Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Autore, myslím, že o drogové závislosti toho víte opravdu málo.

0 0
možnosti
VD

Jelikož grogy jsou obrovský business, tak jejich distributoři a prodejci (byť nelegálně) aktivně působí na trhu a svůj business podporují bez jakýchkoliv omezení - aktivně vyhledávají zákazníky, podbízejí se jim, dělají z nich závisláky, ......., zákazníky nerozlišují, postávají u škol, ..... .

Co by se asi stalo, kdyby takové drogy byly volně a cenově dostupné, stejně tak, jako je dnes alkohol, cigarety, ......?

Kdo chce pít, tak pije. Soudní lidé vědí, že závislost je sebevražda. Ano, nějaké procento společnosti si časem zlomí játra a předčasně se odporoučí k ledu, ale na alkoholu je vidět, že to má své hranice - jakousi samoregulaci.

Není spíš zájem určitých vysokých kruhů, aby business s drogami existoval, aby z něj tekly ty obrovské nekontrolované prachy ..... ???

Protože pokud by byla politická vůle drogy ve společnosti eliminovat, tak by to nebyl až tak velký problém.

:-)

3 0
možnosti
MK

Vždycky a všude lidi něco „fetovali“. A čím se lidem vede hůř a čím jsou nešťastnější – tím spíše budou fetovat (chlastat, hulit, šňupat...).

Takže udělejte pro to, aby se lidem vedlo líp. A neřešte následky.

p.s. Alkohol působí v ČR celkově nejvíce škod – a víc než všechny ostatní drogy dohromady. Ale alkohol byste z toho vynechal... :-)

9 6
možnosti
PP

S Vaším post scriptum nejde než nesouhlasit. S první částí Vašeho příspěvku mám ale problém.

Celá západní - respektive Euro-Atlantická společnost (kultura a náboženství) je přímo postavená na psychedelických drogách. Viz. publikace např. Brian Murakeshu či prof. Carl Ruck, který o tom ví asi nejvíce.

Již od proto-historie, přes antické Řecko až do ranného středověku fetoval každý, kdo měl alespoň jednu ruku. Dodnes se v zemích Jižní a Střední Ameriky a Oceánie fetuje skoro závodně. Stačí se podívat na domorodé kmeny - napříč celým světem, co ti provádějí.

DMT a psilobycin především nás evidentně definovali tak moc, že se v akademických kruzích začíná objevovat názorový konsensus, že je dost možná velká chyba moderního člověka se alespoň jednou za čas nesjet...

0 0
možnosti
Foto

No vidíte to, dneska jsem na toro těma vedl debatu na jedné sociální síti... Krásným příkladem budiž například Portugalsko. Dekriminalizace užívání drog... Celkem zajímavé čtení... Osobně bych byl pro legalizaci všech drog bez rozdílu, ale to je utopie

7 2
možnosti
MM

M43i16r15e96k 67M79e24d11á26k

29. 9. 2021 18:18

No o vidíte, a taková heroinová Tereza, co zaslouženě bručí v Pákistánu, je tu skoro celebritou, a některá bulvární média nás o ní pravidelně informují.

12 0
možnosti
Foto

Koho zajímá drogová problematika doopravdy, ne ty nesmysly šířené státní propagandou podívá se na tuto přednášku:

https://www.youtube.com/watch?v=HM73OQxgX9g&t=669s&ab_channel=Kan%C3%A1lSvobodn%C3%A9hop%C5%99%C3%ADstavu

0 0
možnosti
Foto

Jojo, hlavně pak okolo 27.minuty

0 0
možnosti
PP

Sorry, ale tím alkoholem jste to zabil a je to tak názor o ničem. Stačí nemít dojmy a podívat se na data. Alkohol je daleko, daleko více destruktivnější (jak pro lidské zdraví, tak pro společenské následky), než jakákoli droga.

8 3
možnosti
RJ

I ve srovnání s tvrdými drogami? To snad ne.

2 0
možnosti

Tvrdé drogy jsou svinstvo, ale ještě jsem v životě neslyšel rozumný návod, jak je řešit

3 0
možnosti
JH

J79i11r92i 67H58r45u74b59y

29. 9. 2021 15:59

Bohuzel, ja jej taky neznam. Ale vybavuje se mi jeden z duvodu e-receptu, ze budou lepe evidovane leky, z kterych se to svinstvo vyrabi. Rozdil bohuzel nevidim.

0 0
možnosti
OD

Chápu Váš pohled, jako tramvaják máte pražskou drogovou scénu přímo na talíři. Je však - k Vaší smůle- nutno říci, že mnoho dalších, takto exponovaných enkláv už nenajdete. Snad bych doplnil okolí nádr.Holešovic a Vltavské, jinak to máte správně a skoro všechno. Tím chci říci, že prostě máte tu smůlu, že Vás práce opakovaně přiveze na všech těch pár míst, kde "je živo" a opakovaná zkušenost musí být frustrující.

Nicméně, v kontextu Prahy jako 1,5 milionového města a hlavně v kontextu srovnání s dalšími podobně velkými komunitami na západ i na východ to není tak hrozné. Počtem pouličních zkrachovalců na tom nejsme zdaleka tak zle jako jiní a navíc, většina těchto exotů jsou přivandrovalci z venkova. Tam je přístup k drogám daleko složitější. To není o legislativní nouzi, to je o cynickém švejkování institucí činných.....neboť buzerací bezdomovce, feťáka se frčky nezískají.

Hlavně vy vidíte jen špičku ledovce. Divil byste se, kdybyste věděl, kdo a kolik ctihodných občanů, ctnostných představitelů, populárních celebrit frčí ve fetech jako součásti jejich rychlého a vítězného životního stylu. Těm je osud těchto zoufalců naprosto ukradený a kvůli jejich existenci jistě nepřipustí přitvrzení, které by je připravilo o jejich koníčky.

Takže přeju kachní žaludek a vytrvalost, protože žádný obrat se konat nebude. Na to jich tu je příliš málo . zatím. Ve srovnání s alkoholem zůstane tráva i perník maginálií.

16 0
možnosti
MG

Dobrý komentář. Ještě bych dodal, že z článku je cítit i dost silný "vzpomínkový optimismus", jak to prý nikdy nebylo tak hrozné jako dnes. Přitom já si třeba pamatuji, jak "těžké" bylo potkat na ulici narkomana nebo dílera před 20 lety, kdy jsem se do Prahy přistěhoval...Pavlák, Národka, Náměstí republiky, Žižkov...na trávu se dalo zeptat v kterékoli hospodě a pokud barman sám neprodával, tak to dovoloval někomu u stolu pro štamgasty, nebo alespoň hulení ve svém podniku toleroval. A místní díler na VŠ koleji (což rozhodně není sociálně vyloučená lokalita) měl po ránu u sebe sto gramů a večer vyprodáno. Akorát v roce 2001 nebyl facebook a papírové noviny člověk nemohl během okamžiku "sdílet než to smažou" s tisícovkou lidí a případněš si i napsat vlastní "alternativní", takže neměl člověk takový pocit, že se to na něj valí ze všech stran. Pokud vím, tak míra užívání nelegálních drog, cigaret a dokonce i alkoholu, hlavně u mladistvých, od roku 2001 spíš klesla. Takové informace je ale lepší ověřovat ve statistikách zdravotnictví a vnitra (jedni zveřejňují počty léčených a zemřelých, druzí počty zatčených), než odhadovat je na základě toho, že "jak se o něčem píše pořád častěji v médiích, tak to musí být problém na hraně".

6 0
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik