Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

K těm studiím - zrovna jsem dočetl skvělý historický román o středověké léčitelce, která odmítá řídit se při volbě léčebních postupů tím, čemu všichni kolem věří (obvykle stovky let starými dogmaty, jejichž pravdivost nikdo nikdy nezkoumal) a místo toho si vede vlastní studie o tom, jak která léčba u kterého pacienta zabrala. Lidé jí důvěřují a dávají jí přednost před oficiálními lékařskými autoritami, což nakonec vede k jejímu obvinění z čarodějnictví, kde u soudu může akorát naprosto zbytečně mluvit o tom, co její studie prokázaly, protože polovina poroty neumí ani číst a ta druhá je přesvědčená, že číst se smí jenom Bible a pokud se s ní něco neshoduje, tak to nemůže být pravda ani kdyby jim důkaz předvedla přímo před očima.

No a taková mentalita přetrvává dodnes a nikdy se podstatně nezměnilo ani to, která část společnosti jí holduje.

0 0
možnosti
IK

Bezdomovectví by se omezilo (nikoli vymítilo) jedině, pokud by právní a společenská situace byla taková, že by život na ulici byl co nejméně příjemný. Tedy žádná pomoc, žádná práva a tvrdé restrikce. Tvrdé tresty za žebrání, obtěžování a znečišťování (patrně ve formě pobytu v nějaké formě pracovních lágrů), opakované zabavování a ničení majetku (jde v podstatě o odpadky znečišťující prostor), zákaz konzumace oalkoholu na veřejném prostranství opět řešit zabavování a ničením alkoholického nápoje (nebyl by problém vybavit polici nebo strážníky přístrojem, který by nápoj identifikoval jako alkohol), neustálé pronásledování a vyhánění bezdomovců z protoru, který okupují, žádné ubytovny, žádné vymýšlení přenosných "bydlíků" které budou bezdomovce chránit před prochladnutím, žádná lékařská péče nepojištěným, atd. atd.

Podporu poskytovat výhradně za účelem zařazení do společnosti.

Jenže to je, samozřejmě, politicky naprosto neprůchodné.

0 0
možnosti
JK

Takže za bezdomovectví mohou Piráti, to jsou mi objevy. Možná kdyby jste vyměnil koleje a sedl jednou do vlaku zjistíte, že existuje svět i za hranicí Prahy. Objevil byste i jiná města s jejich bezdomovci a s jinou politickou garniturou. Stejně jako ryba tak i problém bezdomovec smrdí od hlavy, takže jestli se vám zdá, že způsob vedení ekonomiky státu vyrábí více bezdomovců, tutově to nebude v kompetenci magistrátů měst, či starostů. Brečíte na špatném hrobě, ale tuším, že je to záměrné, řádně zpracován propagandou pouze papouškujete, nebo jste součástí oné propagandy, ale to je jedno.

1 0
možnosti
PS

P41e97t16r 51S92k15á29c32e63l

24. 8. 2021 21:17

Autor se vyjadřuje jasně. Nevyvrátíte, že několik roků vládnou Praze Piráti a co se jako změnilo ve vztahu k bezdomovcům? Vynakládají se peníze na pochody apod., podstatné věci se neřešili. Jak dlouho ještě?

1 0
možnosti
Foto

Žijeme v bludu, že všechny lidské životy jsou rovnocennou a nejvyšší hodnotou. Nebyly, nejsou a nikdy nebudou. Bez možnosti bránit se "do krve" nebude mít tenhle trend řešení.

4 0
možnosti
PP

Tento blog je ale také jen okecávání, chození kolem horké kaše, lhaní si sám sobě. Tady nikdo není schopen říci věci na plnou hubu a nalít nám čistého vína, natožpak s tím něco udělat. Už nějakou dobu přemýšlím, že si tady také založím názorový blog. Asi se na to ještě dneska podívám...

1 1
možnosti
PV

Toto jsou veci, u kterych humanni reseni neexistuje. A nehumanni reseni dnes neprojde, protoze by mohlo byt kdykoliv zneuzito. Takze si davam velky pozor hlavne na ty, co tvrdi, ze reseni maji.

4 0
možnosti
JR

J47a44n 28R10i44c64h43t59e28r

22. 8. 2021 12:56

Jmenujte mi jednu stranu, která se neohání "studiemi".

Jmenujte mi jednu stranu, která odmítala "rozdávat z cizího".

Je fajn, že panu Babišovi věříte jeho "argumenty" proti Pirátům, nic proti tomu.

Ale netvařte se, že je tenhle váš blog něčím jiným než předvolební protipirátskou agitkou:-)

0 6
možnosti
RK

R48a51d22e10k 95K32o38h17u56t

22. 8. 2021 18:23

Napsal o Pirátech, co mají primátora ve městě, o jehož bezďácích a jejich "řešení" píše. O kom měl psát, kdo má tedy v praze hlavní slovo, který spolek?

7 0
možnosti
Foto

40 roků jsem prožil v socialismu. Nikdy jsem na vlastní oči bezdomovce neviděl. Také jsem neznal slovo exekutor. Zato jsem viděl všechny schopné práce Romy chodit do práce. Kdyby měli 2 zmeškané směny ,přišli by o přídavky na děti.

12 1
možnosti
Foto

Jasně, takhle to bylo. Ale když na to někdo poukazuje, tak je prý agresivní.

4 1
možnosti
PN

Privydelaval jsem si léta o víkendech u bezpečnostních agentur a tam člověk přijde do kontaktu s různými existencemi. Byli tam tací co bydleli pro nedostatek financí krátkodobě v lese či v parku na lavičce, ale měli vůli se zvednout. Postel na ubytovně v Praze přijde na cca 6tisic a to není problém pro nikoho, kdo je schopen vstát do práce a neutratit všechno za chlast. Hlídací agentury nabírají pořád a tam se uživí i ti co už jinak pracovat nemohou. Takže na ulici jsou tací, co nedojdou do práce či jsou zavisli.

4 0
možnosti
PN

A ti potřebují Naději protože bez vůle k životu není naděje.

0 0
možnosti
IM

I96v40a26n 93M52i63n86á83ř

21. 8. 2021 14:49

Vídám je posedávat i v podchodech pražského metra. Mladí, silní, zanedbaní. Často v maskáčích a svelkými psy bez náhubků a vždy - opilí. Silácká drzost jim přímo kouká z očí. Mám pocit, že policie se jim raději vyhýbá.

12 0
možnosti
VF

Bezdomovců se policie bojí? Že se nebáli mlátit lidi bez roušek....

0 4
možnosti
  • Počet článků 942
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik