Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Přiznávám se, že tento případ jsem zaregistroval více méně zběžně, ale pokud jsem dobře pochopil, tak příslušníci policie se na daného mladíka obrátila z toho důvodu, že spal tam, kde neměl... a jen proto, že jej požádali o občanku (ano, uznávám, že měli požádat o prokázání totožnosti, ale takovéto slovíčkaření neuznávám) tak se tady najdou lidé, kteří z toho málem dělají policejní buzeraci... A dovolím si vyslovit domněnku, že titíž lidé by zde řvali, kdyby si policisté tohoto mladíka nevšímali... Už vidím, jak by se psalo, že policie nekoná a nechává podezřelá individua spát tam, kde spát nemají...

P.S: Autore, za mne karma...

1 0
možnosti
VV

Hlavne ze vcas zakazala skautum zpivat hymu na hrade.

0 0
možnosti
JP

Nechcete snad aby se vrátilo všemocné SNB, které zastavovalo auta na výpadovkách z důvodu kontroly nepřítomnosti v práci ještě před 14 hodinou?

2 0
možnosti
PH

Ne, chtěl bych aby se vrátila spravedlnost a slušnost, a to ještě z doby před NSB.

1 0
možnosti
ZJ

... Víte pane autore - mně by snad ani kontrola občanek od policistů nevadila - jen si dovolím poznámku!! Kolik asi naši agilní policisté zkontrolovali průkazů totožnosti agresivním čínským vítačům nedávno na ,,Vítací street" v Praze :-/:-/?? Kolik jich fyzicky zpacifikovali a odvezli ,,na barák" ??? Obávám se, že to číslo byla ROVNÁ NULA RvRv!!

4 1
možnosti
RC

dal jsem plus, ale myslim, ze jednoho mozna ano - toho, co byl vyhosten.

0 0
možnosti
RH

Základním rysem demokracie je způsob vládnutí, s právy a povinnostmi to má společného jen to, že jsou takové jaké se demokraticky odhlasují.

Argumentace policie v tomto případě je navíc značně děravá. Argument že "dotyčný mohl mít zdravotní problém" je sice pravdivá, nicméně paragraf 63 uvádí kdy smí být požadováno prokázání totožnosti, a o zdravotním problému tam nic není. Výzva "ukažte občanku nebo vás předvedeme na služebnu" také není v souladu se zákonem protože policista má požadovat prokázání totožnosti, nikoli předložení občanky.

Takže - demokraticky jsme se usnesli na tom, kdy smí být požadováno prokázání totožnosti, a policie to nedodržuje. Je to dle vás v pořádku? Nebo povinnost občana má být ignorovat, že policie na zákony kašle a vykládá si je jak se jim to hodí?

A prosím k mínusům argumenty, děkuji.

3 1
možnosti
MN

Karma, milý bloggere. Ano, je to tak. V ČR se stačí prohlásit za aktivistu v boji za ochranu občanských práv či demokracii a můžete směle a beztrestně porušovat platné zákony. Rv

5 1
možnosti
RC

Jaky zakon porusil ten dredar, ktereho tady nekteri bez znalosti veci oznacuji jako fetku?

1 1
možnosti
JM

Včera jsem v tramvaji zažila revizora. Jako obvykle jsem se orosila. Sakra, proč? Mám na Plzeňské kartě nahráno, že jsem držitelkou Zlaté plakety dr. Jánského za 40 bezpříspěvkových odběrů krve (B+), tudíž od Nového roku tady mohu jezdit zadarmo. Ta slečna, která seděla přede mnou, byla v klidu. Ani nečekala na výzvu, ztopořila pravici, na níž byl barevně vyveden čínský drak a ještě něco, podala revizorovi beze slova rovnou občanku. "Na příští zastávce si vystoupíme, slečno", pravil ten slušný muž k neproblémové černé pasažérce. "Nevystoupíme, spěchám do práce!". "Koupíte si lístek u řidiče za třicet? Já vám to tady vypíšu". "Jak chcete", pravila slečna. Drama se nekonalo.

2 0
možnosti
MP

A ještě dodatek: V okamžiku výzvy už policista MUSIU VEDET , který z důvodů pro prokázání totožnosti zvolil.

0 0
možnosti
Foto

jestli jste si nevšiml, je vyhlášen stav ohrožení státu, takže ve veřejných prostorách Vás můžou lustrovat klidně i do spodního prádla, jestli náhodou neohrožujete stát...

4 2
možnosti
MP

výzva MOHU VIDET VAS OBCANSKY PRUKAZ je nezákonná. Policista má vyzývat k PROKAZANI TOTOZNOSTI . Nejsem povinnen nosit občanku alePROKAZAT SVOU TOTOZNOSZ. Navíc zákon o policii TAXATIVNE (tedy výčtem) uvádí, za jakých okolností mohou policisté totožnost zjištovat. žádné "pro namátkovou kontrolu" tam ovšem NENÍ.

AT se to policii líbí nebo ne, zákon je psaný TAKHLE. A oni nechť jej dodržují

4 2
možnosti
Foto

Souhlas a zasloužená karmaR^

6 1
možnosti
PV

Je nepripustne, aby kohokoliv PCR bezduvodne obtezovala, nicmene tohle neni ten pripad. Z mnoha rozsudku soudu vime, ze lide pod vlivem alkoholu ci drog kolikrat ohrozuji druhe na zivote, aniz by si toho byli vedomi a pred takovymi je potreba chranit zbytek populace. Slyset pak v rozsudku, ze vliv alkoholu je polehcujici okolnost, protoze za strizliva by se toho dotycny nedopustil, je na palici.

4 2
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik