Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám pocit, že Vy toho víte o hrdinství nebo o zbabělosti asi tak stejně, jako koza o sázení brambor...:-)

0 0
možnosti
Foto

J10a59n 71S69v17a28t53e73k

29. 4. 2022 16:54

Nemusím být hrdina, aby mi bylo jasné, že

1) Ukrajina má (nejen morální) právo se bránit.

2) Bez podpory Západu (a tedy i Česka), spočívající v dodávkách vojenské techniky (i těžké) a informační podpory (z orbity), se neubrání.

3) Pokud Ukrajina padne, potom sice bude dříve "mír" (jen pro některé Ukrajince bude realizován v lepším případě v gulazích, v horším před popravčí četou), ovšem jak známo - s jídlem roste chuť... a u Ruska tomu nebude jinak.

4) Podporou Ukrajiny říkáme Rusku, aby si přestalo dělat choutky např. na Pobaltí či Polsko, atd.

Čili tím neříkám, že jsem nadšený z toho, že je válka (koneckonců ji může snadno ukončit ten, kdo ji začal - tj. Putin), a taky netvrdím, že bych byl schopen vzít zbraň a jít do boje (možná ano, možná ne, spíše se obávám, že moje životnost v boji by se limitně blížila nule).

Ovšem vést defétistické (tj. předem poraženecké) řeči jen podporuje ty mezi námi, kteří by se rádi vrátili do ruského područí. Sice takové lidi nechápu, ale je mi jasné, že takoví lidé mezi námi jsou... jen doufám, že jich je jednak málo, a že taky naše začlenění do severoatlantických struktur způsobí, že si Rus nechá zajít chuť.

A samozřejmě - pokud se rozhodne Putin rozpoutat jaderný Armageddon, potom by bylo stejně jedno, zda je člověk hrdina nebo "zbabělec" - ten, co by přišel po tom mluvkovi z Posla z Liptákova, by byl jiný sekáč, ten by se nezakecal...

2 0
možnosti
JV

Myslím, že moralizovat by měl jenom člověk znalý historie. Kdo si vzpomene jenom na roky 1938 a 1620 měl zřejmě z historie nedostatečnou. Autor asi nikdy neviděl film Atentát nebo Tobruk. Měl by se zamyslet nad legiemi i nad našimi pradědy, kteří padli v prvním válečném konfliktu na špatné straně. Pak se rozjet do Sadové a prohlédnout si Svíbský les, kde se česky hovořící vojáci bránili v roce 1866 proti pruské agresi. Pak by si měl přečíst něco o slezských válkách a o bitvě u Kolína. Historii by měl znát každý moralista, který něco píše o českém národě. Navíc by poznal, že v České republice žijí ještě další dva národy: Moravané a Slezané. Vždycky jsem se smál, jak Češi přejali protokol gestapa o bitvě v kryptě kostela v Praze, kde šest Moravanů a jeden Slovák v červnu 1942 údajně křičeli, že jsou Češi a nikdy se nevzdají. Paradoxně je zradil Čech Karel Čurda. Prosím nikdy nemoralizovat, jaký je národ. Každý národ je tvořený z milionů individualit a každý člověk je jedinečný. Nelze říct, že jeden národ je takový a druhý zase jiný. V každém národě jsou hrdinové i zbabělci.

2 0
možnosti
Foto

Nehledě k tomu, že co se týká roku 1620, tak ony bouřící se stavy nebyly ani tak moc české, jako spíše německé a v Bitvě na Bílé hoře nebojovali Češi, ale hlavně cizí žoldáci.

1 0
možnosti
Foto

:-) Na týhle tramvajácký smyčce se zas celá řada pasažérů sveze. A ráda. Sice grátis, ale jinak nejeden z nich i až revizor, kterej by chtěl psát pro linku jízdní řád;-) Dva tramvajácký vtípky navrch- Revizor načapá čenýho pasažéra. Vystoupí s nim, a chce to s ním řešit. ,,Černoušek" mu nabídne cigáro. Revizor jej přijme. ,,Přestupce"se zeptá, Vy tedˇ chcete kouřit? Já jenom, že tedˇ budeme utíkat. Na blogu v tzv. diskuzi je to tipic. OT, často praktikovaný. Ten druhej vtip. Maník sebere tramvajákovi kliku a zahodí ji. Tramvaj tudíž nejede, a ani ty další za ní. Tak bachacha . Na kliku. A chudáci pasažéři na týhle lince. Přišli by o šanci se do tramvajáka navážet. A přitom sou v tom tak dobrý;-)

1 0
možnosti
Foto

J22o22s42e35f 58B35á75r15t42a

28. 4. 2022 12:37

Na tramvajáka je to hodně dobré R^

1 0
možnosti
PH

A ještě psáno na konečné. Díky.

0 0
možnosti
PN

Pane Hewlite, je to hezky napsane. Karma a at se dari. Ze par hlupaku tady bude ulevovat svym mindrakum neni podstatne. Hezky den.

11 3
možnosti
PH

Ale oni nejsou hlupáci, to v žádném případě - jsou spíš smutní, že se jim něco v životě nedaří, nebo mají pocit, že je nikdo neposlouchá. Já podobné typy řeším na konečných dost často a jde jenom o to se nenechat dostat jimi na jejich část hřiště.

2 1
možnosti
KL

Jak je vidět Pavle, tak své pappenheimské znáte velmi dobře ;-) ...

5 1
možnosti
PH

A my víme, Kateřino, že je znáte stejně dobře jako já.

4 1
možnosti
PH

Dobrý den, jak jsem psal v článku o některých lidech, že se tady ukáží, tak už sem dorazili. Až teď je můj článek úplný.

9 0
možnosti
Foto

Spíše než o jiných, ten článek vypovídá o vás.

A není to nic chvályhodného.

4 6
možnosti
Foto

Ale máme své hrdiny! Jsou to zejména někteří tramvajáci, kteří den co den nebojácně vstupují do bitvy s dopravním provozem a zlobivými cestujícími.

Pan autor trochu zapomněl na čs. legie, na naše letce v RAF, na řadu lidí v odboji, na radioamatéry, kteří spojencům předávali zprávy a mnozí za to zaplatili životem. A na skupiny, jako třeba Antimony a další.

A na lidi, kteří se nepoddali zločinné myšlence komunismu. A nedali se zlomit ani ke vstupu do KSČ nebo úpisem StB.

Pan autor vidí své spoluobčany svým úhlem pohledu - sám nestatečný vidí kolem sebe sobě rovné. Rv

8 3
možnosti
PH

Zdravím, pane Dvořáku, naposledy, když jsem Vám já odpovídal, tak jste smazal celé vlákno. Pročpak jste mi nenapsal do mailu, jak jsem Vás žádal. Mohli jsme si pohovořit jako normální lidé a vysvětlit si, že na rande prostě nepůjdu. Místo toho jste odpověď smazal a pokračujete v tomhle psaní zase dál u jiného článku.

Víte, já s tím mám i trochu problémy, jak mě obtěžujete, protože v zaměstnání mě díky Vašim komentářům již považují za gaye a množí se mi pozvánky na společné dýchánky. Já bych Vás poprosil, abyste už prosím přestal s touhle hrou a přijal fakt, že skutečně nemohu přijmout vaši vůli a touhy, neboť by to nebylo vzájemné.

1 0
možnosti
VF

A co Vy, kam Vy patříte, pane Hewlite?8-o

2 0
možnosti
Foto

To je velmi špatně položená otázka. ;-D

Kam patří? Mezi ty neúspěšné, zklamané vlastním životem, mezi ty, jež si nanejvýš zaslouží politování. Moje babička by mu řekla - hochu hochu, tys to dopracoval.

2 3
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik