Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prošel jsem diskusi a dospěl jsem k závěru, že ti, co byli v dětství živeni uměle, jsou odpůrci kojení (v bance), kdežto my, co jsme byli kojeni přirozeným způsobem, jsme jeho zastánci.

Představte si, že by nebohá matka postupovala dle rady jedné diskutérky, a snažila se dítko nakrmit jinak. Rozložila by (na co?) několik Pribináčků, nastrouhala mrkvičku, rozdělala by ovesnou kašičku (či jiný blevajs), požádvše ochranku o trochu teplé vody. A dítko by tu a tam něco vyprsklo, zahodilo lžičku (zkušenost s vnoučkem) na důležité bankovní lejstro a strašlivým řevem vykolejilo úředníka, až by omylem snížil žadateli o půjčku procentní sazbu.

Bohatýr Ilja Muromec byl kojen až do svých pěti let, kdežto naši chlapci, krmeni uměle, dnes nejsou schopni ani vyhovět základním fyzickým požadavkům pro přijetí do nějakých bezpečnostních složek. A čí vinou? Vinou odpůrců kojení (v bance).;-D

0 0
možnosti
MP

No já osobně vidím spoustu možností, jak takové nutnosti kojit v bance nebo ve frontě na poště zcela úplně předejít. Např. lze načasovat návštěvu ústavu tak, aby dítě bylo čerstvě nakojené, usnulo a tehdy vyrazit. Pokud začne řvát ve frontě, tak prostě odejít ven někam za roh, tam decentně nakojit a za deset minut se vrátit zase zpátky. Lze se s někým domluvit a jít ve dvou (třeba dvě takové maminky na procházku, jedna si odskočí do banky a druhá zatím pohlídá oba kočárky). Kromě toho, dnes už fronty nebývají tak časté, řada podobných věcí se dá vyřešit do 15 minut, takže případné opuštění fronty není žádná tragédie atd.

3 0
možnosti
ZB

Jen osobně nechápu tolik zastánců kojení v bance.

4 1
možnosti
Foto

ono to je něco podobného, jako praskající petky v divadle, když tam někdo umírá, už při prvním dějství, žízní.

3 1
možnosti
Foto

Žijeme v době, která velmi ráda dělá z komára velblouda. Vytáhla prs a asi dost nezakrytě kojila synka. Ostraze to připadalo v bance nepatřičné a tak ji upozornil. Ona reagovala odchodem a začala z toho dělat MeToo.

9 1
možnosti
PH

Jednou mě možná budou popotahovat za to, že jsem vyhodil z tramvaje opilce. A jak koukám, ta doba možná není už daleko.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den Pavle, koukám emoce hýbou i diskuzemi ;-D , no můj názor je ten, že se máme sakra dobře řešíme li tato dilemata R^;-D

6 0
možnosti
PH

Dobrý den - to je dobrá myšlenka. Podle způsobu řešení témat se pozná stav vývoje společnosti. A kolik jiných témat tohle celkem nedůležité přikryje.

1 0
možnosti
EK

Bylo někde napsáno, že se kojení zakazuje? Nebylo. Tak ať si tam dají velkou ceduli a hotovo. Buďme rádi, že na tom ještě nejsme tak zle, jako vněkterých zemích, kde musí i malé holčičky mít dvojdílné plavky. Mě kojení neuráží, sice si myslím, že kojit takhle velké dítě je dost divné, ale je to volba dané matky.

2 0
možnosti
MP

Kdyz se nad tim tak zamyslim, uplne stejne tam urcite nemaji velkou ceduli, ze se do te pobocky zakazuje vjizdet na koni.

7 1
možnosti
Foto

Typickej tramvaják. Tady se čílí, a pak si doma pustí porno, aby se "uklidnil".

Asi litujete , že jste v té bance nebyl. Opět zvítězila lidská blbost. Rv

1 10
možnosti
Foto

J35a87n78a 73M80a69j11o33v86á

13. 4. 2019 16:19

No.... To dítko má rok. To už děti běžné zkouší jist lžičkou a daří se jim to. Takže ano. Lidská blbosti tady vítězí na celé čáře.

9 1
možnosti
VV

Jo, hoďte si to. Podle Vás už není rozdíl mezi exhibicionistou a kojící matkou.

1 1
možnosti
MK

Je. Ale gerila kojících, to jsou jen ty exhibicionistky.

7 1
možnosti
Foto

No tak se ale zase zkuste zamyslet, jak to ta máma kojence má udělat. V bance to musí vyřídit osobně, manžel je v rachotě od do a miminu moc neporučíte.

Mohli by v té bance mít nějaké kóje pro trochu soukromí (možná by to ocenili i jiní,než matky s kojencem). Nebo byste mohl vdaným ženám zakázat mít účet (povinně ho převedou na manžela) a pak to taky nenastane, že?

Takhle kvůli přiblbé reakci Reifeisenky vystartovaly aktivistky (přestože se banka omluvila) a bude tóčo kolem něčeho, co vlastně vůbec nebyl problém. Ten novinový titulek "Kojící gerila chystá útok na české banky. Matky budou krmit na pobočkách" tomu dodal.

Jděte do háje a nechte mámy, ať kojí, jak jim to vyhovuje nebo jak si to okolnosti vynutí (včetně míry soukromí). Je lepší, když si mrňous cvakne mlíčka třeba v té tramvaji, než když zoufale ječí v kočárku.

6 1
možnosti
PH

Hezky na mě. Technika vysvětlení, následná negativní reakce, odůvodnění, reakce - a pak zmínit MHD, dobře Vy.

Ale sám jste odpověděl, jak by bylo možné nový trend kojení zabezpečit. Nejde o soukromí matek, ale nýbrž i o soukromí lidí kolem. Co je komu do prsou jiné ženy - pomyslete taky na možnost sexuálních deviací a jejich bouření na základě viditelného vjemu. A dalo by se pokračovat i jinými důvody.

Že se někdo chytne, to se čeká - když někdo nemá nic jinýho na práci, dělá bordel. A přiživuje se na tom.

V tramvaji bych nekojil. Cukne to a uvidíte na vlastní oči pojem "brečet nad rozlitým mlíkem". Děti tam řvou i tak - a věřte, že řidič má právo podobnou situaci řešit. Nejsme roboti, co snesou všechno, třicet šest tun za zadkem a k tomu chaos řvoucího děcka není dobrá kombinace.

3 0
možnosti
JV

Děkuji, pobavil jste mne. Nesmím na to zapomenout a jít fandit, to se povedlo. :-)

0 0
možnosti
PH

Tak třeba jí to půjde líp.

0 0
možnosti