Dopis Ježíškovi od Vlasty S.

Milý Ježíšku, byla doba, kdy jsem o Vánocích byla smutná. Tolik jsem toužila mít plný dům nejbližších lidí. Být s nimi v takový čas. Ale došlo mi, proč si na kouzla hrát jen o Vánocích, je důležité cítit "mít rád" celý rok.

Já se na letošní Vánoce moc těším. Vánoce mají pořád kouzlo, a to kouzlo se nesmí nechat vyprchat. Andělé vstupují mezi lidi a můžeme cítit jejich přítomnost. Je úžasný pocit, když cítíte jejich světlo a záři.

O Vánocích jsou v očích vidět takové jiskřičky. Jsou to odrazy světýlek, kterých je všude plno. Všechno se leskne, blyští, a tolik je vidět očekávání a taky vzpomínky v ten úžasný čas, kdy lidé věřili ve vánoční kouzla.

A pak ta vůně Vánoc. Páni, to se až točí hlava. Třeba miluju vůni mandarinek před Mikulášem, ty voní Vánocemi. Nikdy nevoní mandarinky tolik jako v tenhle čas. Nebo jíst k snídani vánočku. A vůbec celá štědrovečerní večeře. Vůně perníkového koření, vůně jehličí a do toho svíček na adventním věnci jsou moje zamilované vůně.

Je tak důležité si právě o tom kouzlu, co přijdou o Vánocích, povídat si o něm a užít si ho.

Proto si přeju, milý Ježíšku:

Dej mi sílu, abych tahle kouzla vytvořila pro své děti, aby nesklouzla k materialismu a očekávání množství darů, na které se na ně bude další rok prášit. Ať si užijou to očekávání a napětí, co mají tak rády. A pak splněný sen.

Každý rok si uvědomuju, jaké obrovské štěstí jsem dostala já, a ty co mám ráda, že jsme zdraví, že jsme chráněni od úrazů a nemocí, že anděl strážný má plno práce hlídat nás. A tolik si přeju, aby to tak bylo i dál.

Štěstí přijde i za těmi, co ho nehledají. Štěstí opravdu je. Je krásné. A najde si Vás. Pocit, když je s Vámi, je kouzelný. Jako byste se vznášeli, celé tělo rezonuje, musíte se usmívat a buší Vám srdce. Ten pocit si budete pamatovat navždycky. Přeju si ho zažívat nejen o Vánocích.

Děkuju.

Vlasta

Autor: Pavel Hewlit | pátek 6.12.2019 10:14 | karma článku: 17,70 | přečteno: 522x