Pohnou drastické fotky uprchlíky nebo Evropou?

Ano, taky reaguju na příběh malého utopeného Ajlana a jeho tragicky skončený příběh cesty za svobodou – a říkám fuj.

Ne tomu chlapci. Silně pochybuji, že vůbec věděl, co se kolem děje, ale fuj mediální masáži, jaká se kolem něj vzedmula a jak na Evropu najednou tlačí svět, abychom s uprchlíky rychleji a více spolupracovali.

Včera jsem psal o možné teorii, že je celý tenhle exodus někým placeným (placený z USA), a každý den mám větší jistotu, protože když už se hledá cokoli, čím by se pošťouchlo, a začne otiskovat srdceryvné fotografie, kde by jen pařez neplakal, najednou se z toho stává cílená věc.

Všichni najednou kolem řeší uprchlíky v jiném světle, chudák chlapec, najednou je Evropa ta špatná, podívejte se, co se stalo, chudák chlapec, zase budou na nás větší tlaky, chudák chlapce, již nikdy více – a přitom nikdo moc neřeší, co se dělo kolem.

(Jak jsem se dočetl, člun se převrhl, chlapec se utopil, bratr taky, jen dva doplavali na břeh v záchranných vestách – a já se blbě ptám, proč to dítě nemělo záchrannou vestu taky, nebo alespoň nebylo s někým, kdo ji měl.)

Tohle je médiím nějak jedno, hlavně že má příběh, na který čekal a okamžitě se rozjela kampaň o chudácích uprchlících, a hlavně, vy Evropo, nedovolte, aby se něco podobného opakovalo, hlavně se chovejte slušně, hlavně pěkně pomáhejte, hlavně moc nedržkujte – a hlavně jim uvolněte místo, kousek se posuňte, a víte co, raději vypadněte.

Několik smutných příběhů už média o uprchlících ukázala, ale tohle je prostě sólo kapr. Silně pochybuji, že by se představitelé těchto médií nějak přetrhli, aby někomu pomohli (za to placení nejsou), ale tohle je ten den, na který čekali a budou mávat tímhle příběhem od nevidím do nevidím a my zase budeme za ty špatný.

Mrtvý děti prostě prodávají a tohle ještě může udeřit na politickou strunu. Podle mediálního hesla: Dobrá zpráva, žádná zpráva, špatná zpráva-výborná zpráva.

A víte co, za mě, já ho do toho člunu netahal, já mu vestu neodmítl dát, a já mu nic nesliboval.

Autor: Pavel Hewlit | čtvrtek 3.9.2015 10:30 | karma článku: 37,05 | přečteno: 1358x