Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pavle, vidím to podobně R^

2 0
možnosti
PH

Děkuju, jsem rád, že v tom nejsem sám.

0 0
možnosti
Foto

Popsal jste situaci jasně a věcně. A těch čtyřicet totalitních let se ustálilo pod lidovým pojmem komunismus a diskutovat o tom, že u nás skutečný komunismus nebyl je odvádění pozornosti od textu. Je to podobné, jako když někdo napíše, že za války "němečtí fašisté" udělali to či ono, a diskuze se místo k meritu věci zabývá tím, že fašisté přece byli v Itálii a v Německu byli nacisté. Tomu se říká vrtěti psem.

3 0
možnosti
PH

Děkuji za přečtení - s tím vrtěti psem máte pravdu. A vrtí se jich tu dneska hodně.

1 0
možnosti
Foto

R^ Tak. A navrch ,,něco". O ,,teorii" poznání. A nejen pro usmání;-) Viz.: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670417

0 0
možnosti
PH

Tak na to se mrknu až v noci doma.

1 0
možnosti
AL

Díky za dobře napsaný článek.

Karma.

0 0
možnosti
PH

A já vám děkuji, jen jsem se snažil psát podle svého.

0 0
možnosti
Foto

Kde jste vzal, že "každá správná revoluce začíná krví a krví i končí"? To, se děje, když revoluce narazí na ozbrojený odpor. A té naší sametovce se nikdo na odpor nepostavil.

1 0
možnosti
PH

To je přesně ono. Takže to nebyla revoluce, neboť revoluce vždycky narazí na odpor. U nás se jednalo pouze o předání moci s divadýlkem pro lidi. Kdyby to byla revoluce, teče krev. To je takový běžný fakt.

5 0
možnosti
MB

V prvé řadě nechápu - proč se stále objevuje pojem Komunismus. Nikdy, nebyl nikde, přesto se stal úplnou vizí snění ! Asi myšleno, že pracuji dle možností a beru si pak dle potřeb. Vše se srovnalo = třídy a peníze nejsou, po ničem se pak nebaží. Bylo to úsměvné od školních lavic - (Samotní kantoři se ošívali). Kdyby se tak, mj. stalo - Asi by se vývoj civilizace zcela zastavil! Tedy pojem socialismu. Ten u nás byl r. 1960 a postupně se přidal přídomek - Reálný. Byl tak reálný, že se v ukazatelích propad - ekonomika si na výdobytky nevydělala. Pak, konečně pojem Sociálno. Jinými slovy řečeno, podporujme vše, co přinese - produkt a hádejme se - o jeho přerozdělení. Tu k majitelům - tu k přestárlým. Je logické, že čím více mám - tak mohu více vydat, (HDP). Komunismus je barbarství - staví člověka proti člověku - on má, já nikoliv ! Když mu to vezmu - tak bude lépe. To chvála, dnes, není možné. Problémem je - že se tím, ale docela dobře dá živit. Skutečně, já jsem za celý svůj život, neviděl zavilého levičáka, který by založil svou vlastní firmu a svým lidem dal to, o čem žvaní ! Vidím stálou chuť se někam, k něčemu přisát - od dotací, přes Rady a Komise. Přestože i odsud slušně kape, např. náhrady KSČm - (pronajímají sami sobě) - ročně příjem 10 mil Kč - tak se sní pořád ! Někdo, to prostě zaplatrí - To je ten komunismus stále v mnohých, pravda, v různých mutacích projevu ... :-)

1 0
možnosti
PH

Máte pravdu v tom, že komunismu jeho vrcholné formy jsme nikdy nedosáhli, ani nikdo jiný - to by asi zanikly i peníze. I když já bych se asi nebránil tomu, kdybychom si byli všichni rovni. Ale je pravda, že by se asi našel někdo, kdo by systém rovnosti zneužil a začal na něm vydělávat. Takže z mého pohledu platí, že asi nejlepší pro člověka není pouze jeden systém, nýbrž kombinace několika. Jenže, kdo zase rozhodne, co a jak je pro koho správný. My, lidstvo, jsme nedokonalé.

0 0
možnosti
JH

J25a79n 39H52y34n26e97k

12. 7. 2018 13:42

Dobře napsáno.

2 0
možnosti
PH

Jen můj osobní názor, děkuji. Určitě se tu dneska najdou i divočejší.

0 0
možnosti
MJ

Ten příběh o chlapci a koni je moc pěkný a poučný!

3 0
možnosti
PH

Objevuje s v mnoha kulturách, a taky ho mám rád.

2 0
možnosti