Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Tahle praxe skončí, až většinu přestane bavit tuhle hru hrát. Nejde tu o rasismus nebo úctu, ale o výhody. Jeden to zkusí a vyjde to. Zkusí to všichni a pošlou je do háje.

Stejně jako nefunguje polovina hráčů svijicich se na zemi po fingovaném faulu. Nebo masové zneužívání pěstounské péče či azylového zákona. Jakmile z toho kouká vyčůranost, je soucit fuč, stejně jako lidem přestává vadit nálepka rasisty.

3 0
možnosti
MD

o tom, jak budou houfně ukoncovany a kontumovany zapasy poukazováním na domnělé či skutečné rasistické urážky hracu některého z týmů, panuje mezi vetsinou ceskych fotbalovych fanousku i nefanousku od kauzy Kamara, coz je nyni 9 měsíců. Tech případů asi pár bylo, ale nejspis se daji spocitat na prstech jedne ruky, coz je vzhledem k poctu zapasu, ktere se po Evrope hraji (a nejaky potencialni cíl rasismu mají uz snad vsechny muzstva, o jejichz zapasy se media zajimaji), naprosta nula, nula, nic.

0 0
možnosti
MD

doplnuji: panuje shoda.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 1
možnosti

Ta věta "Jako se chovali ve svých koloniích" je tam poněkud nepatřičně. Jinak souhlas.:-)

0 0
možnosti
MB

M72i18l69a95n 12B25í84l55e45k

20. 12. 2021 15:54

"Pro mladší čtenáře podotknu, že i dříve hráli hráči černé pleti a podobné "společensky nepřijatelné výlevy" se neobjevovaly"

Teď nevím, jestli jsem dobře pochopil, ale urážky černochů se dříve objevovaly mnohem častěji, i u nás (např. Kennedy Chihuri by mohl vyprávět). A když zůstaneme v našem prostředí, tak situace se přece jen zlepšila, ale pořád má k normálu daleko (a jde třeba i o stupidní pokřik "Jude Slavie").

Kdyby třeba na Patrika Schicka v Německu pokřikovali něco v tom smyslu, že je jen slovanská špína a podčlověk, mám dojem, že mnozí Češi, kteří se dnes dívají na urážky hráčů tmavé pleti s jistou shovívavostí, by to už nebrali tak bohorovně:-)

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
MV

neseberou - ale jde o Vasi vizitku

0 0
možnosti
JL

Tak představme si: slabší tým pošle pár svých agentů, aby chrochtali na černé hráče v jejich vlastním týmu, ti odejdou na protest z hřiště, silnější tým prohraje kontumačně. Jeví se mi tento postup jako nesmyslný. Samozřejmě můžeme říct, že se to nepovede, protože jsou tam kamery, ale co když ano? Vypukne chaos a sport půjde do háje. Když rasismus, tak řešit pokutami a žádným odchodem ze hříště. Pokud by byli černí hráči, resp. Arabové aj. tak cimprlich, tak ať v Evropě nehrajou.

4 0
možnosti
KL

Před neznámým autorem onoho výroku na závěr dělám uctivé pukrle a vzkazuji mu: "Pane, mluvíte mi z duše"...

19 0
možnosti
Foto

Tak jak to říct Pavle... on je rok 2021 (pořád). Mě zase jako fanouška nebaví, když na hráče tmavé pleti nějaký méně inteligentní fanoušek pokřikuje, že by měl žrát banány, nebo na něj dělá opičí skřeky. Je to primitivní, rasistické a nemá to absolutně co dělat se sportem. Chápu, že Tobě to nevadí, ale respektoval bych existenci těch lidí, kterým to přijde nepřijatelné. Za mě je ukončení takového zápasu absolutně ok bez ohledu na to, koho se podobné chování týká.

8 6
možnosti
PH

Netvrdil jsem, že by mi to nevadilo. Známe se a víš, že jsem normální člověk, nic víc a nic míň - ale já si myslím, že v tomhle ohledu není normální jak ten fanoušek, tak ten hráč. A oba tušíme, že se právě tohle (že oba nejsou normální) začne rozmáhat dál a bude se sportem amen. Vážil bych si člověka, který se dokáže nad tím povznést - samozřejmě explicitní rasistické narážky postihovat, ale nemělo by se právě za vším hledat rasismus. Měla by v tom být nějaká míra zdravého rozumu.

6 0
možnosti
MK

Morgan Freeman: „Rasismus skončí, až o něm černoši přestanou mluvit“

11 0
možnosti
Foto

A rakovina zmizí, až o ní nemocní přestanou mluvit.

1 10
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik