Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za příspěvek...

...já jsem nikdy žádnou knížku Astrid Lindgrenové nepřečetl. Zkusil jsem kdysi dávno Děti z Bullerbynu, protože pro mou mladší sestru to byla knížka jejího dětství, četla jí tolikrát, že jsme jí museli koupit novou knihu, starou prostě roztrhala. Ale nedočetl jsem.

Paní Lindgrenovou mám ale spojenou se švédskými filmy, na něž jsme ve druhé, třetí třídě chodili s družinou. Pipi Dlouhá Punčocha byla tehdy Pipi punčochatá a šlo o celovečerní filmy, ne o seriál. A pak příběhy z ostrova Saltkräkan, to byly snad tři nebo čtyři filmy. U těch jsme se bavili, aniž jsme tušili, že je napsala právě Astrid Lindgrenová.

0 0
možnosti
HH

Jsem ráda, že sestra knihu totálně očetla, to se počítá jako známka kvality :D A filmová zpracování jsou taky dobrá, vřele doporučuji si najít také film Děti z Bullerbynu, třeba jim filmově přijdete na chuť.

0 0
možnosti
Foto

Knihy paní Lindgrenové mě nikdy moc neoslovily, což neznamená, že nebyla dobrou autorkou.

0 0
možnosti
HH

Tak se vám jistě líbí zase jiné knížky :) A určitě byste mi taky doporučil nějakého autora, kterého buď neznám, nebo mě neoslovil

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 4,65
  • Průměrná čtenost 281x
Narodila jsem se a žiju v Praze, vystudovala jsem Obchodní akademii. Dvacet let jsem pracovala v oblasti knižního marketingu a PR. Od podzimu 2022 jsem přesídlila do bankovnictví, ale vášeň pro psaní a knihy mě rozhodně neopustila. Ve volném čase píši divadelní a knižní recenze, nebo glosy k současnému dění, a s chutí pěšky objevuji různá zákoutí krásné Prahy.