možnosti
Foto

cosi ještě upřesním- zapomněla jsem - deformace obličeje bráno jako prima vtip vadí i mně.:-(

0 0
možnosti
PP

To se mám přetvařovat jen proto, že mi toho tajtrdlíka zvolila většina volících spoluobčanů starších osmnácti let? To jste ujel.

2 3
možnosti
PH

Ne přetvařovat, to v žádném případě (ani jsem to neřekl, to vy a asi víte proč), ale svůj nesouhlas dávat najevo rozumějším způsobem než třeba dělat z něj vola nebo úchyla, nebo znesvětit místo králů skandálním způsobem - dřív od toho byla satira. Ta však v součastnosti dostala trochu jiný směr - takový vulgárnější a přestala být satirou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik