Pan Landa právě překročil hranici toho

čemu technici s oblibou říkají mezní napětí. A já koukal s otevřenou hubou, a možná to nebylo jenom tím, že mám právě horečku a v krku nějaký zánět.

http://video.aktualne.cz/dvtv/landa-konvicka-je-blbecek-po-mne-jdou-radikalni-islamiste-v/r~2dd79952978111e5897e002590604f2e/

James Bond a jeho styl právě dostal nový rozměr, a já pořád říkám, že Češi jsou tvořivý národ a svým způsobem ovlivňují běh dějin. A tentokrát ovlivňujeme hodně.

Já slyšel cosi, že pero je mocnější meče, ale kam se hrabou pisálkové na zpěváky, kteří, jak jsem pochopil, jsou vlastně něco jako tajní agenti, kteří vedou mezinárodní boje, řeší válečné konflikty, a bojují ve jménu lidstva a spravedlnosti. Uf. Ty vole. To je palba.

Já se díval na video, protože práci dua paní Drtinové a pana Veselovského si vážím, a poslouchal, a pořád jsem si říkal, jestli tohle není něco jako reklama na něco. A abych si to taky nemyslel. Pan Landa už toho rozjížděl tolik, že by se za jeho reklamní akce nemusel stydět řetězec s hamburgery – a celkem to i fungovalo a lidé měli radost. Co já si pamatuju, byly to hřiště, pak něco se skautingem říznutým s hnědou košilí, pak zazvonil Žito rolničkami – a nakonec je tady voják.

A taky si občas říkám, jestli tohohle člověka v životě nerežíruje Steven Spielberg, který taky umí všechny žánry a většinou na nich slušně vydělává.

Dívám se dál na video, a pan Landa je hrdina, jdou mu po krku, nasazuje život (stejně jako my) a velmi otevřeně mluví o možných polovojenských operacích, což je jako kdyby James Bond na začátku filmu vyšel před kameru, uklonil se, a řekl, bude to tak a tak a tak – no a pak to skončí. Jo a ve skutečnosti se jmenuju Žito, Kouzelník Žito.

Víte, co je zajímavé, že změny pana Landy většinou přicházejí až po "něčem" – nikdy se nestanou před něčím. Kdyby Landa jako na videu mluvil před rokem, neřeknu, ale proč až teď? Proč nám neřekl nic, co bychom nevěděli?

(A jak s tím bojem vlastně souvisí runy?)

 Co se týče otázky co Já a pan Landa. Ano, mám jeho písničky rád, líbí se mi, krásně zní a jsou nápadité – ale pan Landa jako někdo jiný mi prostě nesedne. Ano, můj problém.

Pořád mám pocit, že jde zase o nějakou reklamu na něco. Na co, kdo ví? Ale je zřejmé, že variant, čím ještě pan Landa může být, je vlastně nekonečná a já si netroufám hádat, s jakou další podobou pan Landa přijde, protože možná že ne jenom mě připadá každá jeho další o něco šílenější.

A jestliže slyším cosi o Prstenu moci, zasvěcení, slavnostním aktu, kdy afgánské špičky předávají cosi Čechovi, pořád myslím na knížky o Hobitovi – že i malý, český člověk dokáže velké věci.

PS: Po celé video jsem doufal, že pan Landa na konci zvedne ruce, udělá tadáááá – a řekne něco o novém muzikálu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Hewlit | úterý 1.12.2015 14:21 | karma článku: 24,32 | přečteno: 1860x