Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I24v41a95n62a 42L94a21n75c16e

31. 1. 2022 13:06

Napsal jste to pěkně, neustále vzpomínám, jak jsme s manželem v sobotu jezdili taxíkem, aby mu někde ošetřili záda. Doplazili jsme se na chirurgii, nemocnice velká, byli jsme rádi, že jsme našli otevřeno. Ale omyl, tam odsud nás vyhodili, že tam se svými problémy nepatří.

Ono stačilo zajet na normální pohotovost, zaplatit jim a oni mu píchli injekci. Jentak ve stoje, stáhnout trencle, dělali, že tam je v čekárně zástup pacientů a zatím tam nikdo nečekal. Ale to mi nemohli říci na té chirurgii, sestra tam v čekárně vyřvávala, aby to slyšelo co nejvíce pacientů, jak s námi zatočila. ČEKALI jsme do druhého dne, a volala jsem opět do nemocnice, kam tedy máme jet, když už ho přes týden bolí žáda a zhoršuje se to tak, že i ON požaduje někam zajet.

Taková hodná paní doktorka mi řekla, přece na pohotovost, tam je otevřeno, slouží moje kolegyně. Po zaplacení dostal injekci a další den měl jít na další, ale k jinému doktorovi. Paní doktorka rozhodla, že žádnouinjekci mu dávat nebude a dá mu prášky, které učinkují pomaleji a to že nebude moci za týden odcestovat v letadle domů, ji prý nazajímá...

Taky jsem měla zážitky, řekla bych taková lhostejnost až neurvalost...

Ale jinak si stále myslím, že v Čechách jsou opravdu lékaři i sestry nadoraz. Tam, kde je ve světě administrativa, která se stará o papíry a o objednávky, o to se všechno starají doktoři a sestřičky. Což je neunosné, měli by pouze léčit a administrativu vyřizovat lidé bez medicinského vzdělání.

0 0
možnosti
MK

Myslím, že tady se budou dost lišit názory lidí podle toho, jestli jejich pohled na zdravotnictví je zvenku nebo zevnitř.

0 0
možnosti
EH

Bohužel někteří volají sanitku, i když by někam došli nebo počkali. Nebo si dělají z personálu sluhy. Pak to odskáčou ti slušní a pokorní, protože se po nich dobře vozí.

Doktoři jsou jenom lidé, přesto někdy zůstává rozum stát nad jejich arogancí.

0 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno, ale jaksi forma přebíjí obsah. Měl bych několik praktických dotazů.

Co tedy bylo s kotníkem, když chirurg shledal (nejspíše na podkladě RTG snímku), že tam není nic zlomeného, dal aspoň fixaci, nebo Vás rovnou vyhodil a doporučil v dalším návštěvu ortopedie? A co máme rozumět, že jedna ortopedie je "drahá" (je zcela mimo zdravotní pojišťovny?), a ta druhá nebere? To vůbec nepřijímá akutní nemocné s úrazem? Podal jste stížnost? (Pokud lékař odmítne ošetření akutního nemocného a jde o závažný problém, pak jej má i on sám v případě stížnosti a věřte, že hodně velký.

Kolik lidí sedělo v čekárně s Vámi? Byl jste tam sám, nebo každých 5 minut přivezli dalšího a lékař byl pouze jeden a musel rozhodovat, kdo půjde dříve? Až budete někdy zdráv, sedněte si do čekárny na emergency a jen tiše sledujte. A nemusíte tam být ve tři ráno, stačí nějaký lidštějí doba třeba od 18.00 do 21.00 hod, A pak nám napište Vaše dojmy. Věřím, že si všichni počtou.

3 0
možnosti
MK

Pane doktore, otázky, které kladete, by měl spíš zodpovědět lékař/lékaři.

Můj příběh: minulé pondělí člen rodiny nastoupil na internu na zákrok s hospitalizací do druhého dne /stent ve žlučovodu/, provedeno v pondělí, v úterý dopoledne po vyšetření propuštěn. Ještě téhož dne odpoledne silné krvácení. V 19:15 odvezen vlastní dopravou do nemocnice. Službu konající mladý lékař na interně - je to ambulance od 7 do 7 hodin, mu řekl, že ho pošle domů, protože stejně s ním přes noc nikdo nic dělat nebude a ať přijde druhý den ráno. Ale aspoň odebral krev a dal na chodbě kapačku. Tedy ne on, ale sestra. Poté odešel a vrátil se ve 22:05. Měl totiž na starost i oddělení. Pak řekl, že na interně nemají místo, ale radil se s dalším kolegou a dojednal s lékařem z ambulance chirurgie hospitalizaci na chirurgii, kde měli volno. Ve 23:00 byl konečně pacient doveden na pokoj. Podotýkám, že jsme byli v nemocnici sami - na žádné ambulanci ani noha. Naštěstí krvácení po dobu sezení na chodbě bylo mírnější. Další den/středa/ - odběry krve, kapačky. Ve čtvrtek kolonoskopie, která nic nepotvrdila. Tentýž den odpoledne měl být propuštěn. Ale lékař řekl, že si ho nechají do pátku, aby jim byl proplacen celý týden. V pátek propuštěn s CRP 100 s doporučením dojít k praktikovi na další kontrolu a případně ATB. Nehodnotím dlouhé čekání a celý proces, ale klademe si otázku, jak to bylo myšleno - aby nám byl proplacen celý týden? Týden končí v pátek? Má vliv na platby, že pacient vlastně od pondělí do pátku nespal doma? Normálně bych tady nereagovala, ale čemu nerozumím, že chcete znát odpovědi od autora blogu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik