Jsem těhotný

Ne nebojte, ještě mi nepřeskočilo. Někteří slaví předčasně. Ale nikdy nevíte, takže mám asi podle názvu co vysvětlovat.

Před lety Britská zdravotnická asociace přišla s doporučením, aby se těhotným ženám neříkalo "nastávající matky", nýbrž "těhotní lidé".

Cituji: „Velká většina lidí, kteří jsou těhotní, se cítí být ženami. Můžeme ale mezi ně zahrnout i trans-muže/ženy. A to tak, že použijeme pojem 'těhotní lidé' namísto 'nastávající matky',"

Takže jsem to pochopil tak, že by uráželo ženu, která se cítí býti mužem, kterou někdo zbouchnul (což by s ohledem na její sexuální touhy vlastně v tomto případě šlo o homosexuální styk – poněvadž když se cítí býti mužem, byť má ženské tělo, a začíná si něco s muži, je tedy podle nových měřítek gay) – uráželo by jí/ho oslovení proto, že ona nebude nastávající matka, ale vlastně otec, a jeho partner, biologický otec, bude tedy asi "mam".

Nějak se v tom už ztrácím, a to jsem se to snažil vstřebat hodně dlouho. Kdepak, jakmile se začnete měnit, vzbudí to jenom zmatek. A filmové komedie mi dávají za pravdu. Koukněte se na jakoukoli převlekovou komedii, třeba Tootsie nebo Tátu v sukni, a uvidíte, že jakmile se převléknete, máte na zmatky zaděláno.

Tak mě napadá – znáte teorii s názvem "Schrödingerova kočka". Pan Schrödinger byl ten hodný pán, co zavíral kočičky do bedny, aby je otrávil, a pak se sám sebe ptal, jestli jsou mrtvé nebo živé. Já ale znám zase teorii "Schrödingerův buzík" A to je, když líbáte ženskou, a nevíte, že je to transka, tak než jí šáhnete na koule, tak nejste ještě teplí.

V tomhle případě mi však téma změny názvu tak humorné nepřipadá a musím se ptát, kam jsme se to za těch několik let dostali. No řekněte, představovali jste si před dvaceti lety, že budete řešit nějaké oslovení pro těhuli? Prostě je těhotná, a budetedy matkou. Co na tom chcete víc řešit?

Jenomže Britové asi řešit chtějí, a ne jenom těhotné. Tam za kanálem přišli na to, že i jiná oslovení/označení jsou špatná a zasluhují renesanci. Třeba že spojení "lidský druh" je špatně. Tady bych se Britů snad i na chvíli zastal, protože už jsem dlouhodobým bojovníkem za volební právo delfínům.

Avšak i jiné výrazy jsou špatně. Třeba slovo staří. Je to prý ponižující. A tady jsem nějak pochopil o co jde. Pokud smáznete rozdíl, smáznete ho i jinde. Když nejste staří, nejste důchodci, když nejste důchodci, nepotřebujete důchod – a všechno bude krásně genderově vyvážené. No krása.

Vlastně je to vzkaz, že mnoho věcí jsme po staletí brali špatně a máme se jako lidé (a je to vlastně správný výraz – lidi, nemáme být něco jako masuhomofujtablík) jako lidé co učit. Muži nejsou muži, ženy ženami, protože to už je urážlivé, matky ne matkami a staří nejsou staří.

Vždycky jsem říkal, a nejsem sám, že jakmile lidstvo začne řešit blbosti, jedná se o poslední křeč před zánikem. Důležité věci už nikoho nezajímají, protože už nebude čas je vyřešit.

Tak alespoň si můžeme užít nějakou švandu, než se jako lidstvo proměníme na slizkou kaši podobnou hlenu – a hádám, že tam už se nenajde nikdo, kdo bude přemýšlet, jak té nové formě říkat, aby se nedej osude nikdo nepohoršil.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Hewlit | čtvrtek 30.1.2020 9:33 | karma článku: 29,93 | přečteno: 888x