Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

V odůvodnených prípadech by mela být eutanazie povolena.A argument,ze se můze zneuzít,ano jiste,to se můze stát.Ale co clovek nezneuzil,zatím vzdy a vsechno.Nedelejme si o sobe velké iluze...

0 0
možnosti
Foto

I54v11o 34C83i69l38i32c36h

8. 7. 2021 23:10

Smrt je součást života a nerozumím tomu, proč ji někteří zkouší vytěsnit.

1 0
možnosti
JD

J13a62n 36D56o41u13š47e25k

8. 7. 2021 19:07

Nejsilnější argument proti eutanázii obvykle bývá že nemáme právo takto zacházet s životem který nám byl dán. To předpokládá existenci vyšší moci. Já to spíš vidím jako strach těchto oponujících lidí z vlastní smrtelnosti. Tohle je můj život, nazdar.

2 0
možnosti
PC

Pěkně to píše níže p. Dubcová.

Chtěli bychom ovládnout Přírodu, chtěli bychom se zbavit všech utrpení, která byla vždycky nedílnou součástí života, chtěli bychom vytěsnit smrt a všechno, co se nám nelíbí nebo je nám nepříjemné. Nejraději bychom si napsali scénář, jak má náš zivot vypadat...

Řešíme tedy všechno možné i nemožné, ale zapomínáme skutečně žít.

Vidět je to všude kolem - vystresovaní, vystrašení, zamračeni a podráždění lidé, málo radosti a humoru, absence nadhledu, černé scénáře a to hlavní - zapomínání na pravé životní hodnoty, resp. pohrdání jimi, a jejich nahrazování vším, co s nimi vůbec nesouvisí. Bojíme se toho, co bylo ještě nedávno považováno za malicherné a vcelku lehce zvládnutelné, neboť to prostě patřilo k životu a lidé to brali se samozřejmostí a pokorou.

Tohle není nic jiného než parodie na život a je zvláštní, že mnozí lidé se něčeho takového drží zuby nehty a jen s hrůzou očekávají konec něčeho, co ve skutečnosti nedává žádný smysl.

2 0
možnosti
JL

Smrt..tady jde spíše o eutanázii. A co se týče toho, že smrt je nafurt - hodně lidí, několik miliard si to nemyslí. A nemám na mysli jen křesťany, ale i muslimy a vyznavače všelikých dalších náboženství a věr. Čeští ateisté opravdu nehrají na planetě prim.

0 0
možnosti
Foto

A po eutanázii nenásleduje smrt, ale nirvána...?

0 0
možnosti
Foto

Dobré zamyšlení, karmoval jsemR^

1 0
možnosti
Foto

Pořád něco řešíme, pořád něco bereme z rukou přírodě, pořád se chceme mít líp a líp, na dítě už nepotřebujeme muže, stačí nám jeho semeno z laboratoře, mimo hlavu umíme na těle vyměnit všechno, pohlaví si bude každý určovat sám, manželé budou moct být nakonec i kočička s pejskem, děti si v raném věku určují bariéry chování, chemie nahrazuje jídlo...

teď došlo na umírání, chceme mít pořád všechno pod kontrolou, i smrt...

Nevím, je to těžké, třeba odpojit od přístrojů... tak jo

2 0
možnosti
PH

Lidé řeší blbosti protože se nudí - a neřeší důležité věci, protože těch se zase bojí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik