Pustit prsa ven?

Původně jsem chtěl namísto slovo "prsa" použít jiný výraz, ale náhodný čtenář by pak mohl propadnout pocitu, že se jedná o zemědělský příspěvek zabývající se problematikou pastvy.

Některá témata dokážou vyvolat širokou diskuzi a její účastníky na sebe poslat s pomyslnými noži nabroušenými argumenty a zažitým přesvědčením. Stalo se tak i v případě "incidentu" v bance, kde maminka krom konta otevřela i něco jiného a za pomoci svého potomka bankovním pracovníkům v praxi ukázala, jak se z lidí správně saje hodnota.

Strhla se bouře a ne poprvé:

"Kojit, či nekojit, to je oč tu běží? Je důstojnější snášet v malém prostoru kopance nalitých ňader, či se vrhnout rázem do propasti bradavek a rázem všechno ukončit? Mrknout se a jít si po svých?"

Jen zopakuji, co zaznělo v diskuzním okolí – i přirozené věci by měly mít své hranice. Kojení v parku, proč ne, je možno se dívat jinam, místa je dost – ovšem v místě uzavřeném, kde není kam uhnout očima, či tělem, to už je horší.

Jak by bylo matce, kdyby jí náhodný pozorovatel třeba začal nahlas fandit, aby sama přidala a zmáčkla prso víc a dítě bylo spokojenější? Je to taky přirozené pobízet ostatní k větším výkonům. Navíc je to i forma slušnosti ukázat sílu empatie, aby druhý věděl, že v tom není sám – případně by si za odměnu taky třeba mohl cucnout.

"Koj, Koj, Koj" ozývalo se sborově ve vytvořeném kruhu okolo matky.

Zaznělo tu cosi o sexu na veřejnosti – celkem právem. Ačkoli i když ne již na sto procent, sex je počátkem, po němž kojení přichází, tudíž by se mělo k němu s benevolencí přistupovat stejně. Také možno dvojici, či vícejici fandit. Popravte ty, kteří stále tvrdí, že sex je záležitostí dvou. A i sex na stolku vedle bankovní přepážky může mít své nezapomenutelné kouzlo, když nahým zadkem hoblujete formulář Příkaz k úhradě, což má v tomto případě dvojsmyslný význam.
A můžeme jít ještě dál. Proč se vůbec zahalovat? Ztrácet s tím čas. Prsa i penisy ven. Nahota je rovněž přirozená a já věřím, že již nyní shovívaví zastánci svobody lidského ducha odhazují svršky a jdou ukázat, jak vážně svá slova o svobodě myslí.

Proč se trápit otázkami o studu? Je nová doba, doba rozkvětu svobodomyslnosti a rozšířeného myšlení za hranicí uvěřitelného. Zatímco dříve bylo ženské prso (a prsa tlustých mužů) neprávem stavěno do role intimní a soukromé, nyní v novém věku získává status úplně jiný. Vznešenější – a tvůrci pornoprůmyslu nebudou mít co žrát.

A již se i mění příměry, protože zatímco dříve se říkalo jít s kůží na trh, při dnešním vlivu renesance myšlení se již povídá jít s kozou do banky.

Svět se mění. Už nemusíme být zpátečničtí. Mysleme. Hoďme světlo na vše kolem nás. Zbořme hranice. Nač čekat. Házejme kameny a odhalenými prsy, neb jsme bez viny. A až tak učiníme, můžeme udělat to poslední, co nám ještě zbývá.

Můžeme si to hodit my sami.

Jdu si na počest prsou cucnout mléka – a jelikož jsem pokrokový a mám mléko za rasistické, jdu si udělat kakao.

Autor: Pavel Hewlit | sobota 13.4.2019 11:03 | karma článku: 36,37 | přečteno: 3006x